4 beneficii pe care să le oferi locuitorilor dintr-un cartier rezidențial

4 beneficii pe care să le oferi locuitorilor dintr-un cartier rezidențial

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Cererea tot mai mare de locuințe noi a determinat dezvoltatorii imobiliari să creeze tot mai multe zone rezidențiale, destinate celor aflați în căutarea unui cămin. Așa au apărut cartierele, un fel de mini orașe cu tot felul de facilități și servicii la îndemâna locatarilor. 

Constructorii au ales să ofere, pe lângă un spațiu de locuit, adevărate zone rezidențiale în care să găsești tot ce ai nevoie, de la magazine, saloane de înfrumusețare și cosmetică sau săli de fitness și până la spații de joacă pentru copii ori grădinițe private. 

Am selectat 4 beneficii de oferit celor care vor o locuință nouă, dar și experiențe inedite în cadrul unei comunități: 

Siguranță sporită

Primul aspect care diferențiază o locuința individuala de una aflată într-un cartier rezidențial este siguranța. Protecția propriei case este esențială, iar fiecare își dorește să știe că nu există niciun pericol atunci când iese pe ușă. Sistemele de alarmă sunt cea mai nouă metodă în materie de siguranță, iar acesta este un beneficiu inclus în zonele rezidențiale. De asemenea, fiecare cartier nou are pază asigurată 24 din 24, ceea ce sporește gradul de siguranță. Sistemul de pază, precum și camerele de supraveghere video amplasate nu doar la intrarea în complexul rezidențial, ci și în spațiile comune ale blocurilor, scad riscul de incidente nedorite. Altfel spus, locuitorii dintr-un cartier rezidențial se vor simți mult mai în siguranță, iar acesta este un beneficiu pe care orice dezvoltator trebuie să-l ofere. 

Locuri de joacă pentru copii

Un copil crește sănătos și fericit atunci când se joacă nestingherit alături de alți copii, în spații sigure, colorate și moderne. Un alt beneficiu oferit locuitorilor din cartierele rezidențiale sunt spațiile special amenajate, destinate celor mici. Asigură-te că zona este îngrădită, astfel încât copiii să se poată desfășura în voie. Amenajează apoi locurile cu leagăne, tobogane și bănci. Pentru un plus de atracție din partea celor mici, amplasează și sisteme de cățărare de la Waterboys, unde copiii își vor consuma energia și vor râde pe săturate. Acest beneficiu este 2 în 1, asta pentru că oferă “piticilor” experiențe inedite, iar părinților convingerea că aceștia se joacă în colectivitate, în spații sigure și durabile.

Vezi care sunt cele mai noi modele de balansoare pentru gradina ta Te-ar putea interesa si: Vezi care sunt cele mai noi modele de balansoare pentru gradina ta

Spații verzi întreținute

Dacă în cazul locuințelor individuale, zonele din jurul blocurilor sau caselor sunt întreținute de administrația locală, în cartierele rezidențiale există anumite standarde în materie de spații verzi. Acestea vor fi în permanență îngrijite și curățate. Locuitorii se vor putea plimba prin propriul cartier, printre verdeață și flori, fără să fie nevoie să meargă în parc.  

Facilități suplimentare în interiorul zonei rezidențiale

Un cartier rezidențial înseamnă o comunitate, căci în timp locuitorii se vor cunoaște între ei. Un astfel de ansamblu oferă, astfel, mai mult de un spațiu de locuit. Oferă experiențe și un stil nou de viață. Pentru că funcționează ca un fel de mini oraș, locatarii vor găsi spații comerciale, precum supermarketuri, farmacii, saloane de înfrumusețare, săli de sport și chiar grădinițe private pentru copii. Mulți părinți iau în calcul acest aspect atunci când vor o casă nouă și caută ca în apropierea ei să existe o grădiniță sau o creșă pentru cel mic. De asemenea, dacă spațiul permite, locatarii pot avea chiar și zone de socializare comune, precum o piscină exterioară sau spa. Toate aceste beneficii oferă timp în plus, economisit în trafic, în mașina personală sau în mijloacele de transport în comun.

Ce beneficii să oferi locuitorilor dintr-un complex rezidențial? Răspunsul la această întrebare e simplu: acele beneficii care să le facă viața mai ușoară, să răspundă nevoilor lor de zi cu zi și care să-i facă să simtă că aparțin unei comunități pe care să o numească “acasă”. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la 4 beneficii pe care să le oferi locuitorilor dintr-un cartier rezidențial

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×