Amandla Stenberg: Tânăra actriță care luptă pentru drepturile minorităților

Amandla Stenberg: Tânăra actriță care luptă pentru drepturile minorităților

Amandla Stenberg este o actriță și activistă americană a cărei carieră a preluat lumea. La vârsta de numai 19 ani, Amandla este recunoscută atât ca jucător, cât și ca luptător al drepturilor minorității, fiind cunoscută pentru abordarea sa profundă și energică asupra problematicii marginilor parcelarității și al discriminării rasiale. A devenit de puternice principii ale unei generații, care se bazează pe adevărata schimbare și pe promovarea diversității și culorii.

De la vârsta de patru ani, Amandla a pierdut în mod regulat în fața camerelor de film și a aparițiilor de film. Actrița a făcut debutul său în filmul familiei „The Hunger Games” (2012) și, de atunci, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai generației sale. În plus, Amandla s-a deschis despre lupta ei pentru promovarea adevăratei schimbări în societate și a luptat cu tărie pentru egalitatea rasială și a drepturilor minorității.

Biografia Amandla Stenberg

Amandla Stenberg s-a născut în Los Angeles în 1998, fiind fiica lui Karen Brailsford și Tom Stenberg. Părinții lui Amandla s-au separat când Amandla și fratele ei mai mare aveau cinci ani. Din acest moment, ei au fost crescuți de mama lor, iar Amandla spune că această experiență a ajutat-o să înțeleagă importanța uniunii femeilor și a susținerii reciproce.În scurt timp după divorțul părinților, Amandla a bântuit timpul studiază dansul modern și artele în Escuela Nueva, o școală Waldorf, și și-a lăudat învățământul său pre-colegiu pentru a-și dezvolta creativiitatea și gândirea critică.

Amandla a început să apară în primele ei reclame TV când avea șase ani, iar la vârsta de zece ani, Deborah Laake, agentul ei, a sugerat să se înscrie în The Hunger Games. Amandla și-a dat seama imediat că rolesul lui chris era făcut pentru ea și că avea o conexiune specială cu personajul.

Activismul Amandla Stenberg

Acest lucru se arată în activitatea lui Amandla. Ea se referă la sine ca un „erudit de culoare” care dorește să învețe și să facă dreptate la orice cost. În 2013, Amandla și-a găsit vocea online, după ce și-a pus întrebarea: „Ce înseamnă să fii un afroamerican adevărat?” - acest lucru a reprezentat punctul de pornire al activismului său și a devenit continuu în ceea ce a venit.

Abstracția artei: Lupta pentru libertatea artistului Te-ar putea interesa si: Abstracția artei: Lupta pentru libertatea artistului

Famosi pentru inițiativa ei de a-și folosi credibilitatea și popularitatea pentru a lupta împotriva discriminării rasiale, Amandla s-a implicat deschis în numeroase campanii în favoarea accesului la educație și a susținerii minorităților sau a minorităților LGBT. De asemenea, ea a lansat "Diversify Our Narrative”, o platforma dedicată încurajării diversității și dezbaterii în online și philanthropise în beneficiul persoanelor respectate și tratate drept neegal.

Recomandări de lectură și activități ale Amandla Stenberg

Amandla Stenberg nu numai că se implică în acțiuni pentru schimbarea socială, dar este de asemenea unul dintre cei mai remarcabili susținători ale cărții, sfaturi și sugestii sale fiind publicate într-o gamă largă de cărți. Lista de ruta prezintă următoarele cărți:

  • Beloved de Toni Morrison
  • Nausea de Jean-Paul-Sartre
  • The Hate U Give de Angie Thomas
  • The Fire Next Time de James Baldwin

Amandla concentrează, de asemenea, conținutul său media pentru a susține crearea și îmbunătățirea legilor care respectă drepturile și prevenirea discriminării rasiale și genului. De asemenea, Amandla se implică în cazuri mici și mai puțin cunoscute despre primate și politicile deținuților.

Stilul vestimentar și influențele lui Amandla Stenberg

Când vine vorba de purtatul de haine și de influența stilului, Amandla se axează pe temele de rasă, libertate și egalitate. Îmbrăcămintea sa inclină deseori spre minimalism și simplitate, iar Amandla stă adesea în afara răsturnării genderului și a normelor părtinitoare sexual. Modelele de inspirație ale Amandlai sunt Laverne Cox, Trace Lysette, dar și celebrul artist Janelle Monáe.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Amandla Stenberg: Tânăra actriță care luptă pentru drepturile minorităților

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×