Acestea sunt cele mai bune cuțite pentru tăierea cărnii. Tu le ai?

Acestea sunt cele mai bune cuțite pentru tăierea cărnii. Tu le ai?

Tăiatul cărnii poate fi o adevărată aventură în bucătărie atunci când nu ai un cuțit care să te ajute cu adevărat în această procedură. Indiferent că vorbim despre felierea cărnii crude sau a unei fripturi calde gata de savurat, porționarea cărnii, trebuie să fie o adevărată plăcere. Atunci când alegi cuțitul cu adevărat pregătit să facă această manevră te vei bucura de o porționare uimitoare dar și de o savoare incredibilă la final, dar și de un plating pe măsura așteptărilor tale. Iată, deci care sunt cele mai bune cuțite pe care trebuie să le ai în casă și de care să te folosești atunci când vrei să portionezi carnea.

Cuțitul de dezosat


Un cuțit care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie în special atunci când ești un consumator de carne este cuțitul de dezosat. 

Cu ajutorul lamei ascuțite și înguste a acestui cuțit, care îți facilitează îndepărtare oaselor de carne fără a deteriora carnea te vei bucura de fripturi cu adevărat savuroase și aspectuoase. Cuțitul pentru filetat


Cuțitul pentru filetat te ajută să obții felii perfecte de carne sau chiar să filetezi peștele. Acestea se găsesc sub diferite forme ale lamei însă vârful lor este mereu ascuțit și subțire pentru a face filetarea cât mai ușoară. 

Cuțitul pentru feliere


Acest tip de cuțit îl vei recunoaște după lama lungă și suțire și sunt folosite în mare parte la felierea cărnii gătite, oferindu-ți felii perfect și netede. 

Descopera cele mai noi modele paturi copii pentru toate varstele Te-ar putea interesa si: Descopera cele mai noi modele paturi copii pentru toate varstele

Dar poate fi utilizat și pentru felierea bucăților de carne crudă, deși nu este chiar cel mai potrivit cuțit pentru această manevră. Dacă vrei să obții rezultate uimitoare folosește pentru carnea crudă cuțitul de filetat. 

Cuțitul de tip satar


Un cuțit perfect pentru feliat carnea dar și pentru tocatul legumelor este starul. Acesta îl poți găsi în varianta pentru carne și legume sau cea pentru tăiat oase. Cu ajutorul lamei foarte late vei putea chiar să transferi cu ușurință bucățile porționate în vasul de gătit. 

Cuțitul bucătarului

Unul dintre cele mai versatile cuțite de bucătărie pe care trebuie să îl ai este cuțitul bucătarului. Acesta te va ajuta în extrem de multe activități în bucătărie și îl poți folosi atât pentru tăierea cărnii crude cât și pentru cea gătită. În plus cuțitul bucătarului te ajută și la tăierea legumelor sau a frunzelor verzi cu același succes. 

Cuțitul bucătarului are de obiei o lamă lată și bine ascuțită și o bază solidă ceea ce previne lipirea cărnii, în special atunci când tai friptura. 

Indiferent de cuțitul pe care îl alegi și de calitatea acetuia nu uita că lama acestuia trebuie întreținută cu ajutorul masatului înainte de fiecare utilizare pentru a te bucura de cele mai bune rezultate posibile. De asemenea asigură-te că ai curățat cuțitul manual după fiecare utilizare și l-ai depozitat uscat la loc sigur, pentru a te bucura de calitățile sale pe termen lung. 

În cazul în care lama este deja tocită ascute cuțitul cu ajutorul unei pietre de ascuțire. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Acestea sunt cele mai bune cuțite pentru tăierea cărnii. Tu le ai?

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×