Alfred Stieglitz: Arta și operele fotografului Alfred Stieglitz

Alfred Stieglitz: Arta și operele fotografului Alfred Stieglitz

Dacă vorbești despre arta și fotografia de secol XX, numele al lui Alfred Stieglitz se află pe ușa de la cărți. Această personalitate importantă a artelor a adus revoluții afirmate creațiilor sale. El a fost un artist, un collecționar și un editor construind o mare parte din istoria artelor contemporane.

Alfred Stieglitz: Date Biografice

Alfred Stieglitz (1864-1946) a fost un pioner al fotografiei, care a schimbat permanent istoria și modelul ei. Născut în Germania, Stieglitz s-a mutat din Germania în Statele Unite ale Americii cu părinții săi când avea doar un an. Crescut la New York-ul Victorian, Stieglitz a urmat fotografia și pictura în această perioadă.

În 1884, Stieglítz și-a făcut prima sa expoziție de bancnote deșeuilor și s-a alăturat Cameră Clubului în același an. Fotografiile sale de acolo l-au ajutat să obțină recunoaștere la vremea aceea. Durata care a urmat a fost o perioadă de schimbări valoroase și creații. El a început un club numit 291, care a fost primul centru dedicat fotografiei moderne, și de asemenea a fost unul dintre recunoscuții fondatori ai Clubului Pictorilor Americani.

Stieglitz a câștigat consecvenți prieteni și și-a proclamat fotografia ca fiind o artă adevărată. El a fost extrem de activ și a publicat articole în revistele Camera Notes și camera Work. El a propus o nouă etică fotografică și a încercat cu succes să creeze și să faciliteze o comunitate de fotografi moderni. Fiind unul dintre primii artisti ai lumii care a schimbat percepția despre femei și a încurajat egalitatea de gen, Stieglitz s-a comportat și s-a angajat într-o serie de întâmplări sfidătoare și a contribuit la schimbarea acceptării femeilor în lumea artei.Alfred Stieglitz: Expoziția, Fotografia și Opera sa

Stieglitz a avut o prezentare de peste 400 de fotografii în cadrul Muzeului Luvru în anul 1900. Această expoziție a marcat un moment important în acceptarea fotografiei, convingând pe oameni că „poate fi o adevărată artă”.

Printre cele mai cunoscute lucrări se numara „Artista în Studio” (1903), „Steamer Victor” (1903), „The Flatiron Building” (1903), „The Steerage” (1907), „Self Portrait” (1919) și „Equivalents” (1925-31). Majoritatea acestor fotografii de-a lungul anilor și-au luat mesajul propriu, dat prin cuplarea naturii și a modernității.

Arta Maya: Descoperiți istoria operelor de artă antice Maya Te-ar putea interesa si: Arta Maya: Descoperiți istoria operelor de artă antice Maya

Stieglitz s-a întors la pictura în 1913, investind energia în creațiile sale, care se învârtesc în jurul portretelor abstracte cu aspect ezoteric și temele inspirate din creația divină.

Alfred Stieglitz: Un Rebel Cu Un Loc În Istoria Artei

Alfred Stieglitz s-a confruntat cu multe lucruri în ceea ce privește acceptarea fotografiei. Dar el a rămas consecvent și a rămas fidel propriilor sale creații, punând și susținând considerațiile sale.

Stieglitz a recunoscut fotografia ca o artă adevărată și o modalitate de a exprima identitatea și sufletul în modul în care picturile ar fi putut să facă doar. Cu ajutorul tehnicilor avansate și a pozițiilor sale îndrăznețe, Stieglitz a deschis noi dimensiuni de comunicare. El a călătorit și a focalizat în țările străine, descoperind și fotografia ceea ce consideră că ar trebui să fie văzut și recunoscut.

Cea mai îndrăzneță dintre uimitoarele sale creații ar fi „The Steerage”, fotografia sa din anul 1907, care a capturat emotii și diferențe între pasagerii diferiți din interiorul navei. Această imagine, care a fost preluată și publicată de Camera Work și Camera Notes, a semnalizat un punct de cotitură pentru industrie.

Nu poți vorbi despre modul de gândire al lui Stieglitz fără a aminti de albumul său, intitulat Georgia O'Keeffe in așa-numita "serie realizată către sfârșitul anilor'30 și începutul anilor '40. Acest album a inclus numeroase fotografii ale artistei care a fost prima sa soție și o parțialitate a legăturii și sentimentelor lor comune în acea vreme.

Alfred Stieglitz: Creațiile Fotografului de SecolXX și Eul Său

Stieglitz a fost un om care a dedicat mare parte a vieții sale cauzei sale. Viata lui s-a nimerit între perioadele istorice de schimbare și a fost personajul cheie care a reprezentat schimbarea vremii prin tehnicile sale fototografice și prin angajamentul pentru egalitatea de genuri.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Alfred Stieglitz: Arta și operele fotografului Alfred Stieglitz

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×