5 sfaturi pentru o bătrânețe liniștită

5 sfaturi pentru o bătrânețe liniștită

Este atât de ușor să-ți trăiești viața și să uiți de ziua de mâine. Totuși, cert este faptul că, mai devreme sau mai târziu, cu toții vom ajunge la vârsta bătrâneții. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne ferim de acea perioadă, întrucât este în ordinea firească a lucrurilor să se întâmple așa. De fapt, bătrânețea trebuie văzută ca o perioadă în care ne-am reîntors la origini: în copilărie. Totuși, din păcate bătrânețea poate veni la pachet și cu multe alte lucruri, ce-i drept mai puțin plăcute. Este normal ca o dată cu bătrânețea să apară diferite afecțiuni, mai ales osoase și de ordin neurologic, întrucât, după zeci de ani de funcționare în permanență, corpul are nevoie de odihnă și, încetul cu încetul, își pierde funcționalitatea de altă dată. Descoperă 5 sfaturi despre cum să ai o bătrânețe liniștită și plină de pace!

1.Rămâi fizic activ

Într-adevăr, odată cu trecerea timpului nivelul de activitate fizică scade. Dar trebuie să știi că, în aceeași măsură, corpul și organismul devin mult mai receptive chiar și la cel mai mic nivel de activitate. Așadar, o sesiune scurtă de jogging și câteva întinderi pot ajuta extraordinar să-ți întinzi mușchii și să mai eliberezi tensiunea din oase!2.Bucură-te de companie

Acum, la bătrânețe, dispui de tot timpul necesar pentru a schimba păreri, concepții, credințe și glume cu ceilalți oameni. Dacă, totuși, nu ai un grup de persoane cu care să socializezi, la azil de bătrâni Casa Nur Dumbrăvița nu doar că găsești locul în care te poți retrage în liniște, pentru a te bucura de pace și confort, ci și o mulțime de oameni cu care poți vorbi și socializa.

Guvernul olandez schițează un nou pachet pentru reducerea emisiilor Te-ar putea interesa si: Guvernul olandez schițează un nou pachet pentru reducerea emisiilor

3.Joacă-te în continuare

Poate ți-ar suna pueril, dar jocul reprezintă cea mai simplă modalitate prin care, chiar și la bătrânețe, îți poți antrena mintea și ține ocupată. Este foarte important ca activitatea cerebrală să aibă loc în mod constant, deoarece asta diminuează riscul de a dezvolta diferite tipuri de afecțiuni asociate cu lipsa stimulării cerebrale. Sudoku, bingo și puzzle-urile sunt recomandate!

4.Citește literatură

Cititul, în aceeași măsură, ajută foarte mult la prevenirea apariției afecțiunilor de ordin neurologic. Citește cărțile pe care nu ai reușit să le citești în tinerețe, deoarece aveai mult prea multe sarcini de îndeplinit. Revino la cărțile care ți-au plăcut cândva și reamintește-ți ce poveste frumoasă se afla în spatele lor!

5.Sună-i pe cei dragi

Poate te-ai întrebat vreodată de ce nimeni nu te mai sună sau de ce nu te sună mult mai des. Ce-i drept, tinerețea vine la pachet cu foarte multe sarcini. Deseori, copiii și nepoții ajung acasă frânți de oboseală și tot ce vor să facă este să ia masa și să doarmă. De aceea, nu ezita să-i suni tu. S-ar putea să fie atât de prinși de ceea ce fac încât, involuntar, să uite să te sune.

Bătrânețea nu înseamnă izolare, retragere și singurătate. Din fericire, există multe centre speciale care aduc împreună oameni frumoși, de aceleași vârste, care împart unii cu alții valori, memorii și credințe. Iar bătrânețea nu este o povară, ci deseori o binecuvântare!


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la 5 sfaturi pentru o bătrânețe liniștită

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×