Beneficii ale fierului pentru piele, păr și sănătate

Beneficii ale fierului pentru piele, păr și sănătate

Fierul este o substanță nutritivă esențială care are un rol important în menținerea unei stări de sănătate adecvată. Această substanță are proprietăți antioxidant, fiind esențială pentru sinteza hemoglobinei, colagenului și a energiei. De asemenea, fierul joacă un rol important în menținerea unui aspect sănătos al pielii, părului și inimii.

Beneficiile fierului pentru piele, păr și sănătate

Fierul joacă un rol important pentru a menține sănătatea în general, dar un rol special îl are asupra pielii, părului și sănătății inimii. În cele ce urmează o să discutăm în detaliu beneficiile pe care le aduce fierul pentru aceste aspecte ale sănătății.

Beneficii asupra pielii

Fierul este esențial pentru a menține sănătatea pielii. O lipsă severă de fier poate afecta cantitatea de colagen producă de organism, iar acest lucru poate duce la îmbătrânire prematură a pielii. Colagenul este una dintre proteinele cheie din componenta pielii, ajutând la susținerea strălucirii și fermității acesteia. Fierul îmbunătățește circulația sângelui în epidermă, astfel încât la nivelul pielii să fie transportați mai mulți nutrienți și oxigen. Acest lucru, la rândul său, poate ajuta la prevenirea uscăciunii pielii, a ridurilor și a decolorării.Beneficii pentru păr

Fierul joacă un rol important în menținerea sănătății părului. Creșterea și îngrijirea părului sunt ambele influențate de cantitatea de fier absorbite prin alimentație. Fierul este necesar pentru sinteza proteinelor care susțin structura și culoarea părului, iar lipsa sa poate duce la pierderea părului și la subtierea acestuia. De asemenea, fierul contribuie la transportul oxigenului și mineralelor prețioase în scalp, ajutând la menținerea sănătății scalpului.

Beneficii asupra inimii

Fierul este esențial pentru menținerea unui sistem cardiovascular sănătos. Acesta susține producția de hemoglobină, care transportă oxigenul la nivelul țesuturilor. Lipsa fierului duce la anemie, o stare caracterizată prin scăderi ale nivelului de hemoglobină din sânge. O concentrație scăzută de hemoglobină duce la o scădere a numărului de oxigen transportat către țesuturi, astfel încât afecțiunile cardiovasculare sunt mai frecvente, deoarece nu există suficient oxigen disponibil pentru a alimenta mușchii inimii. Având în vedere toate aceste beneficii,fierul consumat periodic poate ajuta la menținerea unei stări satisfăcătoare a organului principal al sistemului cardiovascular, inima.

Cele mai bune beneficii ale sucului de roșii pentru piele, păr și sănătate Te-ar putea interesa si: Cele mai bune beneficii ale sucului de roșii pentru piele, păr și sănătate

Cum să obțineți aportul necesar de fier

Un nivel adecvat de fier se obține din mâncare. Alimentele bogate în fier sunt carnea roșie, anumite fructe de mare, legumele cu frunze verzi, semințele, cerealele si produsele de cereale fortificate, fasolea, spanacul și tofu. De asemenea alimentele acide, cum ar fi sucurile de citrice aduc un surplus de fier din alimentație.

Astfel încât să faciliteze absorbția, fierul trebuie să fie consumat cu alimente care conțin vitamina C. Legumele și produsele zaharoase, cum ar fi portocalele, căpșunile și mango, sunt proprii pentru a oferi suficientă vitamina C pentru a ajuta la absorbția fierului. Este necesar să se facă următorul: alimentele bogate în vitamina C și fier să fie consumate în același timp. De asemenea, evitați consumul bauturilor care conțin calciu – cum ar fi laptele – în aceeași masă în care se consumă fier, deoarece acestea interferează cu absorbția fierului.

Suplemețe și produse farmaceutice

Suplimentele alimentare și produsele farmaceutice pot fi utile pentru persoanele care nu pot obține suficient fier din alimente. Produsele farmaceutice sunt prezentate sub formă de tablete și capsule, dar cea mai obișnuită formă este cea sub formă de lichid. Acestea sunt mai ușor de digerat și absorbție și sunt beneficiare mai ales pentru femeile însărcinate. Aceste produse farmaceutice pot fi obținuite numai pe bază de rețetă.

Înainte de a lua orice tip de supliment alimentar sau produse farmaceutice, consultați-vă medicul pentru a afla care produse sunt cele mai potrivite pentru starea dumneavoastră de sănătate. Acesta va face o evaluare și vă va recomanda sau să vă prescrie un produs adecvat.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficii ale fierului pentru piele, păr și sănătate

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×