Aparat de calcat vertical cu abur sau fier de călcat clasic. Care este cel mai bun pentru tine?

Aparat de calcat vertical cu abur sau fier de călcat clasic. Care este cel mai bun pentru tine?

Cand vorbim despre aparatul de calcat vertical cu abur sau fierul de calcat clasic, alegerea depinde de tesatura hainelor. Un lucru este binecunoscut de catre toata lumea- ambele aparate sunt device-uri folosite la indepartarea cutelor de pe haine si alte materiale textile, insa diferentele intre cele doua nu sunt foarte clare. Desi seamana, cele doua instrumente sunt diferite. Cu cat inveti mai repede si mai mult despre diversele utilizari ale celor doua, cu atat vei sti care dintre aparate este perfect pentru tine si nevoile tale. Citeste mai mult pentru a afla care aparat ti se potriveste.

Fierul De Calcat Clasic

Fierul de calcat clasic este instrumentul care se aplica direct pe tesatura pentru a indeparta cutele. Acesta dispune de o placa calda si plata cu o temperatura intre 120-180 de grade Celsius. Exista diverse optiuni de temperatura la acest instrument casnic adaptate pentru  și diferite tipuri de talpa.Avantajul fierului de calcat clasic este faptul ca detii mai mult control asupra lui, in momentul in care vrei sa calci o portiune mai mica, ori sa creezi cute pe o camasa sau o pereche de pantaloni eleganti. 

fier-de-calcat-cu-abur.jpg

Dezavantajul fierului de calcat este faptul ca acesta face contact direct cu hainele. Asadar, exista riscuri mari sa strici haina respectiva, daca nu stii sa alegi setarea de temperatura potrivita sau daca lasi fierul prea multe secunde pe haina.

Idei de Tatuaje | Peste 450 + Poze Din Care Te Poti Inspira Te-ar putea interesa si: Idei de Tatuaje | Peste 450 + Poze Din Care Te Poti Inspira

Aparatul Vertical De Calcat Cu Aburi

Aparatul de aburi directioneaza fluxul de aburi catre material pentru a desprinde firele si a inlatura cutele. Acesta nu intra in contact direct cu materialul, spre deosebire de fierul de calcat traditional. Aparatul de calcat cu aburi nu atinge hainele si astfel nu exista riscul sa le deterioreze.

Temperaturile acestui instrument variaza intre 95-200 de grade Celsius, in functie de nevoi. 

Aparatele pe baza de abur sunt mai compacte si pot fi transportate usor si nu este necesara o mare de calcat. Asadar, daca esti o persoana care calatoreste deseori, ori ai un spatiu mai mic de depozitare, acest device este o alegere mai buna pentru tine. 

aparate-pe-baza-de-abur.png

Avantajul aparatelor cu abur este ca pot fi folosite pe mai multe tipuri de materiale, fiind asadar mai sigure. Fierul de calcat clasic este greu de folosit pe materiale precum casmir, poliester ori matase. 

Aparatele de calcat cu abur au optiunea de a inlatura cutele cu abur mai fierbinte pentru materiale precum lana si bumbac, fiind astfel instrumente foarte versatile. 

Fierul de calcat clasic este mai bun cand vine vorba de materiale mai voluminoase ori mai rigide precum lana sau denim. Precizia lor este foarte mare si finisajul este perfect. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Aparat de calcat vertical cu abur sau fier de călcat clasic. Care este cel mai bun pentru tine?

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×