Adevărul despre dieta Keto și pierderea în greutate

Adevărul despre dieta Keto și pierderea în greutate

Când vine vorba de pierderea în greutate, dieta Keto se află printre cele mai căutate soluții pe piață. Cu toate acestea, aceasta metodă aduce cu sine destule întrebări și preocupări, întrucât sunt foarte multe informații nesigure și contradictorii. E important să înțelegem, prin urmare, adevărul despre dieta keto și pierderea în greutate, pentru a ne lua deciziile informate și responsabile privind modul optim de a scăpa de kilogramele în plus.

Ce este Dieta Keto?

Dieta ketogenica sau "dieta keto" a câștigat popularitate in ultimul deceniu ca o modalitate rapidă și sigură de a pierde în greutate fără să renunți la alimentele preferate. Ea se bazează pe o alimentație cu conținut foarte scăzut de carbohidrați și bogat în proteine și grăsimi sănătoase. Când se urmează un astfel de regim alimentar, corpul are tendința să transforme grăsimile în ceea ce se numește "cetone", pe care le utilizează ca înlocuitor al zaharurilor, care sunt folosite, în mod obișnuit, în producerea de energie.

Care sunt beneficiile pentru pierderea în greutate?

Dieta keto ar putea fi de ajutor în pierderea în greutate în mai multe feluri. În primul rând, eliminarea carbohidraților și reducerea aportului de calorii sau a mancatului între mese țin sub control senzația de foame și riscul excesului de alimente. În plus, grăsimile sănătoase furnizează un aport crescut de nutrienți și fibre alimentare. Acestea ajută la stimularea metabolismului și reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce, la rândul său, reduce tensiunea arterială și riscul apariției bolilor cardiovasculare.De ce este necesar un sfat medical?

Chiar și cu toate aceste beneficii, dieta keto pare să aibă și unele dezavantaje, motiv pentru care e bine să consulți medicul înaintea începerii acestui program de scădere în greutate. Când se ajunge la producția cetonelor, corpul trece prin un proces numit "cetoză", care poate afecta nivelul energiei, pofta de mâncare și calitatea somnului. E posibil ca pe parcursul acestei diete să experimentați lipsa de energie, gură uscată, crampe abdominale și chiar crampe musculare. În plus, acesta poate avea un impact negativ asupra ficatului și rinichilor și poate afecta nivelul energiei.

Cum vă pot ajuta curmalele să pierdeți în greutate? Te-ar putea interesa si: Cum vă pot ajuta curmalele să pierdeți în greutate?

Simptomele cetozei și riscurile dietei

Semne și simptome ale cetozei includ:

• Crampe abdominale și musculare

• Paralizie intestinală • Dureri de cap • Greață și vărsături • Niveluri reduse de energie • Oboseală cronică • Schimbări de dispoziție • Respirație urât mirositoare • Probleme de memorie • Umflarea picioarelor și a mâinilor • Pierderea setei

În plus, specialiștii recomandă limitarea aportului de grăsimi saturate și trans, pentru a reduce riscul unui accident cardiovascular sau a apariției diabetului de tip 2.

Reguli de bază pentru pierderea în greutate cu dieta Keto

Din fericire, există o serie de moduri prin care poți respecta dieta ketogenică și îți poți atinge obiectivul de a pierde în greutate. Iată câteva reguli de bază pe care ar trebui să le urmezi pentru a-ți maximiza beneficiile programului de slăbire:

• Urmăriți indicele glicemic: alimentele cu un indice glicemic mare cresc riscul creșterii în greutate. Limitati consumul de alimente cu indice glicemic mare si inlocuiti cu variante cu un IG scazut.

• Stabilirea unei diete cu conținut scăzut în carbohidrați: carbohidrații trebuie consumați în cantități minime pentru a obține efectul keto, adică aproximativ 50-60 g de carbohidrați pe zi.

• Evitați suplimentele alimentare: în timpul dietei keto se recomandă consumul alimentelor naturale, limitând suplimentele consumate de obicei. Acestea conțin cantități ridicate de carbohidrați și pot duce la probleme de sănătate.

• Respectarea aportului de calorii: consumul suficient de calorii pentru a păstra un echilibru alimentar și a menține sănătatea ajută la reducerea riscului de ridicare în greutate și a sprijinul către obiectivul dumneavoastră de a pierde în greutate.

• Consumarea unei cantități adecvate de proteine:pentru a obține un beneficiu în pierderea în greutate, consumați o cantitate suficientă de proteine, deoarece acestea constituie o sursă importantă de energie și ajută la construirea și menținerea masei musculare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Adevărul despre dieta Keto și pierderea în greutate

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×