5 accesorii care pot fi utile unui creator de conținut

5 accesorii care pot fi utile unui creator de conținut

Sursa foto: Shutterstock

Vrei să începi o carieră în mediul online sau să faci un cadou de Sărbători unui prieten care este creator de conținut? Iată care sunt cele mai utile accesorii pentru fotografii, clipuri, blogging, vlogging, streaming live și alte materiale destinate postărilor pe rețele sociale, website-uri și forumuri online.

Căști

Ai la dispoziție o gamă largă de căști pentru creatorii de conținut, de la căști clasice cu fir, până la căști bluetooth și sisteme audio wireless. Optează pentru modele de căști cu microfon, deoarece captează bine sunetul și oferă mobilitate superioară persoanelor care vorbesc și se filmează în mișcare. Există căști bluetooth in-ear sau căști bluetooth on-ear, așa că poți alege varianta optimă pentru o utilizare intensivă.

Acordă atenție unor detalii calitative, precum dominanta basului, ca să nu deranjeze timpanul și să ofere o izolație fonică superioară, chiar și la volum maxim. Este importantă acuratețea sonoră, mai ales pentru materiale muzicale, videoclipuri și tutoriale de jocuri. Sunetul trebuie să fie precis, pozițional și de imersiune excelentă.Microfon

Un alt accesoriu util pentru creatorii de conținut este microfonul, care amplifică sunetele și are rol de filtru sonor ce asigură calitatea transmisiilor audio-video. Caută modele profesionale, capabile să izoleze zgomotele de fundal. Alege modele cu membrană rezistentă, dotate cu elemente tip condensator cardioid cu diafragmă mare.

Poți alege microfon lavalieră profesională tip wireless, portabil, care este potrivit pentru utilizare la smartphone, laptop și tabletă. Ai la dispoziție modele de microfoane pentru streaming, atât microfoane unidirecționale, cât și microfoane polivalente, ce permit înregistrarea în mai multe moduri: single person, bidirecțioal, stereo și omnidirecțional.

Aparat foto compact

Performanțele în domeniul vizual se bazează pe echipamente profesionale. Este necesară achiziționarea unor aparate compacte și camere foto care să poată fi manevrate ușor, pentru obținerea de imagini dinamice și spectaculoase.

Tricourile amuzante - cele mai bune cadouri pentru cei care au simțul umorului Te-ar putea interesa si: Tricourile amuzante - cele mai bune cadouri pentru cei care au simțul umorului

Creatorii de conținut utilizează diferite obiective foto, pentru fiecare tip de înregistrare: de studio, de la evenimente culturale și sportive, transmisii în direct din mijlocul naturii, jurnale de călătorii, imagini și filmări subacvatice ș.a. 

Lampă LED circulară

Printre accesoriile de bază în transmisiile online se află și lampa LED circulară, ce creează lumină ambientală și contribuie la realizarea conținutului vizual de calitate. Este utilizată și în fotografie, când se dorește obținerea unor efecte de evidențiere a subiecților și estomparea umbrelor din fundal.

Se folosește împreună cu selfie stick și are rol de ring light, deoarece luminează la intensități reglabile fotografiile realizate cu smartphone sau cameră foto. Alege modele portabile și demontabile, ca să le utilizezi la mai multe echipamente video.

Trepied cu sistem de stabilizare pentru smartphone

Stabilitatea imaginilor fotografiate și a cadrelor filmate reprezintă o condiție obligatorie în realizarea de conținut foto-video. Accesoriul cel mai potrivit este un trepied cu cap panoramic, pentru că poate fi înclinat atât pe verticală, cât și pe orizontală. Este dotat cu un mâner ce permite panoramări precise și se fixează solid, pe baza unui sistem de îmbinare și răsucire. 

Se utilizează împreună cu sisteme de stabilizare portabile, dotate cu tije de extensie și accesorii pentru urmărire automată. Există și posibilitatea accesării funcției ShotGuides, pentru hinturi creative și materiale vizuale originale.

Alege dintre aceste accesorii utile creatorilor de conținut și achiziționează cele mai bune echipamente, ca să faci performanță în transmisiile online!


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la 5 accesorii care pot fi utile unui creator de conținut

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×