#3 sfaturi prin care obțineți cele mai ieftine asigurari auto

#3 sfaturi prin care obțineți cele mai ieftine asigurari auto

Într-un context măcinat de scumpirile impuse la nivelul pieței auto — de la achiziționarea până la întreținerea unui autovehicul — găsirea celei mai bune oferte la politele de asigurare auto a devenit mai mult o necesitate decât o preferință.

Asigurarea auto poate fi o investiție costisitoare, dar este o cheltuială obligatorie (în funcție de tipul de polita de asigurare), dar și una necesară pentru a circula în siguranță pe drumurile publice. Din fericire, încă există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a gasi și încheia cele mai ieftine asigurari auto care să vă garanteze siguranța la volan la un preț bun.

Pentru a gasi cea mai buna oferta pentru dumneavoastra trebuie să vedeți care sunt factorii care influențează tarifele de asigurare auto. Citiți în continuare acest articol și veți descoperi, dincolo de acești factori, ce puteți face pentru a beneficia de cel mai mic pret la încheierea contractului de asigurare auto.

Ce influențează costul pentru asigurarea auto?


Cum puteți gasi și încheia cele mai ieftine asigurari auto de pe piață dacă nu porniți căutarea de la aflarea factorilor care decid prețurile în prima instanță? Pe teritoriul României, companiile de asigurari auto stabilesc clasificarea tarifelor în funcție de politele auto pentru care optați: RCA, CASCO sau CMR.

Factorii care influențează prețurile pentru asigurarea auto RCA
Costurile practicate de cele mai multe companii de asigurari pentru polita pe raspundere civila sunt calculate și stabilite în funcție de tarifele de referință impuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară, de sistemul Bonus-Malus, cât și prin analizarea criteriilor referitoare la autoturism și proprietarul acestuia.

În linii mari, cotațiile de pret pentru asigurarile RCA pot varia de la un posesor auto la altul în funcție de vârsta persoanei asigurate, stilul de condus determinat prin istoricul de daunalitate, capacitatea cilindrică a mașinii pe care asiguratul o conduce și localitatea de domiciliu a asiguratului.

Factorii care influențează prețurile pentru asigurarea auto CASCO


Diferit de asigurarea auto obligatorie, în cazul politei facultative prețurile sunt determinate în special în funcție de caracteristicile autovehiculului asigurat și de numarul de riscuri acoperite de polita auto. Cu cât acoperirea unei asigurari auto facultative este mai mare, cu atât acest aspect se va reflecta și în costul încheierii politei.

Cum să faci Shavasana și care sunt beneficiile acesteia Te-ar putea interesa si: Cum să faci Shavasana și care sunt beneficiile acesteia

La fel ca în cazul asigurarilor obligatorii, și pentru stabilirea tarifelor de asigurare auto facultativă sunt importante vârsta șoferului și istoricul de daunalitate. Cu toate acestea, principalele criterii care decid costurile se referă la modelul autoturismului, vârsta și starea acestuia, cât și la valoarea actuală a pieței.

Factorii care influențează prețurile pentru asigurarea auto CMR


Asigurarile CMR fac parte dintr-o categorie aparte de polite auto, întrucât sunt special concepute pentru companiile care transportă mărfuri. Numărul de unități de transport asigurate, limitele de asigurare auto și tipul încărcăturii sunt factorii pe baza cărora companiile de asigurari stabilesc primele de asigurare.

Numarul unitaților de transport se referă la vehicule care sunt asigurate de polita CMR și, de obicei, cu cât sunt mai multe vehicule asigurate, cu atât prima de asigurare auto va fi mai costisitoare.

Tipul încărcăturii transportate decide nu doar costul primei unei asigurari auto CMR, cât și nivelul de acoperire necesar. Acești doi factori sunt interconectați și în funcție de ei se stabilesc ofertele pentru cele mai ieftine asigurari auto CMR.

Cum puteți beneficia de cele mai ieftine asigurari auto?


Acum că am punctat în linii mari factorii pe baza cărora se stabilesc costurile pentru fiecare tip de asigurare auto în parte, a venit momentul să discutăm despre modalitatea prin care puteți obține cele mai ieftine asigurari auto.

