5 noțiuni de marketing pe care orice antreprenor ar trebui sa le cunoască

5 noțiuni de marketing pe care orice antreprenor ar trebui sa le cunoască

Mediul de afaceri este unul competitiv și fiecare antreprenor trebuie să se adapteze acestui context atât din perspectiva produselor sau serviciilor pe care le vinde, cât și ca politici de promovare. Indiferent de vizibilitatea firmei pe piață, este necesar ca structura de conducere să genereze și implementeze strategii de marketing specifice, adaptate conținuturilor. Prin urmare, chiar dacă aceste acțiuni pot fi realizate în acord cu indicațiile unor specialiști, un antreprenor va trebuie să cunoască primordial elementele de adaptare ale strategiei la specificul firmei.

În cadrul acestui articol oferim câteva indicații specifice despre noțiunile elementare de marketing pe care este indicat să le cunoască un antreprenor. Pentru a putea eficientiza vânzările și vizibilitatea unei firme pe piață, este esențial ca o strategie de marketing bine detaliată să ofere direcțiile îndrumătoare de acțiune.

O firmă predictibilă, mai multe șanse de evoluție

Realizarea unor planuri de afacere dinaintea concretizării efective a unui business reprezintă faza incipientă. Un antreprenor încearcă să vizualizeze printr-un astfel de plan dinamica pieței, profilul său și nișa de clienți, materiale necesare și bineînțeles, un capital suficient cel puțin la nivel inițial. După lansare, este necesar de această dată ca antreprenorul să își proiecteze un plan de marketing, cum să ajungă mai ușor la clienți și cum să sporească numărul acestora. Una dintre alternative este creionarea și aplicarea unui mix de marketing care să obiectiveze modul în care clienții interacționează cu produsul sau serviciile spre vânzare. La nivel empiric, atunci când se apelează la mixul de marketing, se au în vedere mai mulți factori, denumiți în literatura de profil și cei 4P. Această abreviere provine de la produs, preț, promovare și plasament, elemente congruente cu strategia de marketing realizată. Cei 4P esențiali în orice afacere au rolul de a evidenția care sunt motivațiile firmei de a vinde un anumit produs, modul în care o face și interacțiunea ulterioară client-produs. Dezvoltarea literaturii de specialitate din domeniu evidențiază faptul că există numeroase instrumente de promovare în online care pot crește vizibilitatea unei firme, de la simplele ads până la procesul de optimizare SEO. Toate acestea au relevanță și merită investigate de către un antreprenor care dorește să crească treptat rezultatele firmei.Top sfaturi de marketing pentru reprezentanțele de mașini second hand Te-ar putea interesa si: Top sfaturi de marketing pentru reprezentanțele de mașini second hand

Vizibilitate crescută și interacțiuni multiple cu clienții

Este esențial ca produsele sau serviciile pe care clienții le primesc să fie destinate categoriilor lor de interese. Asta se numește în primă instanță nișarea publicului. Încă de la lansarea afacerii trebuie să vă gândiți cum și prin ce mijloace veți ajunge la publicul țintă. Una dintre modalitățile online de a realiza acest lucru este CPA marketing. Prin acest instrument colaborați cu niște afiliați care vă vor aduce mai mulți clienți pe site și implicit, vânzări mai multe. Pentru acei afiliați se plătește un anumit comision, cumva de „intermediere”. Afiliații este indicat să fie persoane influente, care să aibă capacitatea de a orienta activ clienții către produsele dumneavoastră. Toate tehnicile și informațiile prezentate au rolul de a vă determina să treceți afacerea la un nou nivel. Este important să aplicați numeroasele instrumente pentru a vă crește organic afacerea. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la 5 noțiuni de marketing pe care orice antreprenor ar trebui sa le cunoască

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×