Artiști celebri ai Renașterii care au domnit asupra lumii artei

Artiști celebri ai Renașterii care au domnit asupra lumii artei

Arta Renașterii a fost una dintre cele mai mari perioade de evoluție în istoria umanității, marcată de elanul cultural atât de revigorant și entuziasm al artiștilor și al patronilor. Generat de redescoperirea filosofiei clasice, Renașterea a încurajat valorile culturale ale istoriei și ale artei, cu una dintre cele mai importante epoci ale istoriei de istorie a artei. Artiștii celebri care au iubit această epocă și care au devenit influenți asupra lumii sale s-au numărat printre cei mai cei mai brillanti creatori, înțelepți și meșteșugari din istorie.

I. Leonardo da Vinci – Omul Universal al Renașterii

Celebrați ca “omul universal” al Renașterii, Leonardo da Vinci a fost un icon al sintezei intelectuale și artistică. El a fost extraordinar în toate antreprenoriatului, fiind un pictor, sculptor, specialist în anatomie, inovator, vizionar și inventator. Leonardo a realizat peste 20 de lucrări majore de artă care arată ceea ce umanitatea ar putea realiza când un om unic excelează în mai multe domenii, incluzând cele două dintre cele mai mari masterpice ale sale, "La Gioconda" și "The Last Supper".

II. Michelangelo – Poetul și Artistul

Michelangelo Buonarroti a fost unul dintre cei mai prolifice artiști ai perioadei Renașterii. El a luptat împotriva constrângerilor conturilor umanistice și a oferit lumii o construcție intelectuală bazată pe poetica proprie. Opera sa surprinde bogăția formelor, vibrând cu energie și sexualitate profundă și glorificând ideea de om ideal. Trei din realizările sale notabile sunt marele său sculptură "David", celebra pictură a lui "The Creation of Adam" și "Dome" din Basilica Sf. Petru din Vatican, cea mai mare.III. Raphael – Barocul Itallic Perfectionat

Omul de încredere al lui Pope Julius al II-lea și cea mai celebra aplicație a stilului de Grecie renascentistă, Raphael a reproduit în mod precis și în detaliu frumusețile Naturii și ale cerului în lucrările sale. Arta lui Fantasticcliar și idealizată, îmbogățită de o simetrie perfectă, de o compoziție perfectă și de o divinizează a detaliilor, care au marcat stilul Baroque italian. Printre cele mai notabile ale sale sunt "Sistine Madonna" și "The Triumph of Virtue and Nobility" din Galeria Borghese.

Robert Rauschenberg: Explorator la intersecția artei și vieții Te-ar putea interesa si: Robert Rauschenberg: Explorator la intersecția artei și vieții

IV. Donatello – Un Sculptor Proteic

Donatello aduce strălucire Renașterii italiene, având opere profund influente în această epocă de artă. Acesta a îmbrisolit Renașterii cu vibrații antice prin forma artificială și abilitățile sale disimulate de a trasă contururi împăcare devorânde a realitatea sculpturii. Majoritatea operelor sale, inclusiv plăcile obișnuite și marile sale sarcophage, sunt repere ale Renașterii și imagini ale persistenței formei sculpturale antice. Printre opera sa cele mai importante se numără "St. George and the Dragon" și "David".

V. Botticelli – Pictorul Florii

Sandro Botticelli a ales să folosească trăsăturile sale feminine și figurile cizelate pentru a captura realitatea, mostrând o lume imaginată în picturile sale care vor rămâne în istorie. Umbla prin Jurnalul Florenței, abordează temele principale ale Renașterii, văzându-l sub forma arta religious și a greselilor umane. Printre cele mai notabile ale sale sunt “Primavera” și “Birth of Venus” din Galeria deținută de Uffizzi.

VI. Titian – Pictorul de August

Cu mari aderențe la tehnica de colorare lui Da Vinci și la stilul lui Michelangelo, Tizian a extins stilul italian al Renașterii, dezvoltându-l cu câteva elemente artistice distincte. Picturile sale sunt dominate de elemente colorate, în contrast viu cu bogatele luminisuri. Acesta aici născut într-o familie de meșteșugari și a lucrat cu mari colecționari, la diverse comenzi și mai ales la înaltul artifice aristocratic. Printre cele mai binecunoscute lucrări ale sale sunt: “Resurrection of Chist”, “Sacrifice of Iphigenia” și “Assumption of Madonna”.

VII. Albrecht Dürer – Printre Primii Creatorl de Gravuri

Albrecht Dürer și-a uimit publicul cu creativitatea sa și cu metodele sale avansate de gravură și poezie literară. Printr-o mișcare de line de mister și pregnanță, el face să reintre în atenție tainele Naturii, precum și imagini minunate, rotunde ale Creației sale, inclusiv animale, pasăreau și paști dantelate. Printre multele sale creatii se numără cele mai cunoscute lucrări "Self-Portrait" și "Knight's Dream", cât și multi alții, care sunt magnifici și magistrali în astăzi.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Artiști celebri ai Renașterii care au domnit asupra lumii artei

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×