Anna Karenina de Lev Tolstoi: O poveste impresionantă despre dragoste

Anna Karenina de Lev Tolstoi: O poveste impresionantă despre dragoste

„Anna Karenina” este o capodoperă literară clasică scrisă de Lev Tolstoi, publicată în 1877. Este considerată una dintre cele mai bine scrise cărți vreodată, dar este, de asemenea, cunoscută ca fiind una dintre cele mai longevive și extinse proze ​​rusești. Cu toate acestea, acest roman nu este doar o carte educativă; este plin de învățăminte despre iubire, responsabilitate, suferință, și mai mult. A sosit momentul să explorăm mai îndeaproape povestea lui Anna Karenina și modul în care aceste teme sunt ilustrate în această clasică literară.

Anna Karenina este o carte despre iubire, durere și practicile sociale de o cultură veche care rămâne relevantă în zilele noastre. Este o poveste în care dragostea și filantropia sunt puse în conflict cu rigorile societății de anul trecut. Tolstoi a știut să valorifice aceste teme prin scrierea și dezvoltarea personajelor sale și a primat până și o Premiul Nobel pentru Literatură în parte din această carte. Știe cu adevărat să țină cititorii săi captivi prin evoluția personajelor și introducerea temelor care conduc la moartea tristă a Annei Karenini.I.Personajele în „Anna Karenina”

Unul dintre cele mai grozave lucruri despre această carte este că toate personajele sunt atât de bine construite și uimitoare în natura lor. Personajul principal este Anna Karenina, o pretențioasă contesă și un membru important al aristocrației ruse. Ea descoperă adevărata iubire într-o relație romantică cu Vronski – un om tânăr, activ și atractiv din armata țaristă – dar trebuie să lupte împotriva sensibilităților sociale din orașul său pentru a-și trăi dragostea în mod responsabil și liber. În ciuda refuzului de a se conforma rigorilor mușchilor, Anna își păstrează căutarea de fericire în ciuda presiunilor externe.

Alte personaje cheie includ:

-Lev Nikolaevich Oblonsky – cumnatul lui Anna – care face un blestem de adulter și face cercetări și acțiuni greșite;

-Stiva Oblonsky – soția lui Dolly și sora lui Anna – care stă lângă soțul ei și îl ajută să-și hranească nevoile emoționale;

Cărți despre sport pe care merită să le citești Te-ar putea interesa si: Cărți despre sport pe care merită să le citești

-Wolonsky – un ofițer al armatei și iubitul Annei Karenini – care se simte îndrăgostit și dispus să-și folosească influența pentru a aduce unele modificări binevenite;

-Konstantin Dimitrevich Levin – un vecin al familiei Oblonsky – care evoluează și își găsește scopul și sentimentul de caritate în spațiul rural.

III.Semnificația temelor ilustrate în cartea „Anna Karenina”

În acest roman, Tolstoi prezintă mai multe mesaje profunde și interioare care să aducă cititorii mai aproape de filosofia sa.

Dragostea și Responsabilitatea:

Pentru Anna Karenina, dragostea se ciocnește deseori de responsabilitatea socială. Ea optează să trăiască responsabil, dar în același timp să fie în stare să-și urmeze sentimentele. Înțelege responsabilitatea pe care o are față de comunitatea sa, dar în același timp și față de sentimentele sale. Acesta este un mesaj care poate fi transferat către cititorii de toate vârstele.

Suferința:

Povestea Annei Karenina îi îndeamnă pe cititori să fie sensibili în fața durerii prin care ea trece și încercările sale pentru a-și găsi fericirea. Ea își înfăptuiește visul și revine acolo unde dragostea ea îi poate aduce liniștea și acceptarea. De asemenea, creează o speranță pentru cititori să creadă că și ei pot găsi liniștea și fericirea.

Sinuciderea:

Finalul trist al lui Anna Karenina creează propria sa dramă și simbolism. Pentru a pune în scenă această scenă tristă, Tolstoi se folosește de idea sinuciderii, idee care este susținută și pentru a arăta solidaritatea față de personajul principal. Prin această scena, el arată cum un act înfricoșător poate fi o modalitate pentru o persoană de a-și exprima disperarea sa.

IV.Rolul social și cultural al Annei Karenina

Un rol important în această carte este jucat de rolul social și cultural al Annei Karenina în Rusia de anul trecut. Societatea a avut reguli stricte și restricții stricte față de adulter, pe care Anna Karenina le-a încalcat în timp ce se cufunda în dragoste.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Anna Karenina de Lev Tolstoi: O poveste impresionantă despre dragoste

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×