Artiști francezi celebri ai secolului al XIX-lea

Artiști francezi celebri ai secolului al XIX-lea

Artiștii francezi celebri din secolul al XIX-lea au oferit culturii și patrimoniului francez o serie de piese de artă importante și de durată. Cu toate acestea, nu este întotdeauna foarte limpede cine sunt acești artiști, sau mai exact, care sunt mărcile lor artistice. De la picturi și sculpturi la grafică și desen, acest articol se va concentra pe cei mai influenți și celebrul artiști francezi ai secolului al XIX-lea și mărcile lor artistice.

1 Jean-Auguste-Dominique Ingres

Jean-Auguste-Dominique Ingres a fost unul dintre cei mai influenți artiști din secolul al XIX-lea. Desenele sale erau recunoscute pentru tendința sa de a prelua stiluri vechi, adaugându-le stilul baroc și neoclasic. Căminul unde el a trăit și a lucrat până târziu în secolul al XIX-lea a fost ridicat în onoarea lui și de asemenea, încă e folosit ca muzeu pentru a împărtăși operele și mărcile sale artistice. El a permis prezervarea stilului vechi într-o măsură specială, element pe care multe dintre piesele sale le reflectă. El este fi numit, fără îndoială, unul din cei mai celebre artiști francezi ai secolului al XIX-lea.

2 Eugène DelacroixEugène Delacroix a fost unul dintre cei mai influenți artiști francezi ai secolului al XIX-lea. El a revolutionat pictura și culorile prezente în arta din acea vreme. El a îmbogățit în mod special culorile și textura folosite în picturile sale. El a folosit mai întâi culori albastre și aquarele și a continuat să folosească culori intense ca bujorii, piersici, albastru, lila și verde în opera sa. Colaborează și cu producătorii de cărți pe care le-a folosit pentru a se asigura că opera sa s-a bucurat de o mare popularitate printre publicul său ingust. Acesta s-a concentrat cu precădere pe istoria culturilor și a literaturii după cum se poate vedea în operele sale.

3 Alexandre Cabanel

Alexandre Cabanel a fost considerat unul dintre cei mai de succes artiști francezi ai secolului al XIX-lea și a fost una dintre cele mai frumoase descrieri a modului în care arta franceză de la modă în acea vreme a fost prezentată. Operele sale erau mereu axate pe stilul baroc.Cabanel a devenit suficient de cunoscut încât a obținut un premiu din partea Academiei de Sciinte și Arte din Paris. El a pictat portrete și a fost unul dintre cei mai căutați portretiști de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Fiecare lucrarea realizată de el a fost considerată bine construită și o ilustrare a stilului baroc francez.

Top 7 artisti polonezi celebri Te-ar putea interesa si: Top 7 artisti polonezi celebri

4 Claude Monet

Claude Monet este unul dintre cei mai cunoscuți și influenți artiști francezi ai secolului al XIX-lea in istoria artei. El a construit o mare parte a stilului impresionist prin îmbinarea culorilor bogate și a starilor de spirit în mare parte din conținutul său.

În expresionismul său fuzionase culori și umbre într-o manieră care îi capta modernitatea. Procesul său de creație a fost bazat pe tehnica pe care el o numea „depicturografică”. Acest proces implica o combinatie de elemente artistice în afară de pictură, cum ar fi cele folosite de sculptori, poeți și arhitecți. Grație acestui proces de creație inovator, operele sale sunt încă admirate în lumea artiștilor.

5 Paul Cézanne

Paul Cézanne este considerat unul dintre cei mai influenți artiști din secolul al XIX-lea și o componentă importantă a formării modernismului în artă. El a revolutionat pictura prin introducerea concetului de „perspectiva imposibilă” și folosind culori intense. Operele lui au făcut parte din stilul Post-Impresionist și explorează tehnici de pictură care le permite privitorilor să creeze propriul scenariu.

Cézanne a revenit la esențele clasicilor picturi romane, realizând ceea ce numea „formule realiste”. El a oferit o perspectivă interesantă asupra desenului, milogiind figurile și subliniind stilul și frumusețea formei. Cézanne a susținut că figura umană trebuie să fie prezentată în termeni geometrici, aducând astfel o nouă percepție asupra ceea ce identificăm în interiorul operei sale.

6 Edgar Degas

Edgar Degas a fost unul dintre cei mai care stilistici și cunoscuți artiști francezi ai secolului al XIX-lea. Unul dintre stilurile sale caracteristice a havs folosit în mod constant desenul și caracterul inspirat de artiștii baroc, îmbogățit în avantajele și influențele imperiale ale picturii și sculpturii din acea epocă.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Artiști francezi celebri ai secolului al XIX-lea

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×