8 sfaturi pentru a fi consecvent cu antrenamentul de acasă

8 sfaturi pentru a fi consecvent cu antrenamentul de acasă

Exercițiile fizice regulate sunt necesare pentru menținerea stării de bine. Cu toate acestea, nu sunt mulți oameni preocupați de exerciții, iar cei care sunt, întâmpină dificultăți în a fi consecvenți. În primul rând, este relativ ușor să găsești o scuză pentru a nu face exerciții fizice. Nici măcar nu trebuie ca acestea să fie adevărate.

Dar nu trebuie să fie neapărat cazul tău. Iată câteva trucuri care te pot ajuta să îți menți consecvența în antrenamentul de acasă:

Monitorizează-ți progresul

Introducerea tehnologiei în industria sănătății și a fitness-ului a făcut posibilă urmărirea activităților fizice, cu ajutorul unor aplicații precum aplicațiile de fitness care programează rutine de antrenament și alte aplicații asemănătoare. Folosește aceste mijloace moderne avantajoase și ține-ți evidența progreselor. Nu numai că statisticile te vor motiva, dar îți vor oferi un sens al direcției pe care să o apuci.

Industria sănătății este una dintre multele industrii care au fost transofrmate de procesul digitalizării pentru a îmbunătăți confortul și ușurința accesului, la fel ca și alte industrii, cum ar fi afacerile, producția și chiar jocurile de noroc. Un bun exemplu sunt pariuri sportive NetBet. Aici poți găsi o mare varietate de servicii, de pariuri sportive până la opțiuni de la pariuri live, inclusiv jocuri precum tenis, sporturi electronice, fotbal, printre altele.În plus, la fel ca aplicațiile de sănătate, platforma este disponibilă atât pe aplicații mobile, cât și pe site-uri web, ceea ce permite explorarea catalogului lor de pe aproape orice dispozitiv cu acces la internet.

Ia-o pas cu pas

Nu încerca să realizezi prea multe într-o singură zi. În caz contrar, s-ar putea să te accidentezi, să îți produci inflamații sau să fii prea descurajat pentru a continua. Ai răbdare cu tine, ia-o încet și începe cu o rutină de antrenament ușoară. Pe măsură ce trece timpul, crește dificultatea antrenamentului la un nivel cu care te simțiți confortabil.

Reevaluează-ți motivele pentru care faci exerciții fizice

Studiile sugerează că persoanele cu motivație externă sunt mai puțin predispuse să continue să facă exerciții fizice. Adică, dacă motivul pentru care faci exerciții fizice este să arătați bine înainte de un eveniment, este mai puțin probabil să continui rutina de exerciții fizice după ce evenimentul se termină. Prin urmare, motivul pentru care te antrenezi ar trebui să porneacă din interior.

China va renunța la cerințele de testare PCR pentru călătorii care sosesc Te-ar putea interesa si: China va renunța la cerințele de testare PCR pentru călătorii care sosesc

Schimbă lucrurile

Nu te bloca în monotonia aceluiași regim de antrenament. Schimbă lucrurile și folosește toate grupele musculare. De exemplu, dacă de câteva zile folosești banda de alergare, încearcă ridicarea greutăților sau exercițiile cardio. Sigur, nu trebuie să găsești mereu noi modalități de a te antrena în fiecare săptămână, dar nici nu ar trebui să te limitezi la aceeași rutină.

Sărbătorește progresul

Poate dura câteva săptămâni până când vor fi observate schimbările corpului tău. Așadar, atunci când observi schimbări, fie că este vorba de o scădere a greutății corporale sau de o creștere a masei musculare, sărbătorește fiecare victorie în parte. Recompensează-te cu o mâncare gustoasă gătită în casă sau ieși în oraș cu prietenii la un restaurant.

Transformă antrenamentul într-un stil de viață

Antrenamentul ar trebui să fie o parte obișnuită a vieții tale, la fel ca micul dejun, spălatul pe dinți sau baia. În acest fel, antrenamentul nu va fi o corvoadă ori de câte ori te gândești la el, ceea ce te-ar putea demotiva să continui.

Spune NU vinovăției

Da, ai mâncat puțin prea mult în seara precedentă. Sigur, au trecut săptămâni întregi de când nu ai mai făcut exerciții fizice. Dar nimic din toate acestea nu contează. Antrenamentul este un proces care durează o viață întreagă, așa că nu trăi cu sentimentul de vinovăție pentru ceea ce ai făcut în trecut.

Implică-ți prietenii

Să ai un prieten ca partener de antrenament, fie față în față, fie virtual, te poate ajuta foarte mult să îți menții concentrarea. Așadar, chiar și atunci când nu ai chef să faci sport, un prieten poate fi întreaga motivație de care ai nevoie. Studiile dovedesc că este mai probabil să te ții de o rutină de antrenament mai mult timp cu un prieten decât fără.


Ce nota merita acest Articol:
Marius

Marius - Bucuresti, 30 ani

Am terminat Facultatea de Informatica in Bucuresti, si am continuat sa ma specializez in domeniul IT urmand si un Master pe acest profil. Cel mai mult imi place sa invat lucruri noi si sa fiu mereu in pas cu noile tehnologii in acest domeniu. Hobby-urile mele sunt baschetul, plimbarile in natura. In momentul de fata, sunt specialist IT, si incerc sa aprofundez pe cat de mult posibil acest domeniu, fiind in permanenta informat, pentru a deveni un profesionist. 

Nu sunt Comentarii la 8 sfaturi pentru a fi consecvent cu antrenamentul de acasă

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×