Autoare celebre care au scris sub pseudonime masculine

Autoare celebre care au scris sub pseudonime masculine

Autoarele care au scris sub pseudonime masculine au contribuit enorm la literatura din veacurile trecute. Acestea au creeat opere cu nume inventate – folosind simboli și titluri fictive – pentru a se îmbrăca în garbul lor masculin, evitand astfel atacurile aduse unei femei curajoase care urma să devină autoare. Acest subterfugiu a permis nașterii celei mai minunate literaturi create de talentele cele mai enigmatici ale epocii.

Istoria autoarelor care au scris sub pseudonim

Oamenii au folosit pseudonimele de-a lungul istoriei pentru a ascunde adevarata identitate a scriitorilor sau pentru a proteja operele lor împotriva supresiunii religioase sau politice. Pe lângă aceste motive, femeile au folosit acest subterfugiu pentru a scrie in secole mai conservative ale istoriei, evitând jignirile sau prejudecata care le-ar fi soldat crearii lor.

Exemple de autoare care au scris sub pseudonime masculine

Multe dintre cele mai cunoscute autoare au folosit pseudonime masculine. Iată câteva dintre ele:

 • George Eliot (Mary Ann Evans), autoare a multor opere literare ale epocii victoriene și una dintre figuri mai importante din literatura englezeasca, inclusiv opere precum Middlemarch sau Adam Bede.

  
  
  
 • Currer Bell/Rev. Ellis Bell (Charlotte Bronte), autoare a romanului ”Mizerabilul”, publicat inițial sub pseudonimul Currer Bell, în 1847.

 • Jonathan Oldstyle (Fanny Fern), prima femeie cu jurnalism platit și autoare recunoscuta de talia ei.

 • Robert Storrs (Harriet Beecher Stowe), autoare a cunoscutului roman ”Inceputurile unei datorii”, și al altor sase scrieri publicate sub pseudonimul Robert Storrs.

 • Louisa May Alcott, autoare a cunoscutului serii de scrieri intitulate ”Patru surori”, printre alte lucrari, si pseudonimele ei includ pseudonimele A.M. Barnard și Flora Fairfield.

 • George Sand (Amanthe Dupin), numele ei adevarat, Amantine Dupin, era incorect pentru aceeași epoca ca și Currer Bell. George Sand a fost renumit pentru educația sa moderna a conturat, inclusiv opere precum ”Valentina” și ”Consuelo”.

 • Baroness Orczy (Emma Orczy), autoare de romane și câteva povestiri istorice și de aventuri, inclusiv cunoscuta sa lucrare ”Pălărie roșie”.

  Clasici necunoscuți care merită recunoaștere Te-ar putea interesa si: Clasici necunoscuți care merită recunoaștere

Fenomenul pseudonimelor masculine in epoca moderna

Ascensiunea femeilor in lumea literară a adus cu sine o nouă eticheta către autoarele care au scris sub pseudonime maskuline. Unora dintre ele li s-au dat nume de regine ale literaturii in general, cum ar fi George Eliot și George Sand.

Cu toate acestea, in lumea moderna, adesea autoarele sau scriitorii isi aleg pseudonimele pentru a-si promova mai usor creatiile. Pieselor lor li se poate da un nume anume, detalii despre vârstă si sexul in realitate, astfel încât publicul sa nu creada că au fost create de un grup special sau de persoana cu numele de acoperire.

De exemplu, autorul de thrillers si politiste din Quebec, Louise Tremblay-D’Essiambre, a ales pseudonimul Christiane Duchesne. Si autoarele JR Ward sau Spider Robinson sunt persoane deopotriva masculine sau feminine si folosesc pseudonime ce reflecta si imbină exprimatea liberă a stereotipurilor.

Prin urmare, in epoca moderna, pseudonimele au evoluat dincolo de subterfugiul lor traditional și de a impiedica criticile sociale sau politice, și au devenit o modalitate de a face mai mult decât de a ascunde adevărata identitate a scriitorului. Acum, când autoarele si scriitorii isi aleg pseudonimele, doresc să aibă identitatea reala clară dinainte ca publicul relativizat să-și dea seama de natura creatiilor lor.

In cele din urma: importanța autoarelor care au scris sub pseudonim

Autoarele care au scris sub pseudonime au creat opere intotdeauna memorabile și au impus modul de a scrie de succes in literatura. Asemenea dramele lor pline de extravagante, literatura creata de aceste scriitoare ascutate arată că au avut întotdeauna curajul și talentul de a dezveli cel mai adânc sentimentelor si ideilor sale controversiale și, prin urmare, au fost adevarate ingeri ale literaturii.

Scriitoarele care s-au ascuns in culisele sub pseudonimele mascule s-au decis sa faca acest lucru pentru a-si prezerva creativitatea de limitarile patriarhismului si ale discriminarii de gen. Aceste scriitoare se bucura acum de un drept admirabila pentru modul in care au contribuit la literatura modestie si, prin urmare, merită toata lauda lor.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Autoare celebre care au scris sub pseudonime masculine

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×