Anxietatea la examene de grappling la studenți și modalități de a o reduce

Anxietatea la examene de grappling la studenți și modalități de a o reduce

Anxietatea înainte de examen este normală. Fie că ești student sau nu, ai fost probabil în situația în care ai simțit acea nervozitate iremediabilă care îți încețoșează mintea și face ca pregătirea pentru examene să fie un chin. Când vine vorba de examene de grappling, experiența poate fi și mai stresantă, în special datorită faptului că atât efortul fizic, cât și cel mintal sunt necesare pentru a trece la următorul nivel. Examinarea de grappling poate fi dificilă pentru că presupune interactarea directă cu alte persoane, ceea ce add adaugă unei altor niveluri de incertitudine. Din fericire, există modalități de a reduce anxietatea și de a vă elibera potențialul înainte de un examen de grappling.

Ce este Grappling?

Grappling este o metodă de arte marțiale care implică lupta sau îmbrățișarea oponentului tău. Acest stil a câștigat popularitate de la începutul anilor 1990, odată cu creșterea interesului față de MMA. Așa cum este numele, grappling se concentrează mai mult pe îmbrățișarea oponentului, asigurându-vă o penetrare mai profundă în abilitățile sale de luptă și asalturi. Ca și în cazul oricărui stil de arte marțiale, tehnica și forța sunt esențiale în orice confruntare de grappling.Anxietatea în legătură cu examenele de grappling

Aproape fiecare persoană va experimenta anxietatea înaintea unui examen, indiferent dacă sunt sau nu studenți. Și chiar dacă au pregătit subiectele și sunt în cea mai bună formă, anxietatea poate le reduce performanța. Acest lucru devine și mai prezent atunci când vorbim despre examene de grappling, unde performanța este direct legată de studenți. Specialiștii spun că motivul obișnuit pentru anxietate include frica de a nu îndeplini așteptările, eșecul judecății și rușinea. Cu toate acestea, anxietatea poate fi ușor controlată dacă înțelegem mecanismele implicate și luăm măsuri adecvate.

Cum poți diminua anxietatea înainte de examenul de grappling

În mod ideal, cu cât te pregătești mai mult înainte de examenul de grappling, cu atât vei simți mai puțină anxietate.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să îți diminuezi nivelul de anxietate înainte de un examen de grappling:

Cele mai bune oferte antivirus pentru studenți Te-ar putea interesa si: Cele mai bune oferte antivirus pentru studenți
  • Înveți și reînveți. Pregătirea este una dintre cele mai importante modalități de reducere a anxietății. Asigură-te că ai învățat exercițiile de grappling și tehnica corectă.

  • Acordă-ți timp suficient pentru a te odihni înainte de examen. Nu sari peste o masă sau un somn bun și, mai ales, refuză tentația de a sta prea mult la calculator în ziua examenului. Odihnește-te bine și ai zi bună.

  • Hrănește-te și hidratează-te. Asigură-te că mănânci alimente sănătoase și hidratează-te destul înainte de examen. Acest lucru te poate ajuta să te simți mai energic și mai pregătit.

  • Exersează respirația profundă și în mod regulat. Respirația profundă și de controlaj ajută la reducerea anxietății.

  • Reține că totul este temporar. Anxietate este doar temporară și va trece la un moment dat. Încearcă să te concentrezi asupra prezentului și nu îți face grijă cu privire la viitorul nedefinit.

  • Dormi. Dormi suficient în zilele care preced examenul. Studiile au arătat că un somn suficient ajută la diminuarea anxietății și la creșterea capacității de a te concentra în timpul unui examen.

  • Exersează relaxarea musculară progresivă. Relaxarea musculară progresivă consta in a incorda si relaxa muschii in mod progresiv. Acest lucru ajută la reducerea nivelurilor de stres prezente în organism.

  • Găsește un partener de antrenament. Puteti face antrenamente regulate cu un partener de încredere, ceea ce vă poate oferi un plus de încredere și îndemn în ziua examenului.

Cum să pregătești corespunzător pentru un examen de grappling?

Pregătirea corectă este esențială înainte de un examen de grappling. Asigură-te că efectuezi următoarele:

  • Respectați programul. Estabiliți un program eficient și respectați-l cu strictete.

  • Înveți tehnicile de grappling corecte și repetă-le des. Ţine cont de reguli și regulamentele stabilite și duce la bun sfârșit toate exercițiile de grappling.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Anxietatea la examene de grappling la studenți și modalități de a o reduce

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×