Beneficii ale sucului de țelină si cum se prepară

Beneficii ale sucului de țelină si cum se prepară

Sucul de țelină este una dintre cele mai vechi bauturi din lume. Acesta a fost consumat de mii de ani, iar rădăcinile sale vin din folosirea sa mădicală în medicina tradițională. Deși poate fi consumat direct, sucul de țelină poate și preparat acasă, prin stoarcere și amestecarea cu alte ingrediente, pentru ca gustul să fie mai dulce. Sucul de țelină este un tonic nutritiv excepțional împotriva organismului, ce conține numeroase substanțe nutritive și vă poate ajuta să vă bucurați de o viață sănătoasă. Acest articol va prezenta principalele beneficii ale sucului de țelină și cum poate fi preparat acasă.

Ce Este Sucul De Țelină

Sucul de țelină este un lichid nectaros, extrem de aromatizat, extras din frunzele, tulpinile și rădăcinile plantei țelinei. Sucul este foarte răcoros datorită conținutului său crescut de vitamina C. Aceasta plantă trebuie consumată periodic datorită concentrației sale ridicate de nutrienti esențiali. Unul dintre beneficiile majoritare ale consumului regulat de suc de țelină este capacitatea de detoxifiere a organismului.

Cum Se Prepară Sucul De ȚelinăSucul de țelină este foarte simplu de preparat chiar și acasă. Desigur, beneficiile sale nutritive vor fi mai mari datorită faptului că sucul va fi proaspăt. Ingredientele necesare pentru prepararea sucului și metoda de preparare sunt următoarele:

• 2 kilograme de țelină, și anume frunze, tulpinile și rădăcinile.

• 2 lămâi mari

• 3 lingurițe de zahăr brun (după gust)

• 1 litru de apă

Se ia țelina și se spală bine pentru a-i elimina impuritățile. Se taie frunzele, tulpinile și rădăcinile în bucăți. Se adaugă lămâile curățate, tăiate în jumătate, și se topește zahărul într-un blender. Se adaugă apa și se amestecă bine pentru a obține un amestec omogen. Apoi, se transferă toată compoziția în storcător și se lasă sucul, care trebuie să fie limpede. Se strecoară sucul folosind o sită sau o mătase pentru a obține un suc curat și gustos. El poate fi consumat chiar și imediat sau se poate refrigerat pentru a-i păstra prospețimea cât mai mult timp posibil.

Cele mai bune beneficii ale orzului Te-ar putea interesa si: Cele mai bune beneficii ale orzului

Beneficii Ale Tipurilor De Suc De Țelină

Sucul de țelină are o mulțime de beneficii incredibile destinate să vă ajute să aveți o viață mai sănătoasă. Iată, în continuare, câteva dintre cele mai importante:

• Controlul Nivelului De Zahar Din Sânge. Sucul de țelină conține un număr mare de fibre necesare pentru a funcționa corect. Acestea ajută organismul să absoarbă zahărul mai încet, contribuind astfel la regularizarea nivelului de zahăr din sânge și prevenind fluctuațiile.

• Creșterea Zilnică A Nivelului De Vitamina C. Sucul de țelină contine niveluri foarte ridicate de vitamina C, care poate preveni multe boli și afecțiuni cum ar fi problemele cardiovasculare sau și bolile cronice. Aceasta vitamina ajuta la reducerea inflamației și la combaterea infecțiilor.

• Scăderea Riscului De A Dezvolta Boala De Inimă. Acest sucul este foarte bogat și în antioxidanți veșnici, care sunt capabili să neutralizeze radicalii liberi. Acesta poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boală de inimă.

• Reducerea Riscului De Cancer. Suplimentarea sucului de țelină cu alte alimente nutritive poate reduce riscul de a dezvolta cancer. De asemenea, sucul de țelină poate fi folosit ca alimente pentru cancer.

• Curățarea Organismului. Sucul de țelină este un laxativ foarte puternic, care poate ajuta la curățarea intestinului gros și poate oferi rapid rezultate. Este foarte recomandabil să se înceapă un regim alimentar bazat pe sucul de țelină, pentru a maximiza beneficiile sale nutritive.

• Prevenirea Obezității. Sucul de țelină majoritatea, conține vitamine, minerale și alte nutrienți esențiali cu rol important în lupta împotriva obezității. De asemenea, ajută și la descompunerea moleculilor grase prin arderea grăsimilor și astfel prevenirea obezității.

• Întinerirea Tenului. Un număr mare de antioxidanti și vitamine precum C, B și E sunt conținute de sucul țelinei, mai ales varietatea ridicată de flavonoizi și polifenoli. Acestea previne și trateaza ridurile și pielea uscată.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficii ale sucului de țelină si cum se prepară

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×