Ajutați-vă copilul să depășească fobia de matematică

Ajutați-vă copilul să depășească fobia de matematică

Fobia de matematică este un sentiment shared de temere și anxietate față de disciplinele științifice. Creșterea îngrijorătoare a numărului de copii care se confruntă cu această tulburare face ca părinții să caute soluții pentru a ajuta copilul lor să treacă de această fobie și să se bucure în viitor de avantajele pe care matematica le oferă tuturor. Pe măsură ce este implicată mai mult în lumea noastră, iar liniile de separare și silogismele devin din ce în ce mai importante, este important ca copiii să se feexteze cu temerile matematice. Iată câteva modalități în care puteți ajuta copilul dvs. să înfrunte și să depășească fobia de matematică.

Ce este fobia de matematică?

Fobia de matematică este o manifestare a anxietății severe asociate situațiilor in regards to matematicii și / sau performanțelor matematice. Unele persoane care se confruntă cu această tulburare vor decala performanțele matematice și vor refuza să participe activ la clasele matematice.

Simptomele fobiei de matematică

Această tulburare poate avea multe simptome, folosind trei abordări principale. Acestea includ următoarele:Simptome fizice: persoanele care trăiesc această tulburare pot prezenta simptome fizice, cum ar fi transpirația excesivă, pierderea apetitului, dureri abdominale, tremurăturile, respirația scurtă și accelerarea pulsului.

Simptome cognitive: acești pacienți pot experimenta dificultăți în regăsirea informațiilor, în înțelegerea conceptelor, precum și în concentrarea asupra materiei.

Simptome comportamentale: persoanele care trăiesc această tulburare ar putea prezenta simptome precum hiperactivitatea, labilitatea emoțională, iritabilitatea, agresivitatea și încertitudinea acută în deciziile luate.

Cum să ajutați copilul dvs. să ajungă peste fobia de matematică

Compasiune

Compasiunea este primul și cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru copilul dvs. atunci când se confruntă cu fobia de matematică. Comportați-vă ca un sprijin și ajutat-l să accepte sentimentele sale, fără a îndemna la judecare sau chiar superioare. Copiii pot beneficia de încurajarea dumneavoastră și faptul că nu ești critic față de ei îi poate ajuta să învețe să își gestioneze emoțiile și să ofere informații mai clare asupra problemei.

De ce este important ca copilul tău să ia cursuri online de matematică? Te-ar putea interesa si: De ce este important ca copilul tău să ia cursuri online de matematică?

Sfaturi pentru îmbunătățirea abilităților matematice:

  1. Practică, practică, practică. Cel mai bun mod de a îmbunătăți rezultatele în matematică este prin practicare regulată. Și chiar dacă lucrurile par greu la început, folosirea corectă a tuturor exercițiilor de matematică y ajuta copilul dvs. să învețe concepte importante și să dezvolte abilități.

  2. Dă-i copilului tău ajutor și ghidare. Ghidați-l în timp ce lucrează pentru a-l ajuta să se confrunte cu provocarin sale. Încurajați-l și oferiți sugestii atunci când face greșeli sau dificultăți în înțelegerea a ceva, înainte de a încerca să îi explicați conceptele.

  3. Creează o atmosferă calmă și confortabilă pentru el. O încăpere în care copilul tău se poate simți în siguranță, relaxată și familiarizată poate fi extrem de importantă, deoarece are tendința de a-și păstra atenția îndreptată către matematică.

  4. oferiti feedback dinamic. Dacă îi dăm copilului nostru feedback optimist și pertinent, îi ridicăm încrederea în capacitatea sa de a face sarcini matematice și de a se concentra mai mult. Oferiți-i feedback pozitiv și informații pertinente despre ce anume a făcut bine și ce anume are nevoie să facă în continuare.

  5. Integrați jocurile pentru a învăța matematica. Acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a învăța Matematică. Puteți descărca aplicații sau programe interacitve de jocuri tematice pe care le puteți lucra împreună cu copilul dvs.

  6. Explorati invatarea tehnologica. Există astăzi multe resurse, precum site-uri, aplicații și instrumente disponibile pe piață care pot ajuta copilul dvs. să învețe matematica. Aceste aplicații au fost create pentru a oferi o experiență distractivă și sigură de învățare pentru copii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ajutați-vă copilul să depășească fobia de matematică

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×