5 dintre cele mai bune locuri de vizitat în luna mai

5 dintre cele mai bune locuri de vizitat în luna mai

Luna mai este o lună perfectă pentru a merge în vacanță, deoarece prețurile pentru transport și cazare sunt accesibile pentru aproape orice destinație, iar temperaturile sunt blânde, favorizând tot felul de activități. Indiferent dacă îți dorești să vezi fauna sălbatică, să mergi la diverse festivaluri, la munte sau la mare, mai jos vei găsi 5 propuneri pretabile pentru toate gusturile.

Viena, Austria

După ce a fost votată ca fiind cel mai bun oraș de locuit din lume în 10 ani consecutivi, capitala Austriei reprezintă o atracție în sine, indiferent de existența unor evenimente. Temperatura medie înregistrată în luna mai este cuprinsă între 21.5 și 21.3 grade Celsius, însă chiar și dacă prinzi câteva zile ploioase, vei avea destule muzee și cafenele deosebite pe care să le vizitezi.

Partea bună este că, în luna mai, în Viena se desfășoară cel mai mare festival culinar din țară. Genussfestival se desfășoară în Stadtpark, între 6 și 8 mai. Așadar, vei avea ocazia să deguști cele mai reprezentative delicatețuri ale bucătăriei tradiționale austriece. P.S. trebuie să încerci gulașul de cartofi vienezi.

Svalbard, Norvegia

Dacă ești pasionat de natură, animale sau de fotografie, o excursie în Svalbard va reprezenta o experiență de neuitat, deoarece în această regiune trăiesc în jur de 3000 de urși polari. În luna mai, gheața încă nu s-a topit complet, așa că vei putea surprinde anumite imagini cu totul deosebite.Totuși, trebuie să ai în vedere faptul că urșii polari nu sunt atât de simpatici pe cât par și cum nu se organizează safari-uri glaciare, poți fie să mergi într-o croazieră în jurul arhipelagului, fie să mergi însoțit de un ghid, pentru a te asigura că rămâi în siguranță pe tot parcursul expediției.locuri-de-vizitat-1.jpg

Londra și sudul Angliei

Vremea în Anglia nu este niciodată ușor de prezis. Cu toate acestea, sudul este întotdeauna cu câteva grade mai cald. Dacă vizitezi regiunea în luna mai, vei putea să admiri câteva dintre pădurile pline de zambile sălbatice înflorite din Kent, Wiltshire și nu numai. Până pe 28 mai ai posibilitatea de a merge și la Chelsea Flower Show, un celebru spectacol de grădină care se ține anual în Londra.

Cele mai frumoase plaje din lume Te-ar putea interesa si: Cele mai frumoase plaje din lume

Dacă vremea nu este grozavă, poți vizita unul dintre cele mai emblematice cazinouri din Marea Britanie, Crockfords Casino, înființat încă din anul 1828. Te vei putea așeza la aceeași masă de ruletă de epocă la care au stat multe alte celebrități de-a lungul deceniilor, dacă nu cumva ești dispus să te mulțumești cu versiunea online a jocului. Scara teatrală din fața edificiului și marele Grand Saloon sunt câteva dintre numeroasele elementele artistice care captează atenția oricărui turist care are o cameră de luat vederi.

Maroc

Dacă vrei să ai parte de ceva mai multă căldură, dar și de seri plăcute și răcoroase, Marocul este o destinație excelentă în această perioadă. Temperaturile sunt cuprinse între 15 și 29 de grade Celsius în timpul zilei, iar natura este în cel mai verde moment, deoarece apoi, pe parcursul verii, urmează o arșiță de nedescris.

În luna mai, pe timp de zi, poți face o drumeție în Munții Atlas, iar serile le poți petrece vizitând orașele de pe coastă, cele mai celebre dintre acestea fiind Rabat și Casablanca. Prețurile pentru cazare, transport și masă sunt foarte avantajoase, însă este recomandabil să apelezi numai la servicii oficiale.locuri-de-vizitat-mai.jpg

Coreea de Sud

Primăvara și toamna sunt perioadele în care această țară este cel mai des vizitată. În luna mai, temperaturile sunt cuprinse între 13 și 23 de grade Celsius, iar zborurile sunt la prețuri rezonabile, având în vedere că este sfârșit de sezon. În această perioadă umiditatea este scăzută, cerul este mai mereu senin, iar acest lucru îți va permite să descoperi numeroasele particularități ale acestei culturi inedite.

În luna mai se organizează diverse festivaluri, cum ar fi Festivalul Fluturilor din Hampyeong, Festivalul de bere artizanală și muzică din Daejeon, Festivalul Internațional de flori din Goyang sau Festivalul de ceai verde din Boseong.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la 5 dintre cele mai bune locuri de vizitat în luna mai

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×