Citiți în continuare pentru a afla cum puteți încheia cele mai ieftine asigurari auto cu ajutorul oportunităților oferite de serviciile unui broker de asigurare online. Aveti posibilitatea de a încheia imediat cea mai buna oferta de asigurare pentru masina dumneavoastra în doar câțiva pași simpli.

#1. Comparați prețurile cu un calculator de asigurare auto

În momentul în care vă aflați în căutarea unor tarife de asigurare competitive, este important să faceți o triere a tuturor ofertelor pentru a putea selecta cele mai ieftine asigurari auto de pe piață. Ofertele companiilor de asigurări sunt variate, așa că merită să vă faceți timp pentru a compara cotațiile de pret ale asigurarilor auto.

Cel mai bun mod de a găsi cele mai ieftine asigurari auto este să folosiți un calculator online. Acesta vă va ajuta să obțineți simultan oferte de la mai multe firme de asigurari, lucru care vă va ajuta să faceți o estimare pentru a alege cele mai ieftine asigurari auto.

Cele mai bune flori violete pentru grădina ta Te-ar putea interesa si: Cele mai bune flori violete pentru grădina ta

Pe baza câtorva date de identificare stabilite în funcție de tipul poliței auto pentru care optați, veți obține cotații pret de la companii de renume în doar câteva clipe. Nu mai este nevoie să vă interesați la mai multe companii de asigurari auto și să pierdeți timpul, fiindcă puteți obține toate aceste informații online.

#2.CASCO, CMR sau RCA ieftin? Încheiați online cele mai ieftine asigurari auto


Ducând mai departe ideea enunțată mai devreme, online este mult mai la îndemână să beneficiați de cele mai ieftine asigurari auto. Până să ajungem la aspectul financiar, haideți să începem cu comoditatea care vine o dată cu încheierea unei asigurari auto online.

Dacă alegeți să încheiați asigurarea auto online nu va mai trebui să pierdeți timp sau bani pentru a descoperi cea mai buna oferta de asigurare. Gândiți-vă că nu veți mai fi nevoit să vă perindați pe la sediile tuturor firmelor de asigurari pentru a obține cotațiile de preț, fiindcă grație sistemului de calcul puteți beneficia instant de ofertele pentru autoturismul dumneavoastra.

Spre exemplu, Pint.ro utilizează un software performant care calculează și compara în doar câteva secunde tarifele oferite de diferite companii de asigurare pentru a determina pe loc cele mai ieftine asigurari auto pentru dumneavoastra.

#3. Alegeți tipul de acoperire al unei asigurari auto în funcție de masina

Un ultim sfat pentru a beneficia de cele mai ieftine asigurari auto este să alegeți tipul de acoperire în funcție de autoturismul pe care îl conduceți. Vom face acum referire în mod punctual la asigurarea auto facultativă.

Aceste asigurari auto sunt de două tipuri: cu acoperire completă sau acoperire parțială. Bineînțeles că prima de asigurare este calculată în funcție de acoperirea pentru care optați și cu cât doriți să acoperiți mai multe daune și riscuri, cu atât va crește și costul politei.

Dacă dispuneți de o masina nouă merită să investiți într-o asigurare cu acoperire completă, întrucât valoarea autoturismului nu este depreciată în raport cu costurile pieței. În schimb, dacă dispuneți de un autoturism mai vechi de 5 ani, poate că ar fi bine să vă limitați la opțiunile standard pentru a obține cele mai ieftine asigurari auto.

Încheiați cele mai ieftine asigurari auto pe Pint.ro!

Niciodată nu a fost mai simplu să încheiați cele mai ieftine asigurari auto online! Pint.ro, brokerul dumneavoastra de asigurare vă pune la dispoziție o platformă ușor de utilizat prin intermediul căreia puteți face o interograre de pret pentru fiecare tip de asigurare auto în parte. Nu lăsați grija costurilor să afecteze siguranța dumneavoastra la volan. Pe Pint.ro găsiți o ofertă potrivită pentru fiecare buget.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la #3 sfaturi prin care obțineți cele mai ieftine asigurari auto

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×