Australia sau Noua Zeelandă? Unde să mergi în următoarea călătorie

Australia sau Noua Zeelandă? Unde să mergi în următoarea călătorie

Australia și Noua Zeelandă sunt destinații ireproșabile pentru cei care doresc să experimenteze o vacanță uimitoare sau o călătorie de aventură. La prima vedere, ambele destinații oferă o experiență memorabilă. Media împărțită promite o perspectivă mai apropiată. Așa că îți atopi de fața un răspuns la întrebarea „Unde să mergi în următoarea călătorie?”

1 Clima și Peisajul

Australia și Noua Zeelandă sunt asemnatoare ca clime și relieful lor. Unele regiuni au un climat subtropical, în timp ce altele au un climat mediteranean. În același timp, ambele oferă o peisaj montan, îmbinat cu litoral. Așadar, fiecare destinație oferă o atmosferă diferită în funcție de locația și sezonul în care te afli.

2 Activităti

Există diferite activități în ambele destinații care va îmbunatăți în mod semnificativ experiența ta de călătorie.

Australia:

-Schiatul în stațiunile montane

-Sporturi maritime

-Plaja și surfing

-Explorarea regiunilor desertice

-Descoperirea unora dintre cele mai cunoscut rezervații sau parcuri naturale

Noua Zeelandă:

-Munte și alpinism

-Ciclism și alergat-Sporturi maritime

-Canoing și rafting

-Explorarea peisajului litoral și fluvial

3 Cultură și Gastronomie

Fiecare destinație oferă o experiență unică în ceea ce privește cultura și gastronomia.

Australia arată o adevarată combinație a culturii și alimentației. Aici, vei găsi culturii aborigene, fructe de mare bogate, produse de calitate superioară și este locul perfect pentru a experimenta băuturi alcoolice din partea localnicilor.

Noua Zeelandă se laudă cu unele dintre cele mai delicioase alimente și fantasic vinuri. Localnicii sunt extrem de deschiși, poți găsi rapid un bar sau restaurant pentru a te bucura de o cină sau o masă de prânz preferate și de o noapte în oraș.

4 Protecția mediului

Cele două țări din Oceanului Pacific sunt dedicate păstrării animalelor sălbatice și a naturii în general, ceea ce le scoate în evidență pe plan internațional, în ceea ce privește protecția mediului.

Australia:

-Având una dintre cele mai grave rate de dispariție a animalelor sălbatice, Australia are nevoie de o protecție serioasă și îmbunătățirea stării de conservare a faunei. Oficiali guvernamentali au susținut numeroase proiecte de conservare faunistică și de protejare a țesutului vegetațional.

Cambodgia sau Laos? Unde să mergi în următoarea călătorie Te-ar putea interesa si: Cambodgia sau Laos? Unde să mergi în următoarea călătorie

Noua Zeelandă:

-Noua Zeelandă este renumita pentru politicile sale de protecție a faunei sălbatice și a reducerii poluării. De asemenea, autoritățile protejează populațiile sale de animale sălbatice, inclusiv o varietate de păsări și pești, peisajele încântătoare și ecosistemele.

5 Accesibilitate

Un alt factor important în alegerea unei destinații de călătorie este accesibilitatea.

Australia:

-Fiecare stat având propria sa lege și reguli pentru călători, în ceea ce privește vizele, calatoria într-o altă parte a Australiei necesită o vânzare națională (cu exceptia fiind permitarea deplasării în capitala și de capitala unui stat).

Noua Zeelandă:

-Călătorii care ajung în Noua Zeelandă din întreaga lume necesită de obicei o viza și o permis de eedere, dar acestea sunt ușor de accesat. Există numeroase foruri online care oferă ajutor turiștilor în a obține viza.

6 Zborurile

Atât zborurile către Australia, cât și cele către Noua Zeelandă presupun și ore foarte lungi de zbor și o durată totală de călătorie de 24 de ore. Dar alegerile în ceea ce priveste liniile aeriene, mijloacele de transport și cursele directe pot face diferența.

Australia:

-Există curse directe către Australia din țări precum SUA, Marea Britanie, China sau Japonia, iar prețurile sunt destul de bune.

Noua Zeelandă:

-Se utilizează unele dintre cele mai bune linii directe de zbor și curse scurte, ceea ce poate face toată traseul mai relaxat și confortabil.

7 Costurile

De asemenea, prețul joacă un rol important în luarea unei decizii asupra urmatoarei destinații de călătorie.

Australia:

-O vacanță în Australia este destul de scumpa și costurile pot depăși rapid bugetul. Cu toate acestea, există multe opțiuni irezistibile care pot reduce preţul; Moteluri, hosteluri sau apartamente pot fi găsite la prețuri mai bune.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Australia sau Noua Zeelandă? Unde să mergi în următoarea călătorie

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×