Beneficii ale antioxidanților și cele mai bune surse ale acestora

Beneficii ale antioxidanților și cele mai bune surse ale acestora

Antioxidanții sunt compuși ce ajută la prevenirea daunelor provocate la nivel celular de radicalii liberi. Acesti radicali liberi pot provoca oxidarea celulelor si le poate expune la boli, inclusiv la boli cardiovasculare si diabet. Antioxidantii sunt necesari pentru functionarea celor mai puternice sisteme de aparare din organism. Prin urmare, in timp ce efectele adverse ale radicalilor liberi nu sunt deloc subtile, beneficiile antioxidantilor sunt in mare masura, foarte importante.

I. Beneficii ale antioxidantilor

Exista multiple beneficii ale antioxidantilor, printre care:

A. Prevenirea afectiunilor cronice: Unul dintre cele mai importante beneficii ale antioxidantilor este prevenirea afectiunilor cronice, incluzand boli de inima, diabet, cancer si boli respiratorii.

B. Cresterea imunitatii: Anti-oxidanții ajuta la stimularea sistemului imun si creșterea rezistenței organismului la infecții si boli, sporind in acelasi timp puterea de rezistenta a organismului.

C. Optimizarea sănătății pielii: Radicalii liberi dauneaza pielii și ridică riscul de aparitie a ridurilor si petelor. Un consum solid de antioxidanti poate ajuta la prevenirea acestor daune si poate consolida structura pielii, oferindu-i viata și elasticitatea.D. Premature aging prevention: Radicalii liberi provoaca oxidatie celulara si, prin urmare, accelereaza procesul de imbatranire. Antioxidantii joaca un rol esential in prevenirea imbatranirii premature.

II. Cele mai bune surse de antioxidanti

A. Fructe:

  • Zmeura: Zmeura este printre cele mai bune surse de antioxidanti si de vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.

  • Afine: Afinele sunt bogate in antioxidanti, cum ar fi antocianina și fenolul.

  • Struguri: Strugurii sunt copii puternici si consistenti ai antioxidanti, mai ales compusi fenolici cum ar fi progesterone, quercetin si resveratrol.

B. Nucșoare: Nucsoara contine antioxidanti precum izoflavone, flavone și lignani, care sunt cunoscuți pentru a proteja celulele împotriva radicalilor liberi.

Beneficiile pentru sanatate ale saunei Te-ar putea interesa si: Beneficiile pentru sanatate ale saunei

C. Usturoi: Usturoiul este un puternic antioxidant natural. Administrarea usturoiului poate contribui la reducerea riscului de afecțiuni cardiovascualre, prin prevenirea oxidarii lipidelor din sange si, prin urmare, prin prevenirea formarii cheagurilor de sange.

D. Brânză de capră: Brănză de capră este o sursă bogată de antioxidanti, producându-i organismului puțină energie pe care să o folosească în lupta împotriva radicalilor liberi..

E. Orez: Fiecare tip de orez, dar în special orezul brun, este o sursă importantă de antioxidanti. Proantocianidinele sunt cei mai potenti „eroi” antioxidanti din orez.

F. Spanac: Spanacul este una dintre cele mai cunoscute surse de antioxidanti. Spanacul contine în mod particular, magneziu, carotenoide și tocoferoli.

G. Nucă de cocos: Cocoșul este o sursă sursă naturală de antioxidanti. Acești antioxidanti din nuca de cocos pot proteja celulele și îmbunătățesc funcțiile metabolice.

H. Soia: Soia contine o cantitate extraordinara de antioxidanti, cum ar fi izasioflavone, lignans și antioxidantii poli­fenolici.

I. Ceaiul verde: Ceaiul verde este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali si este cunoscut pentru raftul de beneficii pentru sanatate. Contine catechin flavonoidi, care sunt antioxidants puternici.

J. Semințe: Semințele de floarea-soarelui, de in, de chia si de susan sunt foarte utile pentru organism, datorita antioxidantiilor lor.

Chiar daca proprietatilor antioxidanților și beneficiilor pentru sanatate sunt multiple, cea mai buna si eficienta cale de a se bucura de aceste beneficii este prin alimentatie. Exista o mare varietate de alimente care sunt foarte bogate in antioxidanti si care pot asigura sistemului nostru imunitar si alte procese din corpul nostru de cea mai buna protectie. Asadar, este esential sa se inceapa o dieta bogata in antioxidanti, necesara pentru a ne simti sanatosi pe termen lung si pentru a preveni diferite afectiuni.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficii ale antioxidanților și cele mai bune surse ale acestora

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×