Artiști celebri ai Japoniei ale căror povești te vor inspira!

Artiști celebri ai Japoniei ale căror povești te vor inspira!

Japonia a devenit cunoscută pentru cultura puternică și diversificată. Arta japoneză a capturat atenția în lumea întreagă, de la admiratorii de artă la artiștii profesioniști care sunt în căutarea inspirației. Artiști celebri precum Yayoi Kusama și David Hockney sunt ca niște celebre personalități în Japonia. Cu toate acestea, Japonia are mulți alți artiști deopotrivă înzestrați și inspiraționali pe care nu îi cunoaștem despre care ar trebui să știm. Așa că, pentru a vă inspira și a înțelege mai bine cultura japoneză, vom lua unghiul și vom discuta despre câțiva din cei mai cunoscuți artiști japonezi celebri.

1 Yayoi Kusama

Yayoi Kusama sau „James Turrell din Japonia” este una dintre cele mai cunoscute și mai motivante voci artistice din Japonia. Kusama care a început să lucreze la doar 10 ani, se concentrează pe elemente conceptuale în arta sa ca relația dintre om și natură, terapia în artă și eterna căutare de sensuri mai înalte. Arta ei unică a avut întotdeauna subiectul unor expoziții și muzee, precum și de exploatare media și i-a făcut moda icon al poporului japonez. Lucrările ei includ infinitatea de puncte, instalații luminoase, sculpturi, picturi și multe altele.2 Utagawa Kuniyoshi

Utagawa Kuniyoshi era unul dintre cei mai renumiți artiștii de ukiyo-e, arte eroice și tradițională. El a fost unul dintre ultimii maestri ai acestei arte și multe dintre lucrările sale sunt considerate a fi ieșirea artei ukiyo-e la zenitul creativității. Utagawa Kuniyoshi a fost inspirat de subiecte cum ar fi legendele și miturile, artele-care arte marțiale, și de obiceiurile folclorice japoneze. Operele sale au reușit să capteze și să transforme viețile și întâmplările vremii sale în graficuri extraordinare care par să se miște.

3 Takashi Murakami

Takashi Murakami este unul din cei mai mari artisti japonezi vii, cunoscut sub numele de „Andy Warhol al Japoniei”. El se concentrează pe crearea artwork-urilor sale stilizate, „superflat”, care utilizează elemente iconice din pop-cultura japoneză, cum ar fi pisicile căzute în mod banan. Murakami a participat în ultimii ani la numeroase galerii și expoziții și a obținut de-a lungul anilor numeroase premii și distincții. Lucrările sale peste tot de la tăblițe, figurine și chiar distruge graffiti au atras întotdeauna admire în rândul publicului japonez.

JC Leyendecker: Lucrările Art Nouveau ale acestui artist german Te-ar putea interesa si: JC Leyendecker: Lucrările Art Nouveau ale acestui artist german

4 Yui Tsuji

Yui Tsuji este unul dintre cele mai inovatoare artiste japoneze care lucrează cu multe tehnici diferite, inclusiv dibuire manual, autoportrete, sculpturi, producție imprimante 3D și altele. Inspirația ei pentru arta sa provine din experiențele sale ulterioare legate de feminitate și relație cu viața. Work-ul său are întotdeauna un mesaj puternic și adevărul despre societatea japoneză și multe dintre lucrările sale au fost publicate în reviste artelor vizuale din Japonia. Yui Tsuji și-a expus lucrările în numeroase galerii și muzee din întreaga lume.

5 Eitaro Ogawa

Eitaro Ogawa este un dincolo de ore artiștii din Japonia. Nu mai este îndeajuns să ai doar talent pentru a fi un artist de succes. Ogawa a reușit să se distingă prin producția sa de filme, dar, de asemenea, prin cercetarea academică și publicațiile sale pe diverse subiecte. Lucrările sale inovatoare despre identitate și memoria colectivă au adus o dramă reală și s-au bucurat de succes la nivel mondial.

6 Shinro Ohtake

Shinro Ohtake este unul dintre cei mai descentralizați artisti contemporani japonezi. El se concentrează pe elemente surrealiste, simbolism, și teme abstracte ale existenței. El se folosește de culori și materiale contrastante pentru a evidenția subiectele sale, astfel încât imaginile să creeze o senzație foarte vividă și vividă. Lucrările sale de artă sunt populare în rândul criticilor și colecționarilor din întreaga lume.

7 Mariko Mori

Mariko Mori este una dintre cele mai importante artiste contemporane japoneze. Pe lângă lucrările sale de pictură și sculptură, ea se consideră a fi o practiciană a terapeuticii prin artă și folosește conceptul de „artă spațială”. Obiectele sale folosesc culori pure și simboluri cosmologice înțelese deopotrivă de către artistul și de către public. Lucrările sale sunt văzute ca o explorare profundă a evenimentelor spirituale care ajută la conectarea indivizilor cu natura.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Artiști celebri ai Japoniei ale căror povești te vor inspira!

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×