Arta Maya: Descoperiți istoria operelor de artă antice Maya

Arta Maya: Descoperiți istoria operelor de artă antice Maya

Istoria artei Maya se îndreaptă înapoi până în pre-clasicism și trebuie recunoscută pentru contributia sa unică la cultura mondială. Aceste opere provin din orașe, temple și alte structuri arhitecturale purtând izbucniri de picturi murale, ceramică, sculputra, jad și jadit, precum și alti artefacte și de către istoricii artei ca produsele unei comunități de artizani bine dezvoltate. Mulți artiști Maya moderni și arhitecți basate pe influentele de astazi sunt inspirate de perioadele anterioare ale artei.

Examinarea istoriei operelor de artă Maya antice oferă o imagine detaliată și complexă a culturii acestora, rezumând istorii complicete în sculpture, picturi și relieful muncii. Aceste opere de artă subliniază calitățile tehnice ale artizanilor, precum și impactul lor istoric semnificativ asupra lumii. Iar în acest articol vom explora istoria operelor de artă antice Maya și impactul lor asupra artei și culturei din zilele noastre.

I. Symbolurile și miturile Maya

Artele Maya au jucat un rol central în înregistrarea evenimentelor istorice și a ritualurilor religioase. Acestea au avut valoare simbolica, oferind o înțelegere până în interiorul identității și culturii lor. Symbolurile sunt reprezentate în afara lor narrativ cu caractere geometrice. Imagini precum spiralele și arcul le explicau miturilor și credințelor, iar unele dintre acestea s-au păstrat în arta care face referire la istoria acestora.Simbolismul acestora era extrem de important și reprezintă principalele teme ale artei Maya. Acestea sunt în mod consistent găsite pe suprafețe multiple, și se pot găsi în luciul vasei de lut, sculpturi și desene care au atestat istoria culturii lor.

Ilustrațiile ajutăsculpturilor și picturilor Maya să-și comunice istoria:

• Codul Precolumbian - Document de 11 pagini vechi, realizat dintr-o bucată de mahon înfășorată în blănuri. Acesta conținea istorii ale triburilor mai vechi semnate, povestea invaziei spaniole și a impactului lor asupra regiunilor.

• Vase maya - Opere sculpturale captivante realizate din lut, care adăugă caracteristicile unice ale culturii maya.

• Picturi murale - Opere clinice, realizate în orașe și temple speciale. Ele conțineau imagini care documentau istoria triburilor, de la evenimentele public, mituri și ritualuri religioase.

• Picturi pe lemn - Opere mari și profunde, adesea de dimensiuni generoase și sculptate în stiluluit englezești. Toate reprezentarile au fost impregnate cu mesaje abstracte.

Sculptori contemporani celebri: Explorați sculpturile de artă modernă Te-ar putea interesa si: Sculptori contemporani celebri: Explorați sculpturile de artă modernă

• Figurine din stuc - Figuri mici din stuc, miniaturi care reflectau principiile și religia împărtășite de cultura maya.

II. Structura artei murale Maya

Picturile murale ale culturii Maya au evoluat de-a lungul anilor. Tehnici și stiluri unice au apărut din mai multe influențe tradiționale și moderne.

Elementele structurii și motivelor picturii mural sunt:

  1. Perspective - PerspectivaMaya acordă detalii și adâncime în tablou. Acest stil oferă volum și rugozitate care este asociat cu picturi murale în stil antigu. Valdorii, formele în relief și umbrele joacă un rol important în definitea perspectivei.

  2. Culori - Culorile utilizate de peisagi au variat de-a lungul timpului și au fost influențate de simbolurile triburilor din jur. Unele dintre culorile cele mai folosite s-au dezvoltat din pigmenți obținuți din plante și minereuri.

  3. Figuri - Figurile incoronate ale regilor și reginelor, zeitățile și ritualurile religioase erau în mod obișnuit înfășurate în algoritmii maselor.

  4. Elemente decorative - Aceste elemente pot varia de la formele geometrice regulamentare la figurile florilor, fluturilor și altor creature simbolice.

III. Arta sculpturale decorative a lumii Maya

Arta sculpturala alsecolul Maya a introdus peisagistica formatori, personaje, figurine sau creaturi abstracte. Aceste opere cu detaliu conțin caracteristici culturale agresive, cum ar fi arme și imagini care reflectau universalitate spiritualitatii Maya.

Materialele care au fost folosite în munca sculptorilor antici include jaditul, obsidianul și diverse tipuri de piatra. Acestea au fost folosite pentru a posta capete-de-capete, zeități sau animale, carved si scrise caracteristici în stilului Maya.

Tablourile sculpturale prezentau următoarele figure:

• Ghidoanele - Imagini care reflectau puterea și curajul guvernanților, mai ales în categoriile religioase. Artistii s-au bazat pe imagini jucăușe ale unor Zeiştrii și rege pentru a-și apropia mai mult comunitatea de religie.

• Gândaci - Această imagine de insect în miniatura reprezenta viteza și capacitatea de a scăpa de obstacole.

• Animalele - Reprezenta statusul ridicat al mai multor animale care erau cunoscute precum, jaguar sau cobra si simboliza modele de comportamente și putere.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Arta Maya: Descoperiți istoria operelor de artă antice Maya

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×