Beneficii importante ale apei potabile pe stomacul gol

Beneficii importante ale apei potabile pe stomacul gol

Mulți oameni consumă în fiecare zi cafea și alte băuturi stimulente pentru a-și stimula stomacul înainte de a mânca. Cu toate acestea, a bea apă pe stomacul gol oferă și alte beneficii importante care contribuie la bunăstarea pe termen mai lung.

Aici discutăm despre principalele beneficii ale consumului de apă pe stomacul gol.

Beneficiile consumului de apa intr-o prima dimineata

Consumul de apă imediat după trezire oferă următoarele beneficii importante pentru sănătate:

 1. Detoxificarea generală

Consumul de circa 500 – 600ml de apă imediat după trezire contribuie la detoxifierea corpului prin eliminarea toxinelor și a reziduurilor prin urină.

 1. Stimularea digestiei

Apa pe stomacul gol ajută la stimularea secrețiilor digestive prin eliberarea de acizi gastrici și enzime pancreatice în stomac înainte de începerea procesului de digestie.

 1. Îmbunătățirea digestiei

Un stomac gol conține cantități mici de lichid. Acestea pot face ca alimentele să stea în stomac pentru perioade mai lungi și să se descompună. Apa îmbunătățește digestia prin efectuarea deasebit de culoare parcurgerea alimentelor prin sistemul digestiv. 1. Prevenirea constipației

Bea apa înainte de mese poate ajuta la prevenirea constipației și agravarea bolilor digestive. Acest lucru se explică prin faptul că apa promovează mișcarea bolului alimentar prin intestin și contribuie la eliminarea produselor reziduale, alegându-l.

 1. Nutriție

Bea apa înainte de a mânca îmbunătățește digestia, permitând sistemului digestiv să se ocupe mai bine de absorbția nutrienților și a vitaminelor din alimentele consumate.

 1. Prevenirea apariției cancerului

Este bine cunoscută legătura dintre cancer și încărcătura intestinală. Consumul de apă îmbunătățește digestia alimentelor și previne apariția cancerului prin facilitarea eliminării reziduurilor și toxinelor din organism.

 1. Refacerea echilibrului sare și apă

Corpul nostru pierde în mod constant lichide și minerale prin transpirație, urină și alte procese fiziologice. Consumul de apă pe stomacul gol ajută la refacerea echilibrului de sare și apă.

9 beneficii ale mersului pe jos Te-ar putea interesa si: 9 beneficii ale mersului pe jos

Alte beneficii ale consumului de apă pe stomacul gol

În afară de beneficiile de mai sus, beneficiați și de alte beneficii ale consumului de apă pe stomacul gol:

 1. Ameliorează crizele de astm: Consultați-vă medicul dacă suferiți de astm și adăugați apă la lista dietei dvs. pentru a reduce simptomele.

 2. Ajută la neurotransmisie: Consumul de apă pe stomacul gol ajută la o mai bună transmiterea și transmisia neurotransmițătorilor și, de asemenea, sprijină reglarea apetitului și a stimei de sine.

 3. Reducerea inflamației: Consumul de apă pe stomacul gol promovează un sistem digestiv sănătos, care poate reduce inflamația și contribuie la prevenirea apariției de boli inflamatorii cronice, cum ar fi artrita.

 4. Prevenirea anemiei: Consumul dire "apa pe stomacul gol" îmbunătățește absorbția fierului, ceea ce poate ajuta la prevenirea anemiei feriprive.

 5. Promovarea unei tenii sanatoase: Apa consumata pe stomacul gol ajută, de asemenea, la prevenirea apariției de riduri și la întinerirea tenului.

Cum sa bei apa intr-o prima dimineata?

Consumați întotdeauna apa imediat ce vă treziți, de preferință între 30 și 45 de minute. Acest lucru vă ajută să profitați de beneficiile menționate mai sus. Este indicat să beți între 500 – 600ml apă, care este aproximativ o jumătate de cană.

De asemenea, evitați sare, zahăr si alte ingrediente în apa pe stomacul gol. Acestea pot anula efectul detoxifiant al apei și pot provoca arsuri stomacale și crampe.

Este adevarat ca consumul de apa pe stomacul gol are multe beneficii pentru sănătatea generală. Aceasta ofera corpului tau un efect detoxifiant,promovează digestia și prevenirea constipației și reduce inflamația. De asemenea, stimulează absorbția nutrienților și previne apariția cancerului.

Consumați întotdeauna apă imediat ce vă treziți și evitați sare, zahăr și alte ingrediente în apă pe stomacul gol care pot anula efectul detoxifiant al apei și pot cauza arsuri stomacale și crampe. Trebuie să discutați cu medicul dvs. înainte de a consuma apă pe stomacul gol pentru a vă asigura că este în siguranță și că beneficiați în mod optim de această rutină.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficii importante ale apei potabile pe stomacul gol

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×