Beneficii pentru sănătate ale brânzei

Beneficii pentru sănătate ale brânzei

Cele mai multe persoane s-au obișnuit să asocieze principalele produse din categoria produselor lactate ca fiind prea bogate în grăsimi sau în zahăr. Există însă și produse lactate sănătoase și una dintre acestea este brânza. Știm cu toții că reprezintă o anumită sursă de nutrienți și că se poate consuma fără să concentrăm energia pe aportul ridicat de calorii. Servirile mici de brânză pot oferi un aport important de proteine și calciu. Pe lângă aceasta, are avantajul de a fi un produs lactate extrem de versatil și poate fi consumat prin intermediul unei game largi de preparate, vinuri și sosuri. În plus, printre ingredientele folosite pentru producția de brânză se numără izoformele de proteine și gulerele de aspartam.

Iată deci de ce brânza poate fi o alegere sănătoasă și ce beneficii oferă pentru sănătate:

Bogată în Proteine și Nutrienți

Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea musculare, astfel ca oamenii de toate vârstele ar trebui să ofere organismului o cantitate suficientă de proteine deoarece, în funcție de stare de sănătate și dietă, aceasta poate fi diferită. În plus, acestea joacă și rolul de a repara țesuturile și organele. Din acest motiv, o servire mică de brânză poate furniza organismului cu cantitatea necesară de proteine, acesta fiind unul dintre câteva produse cu conținut scăzut de calorii, comerciale. Mai mult decât atât, o servire de brânză poate asigura în mod eficient și alți nutrienți necesari pentru o dietă echilibrată. Acestea includ: • Calciu: Acest nutrienți se găsește primordial în alimentele și produsele lactate și este necesar pentru funcționarea optimă a sistemului muscular și cardiovascular.

 • Fosfor: Acesta ajută la menținerea densității osoase.

 • Potasiu: Această substanță joacă un rol cheie în ritmul cardiac și ajută la purtarea nutrienților în țesuturi.

 • Magneziu: Acest mineral joacă un rol cheie în furnizarea energiei.

 • Cupru: Este necesar pentru menținerea oxigenării musculaturii.

 • Seleniu: Implicat în stimularea sistemului imunitar.

 • Zinc: Asigură un metabolism optim și funcția cognitivă.

  Top remedii acasă pentru urticarie și tratament Te-ar putea interesa si: Top remedii acasă pentru urticarie și tratament
 • Acizi Grași Omega 3: Acesta joaca un rol important în menținerea nivelului de colesterol sănătos și protejarea împotriva aterosclerozei și infarctului miocardic.

 • VItaminele B2, B12, D2 și E: Acestea sunt importante în procesul metabolic, în formarea și menținerea sănătății oaselor și memoriei.

Beneficii pentru Sănătatea Oaselor

Brânza este importantă pentru sănătatea oaselor. Astfel, produselle lactate precum și special brânza, au fost asociate cu un risc mai mic de fracturi osoase. De asemenea, conținutul de calciu și vitamina D prezente în brânză sunt necesare sănătății oaselor încă din copilărie și pot juca un rol extrat important în prevenirea osteoporozei în rândul adulților. Grăsimile nesaturate din brânză, de asemenea, pot completa contribuția la asigurarea de calciu și la absorbția lui, astfel încât să se realizeze o menținere a sănătății oaselor la toate vârstele.

Beneficii pentru Sănătatea Inimii

Alimentele bogate în grăsimi saturate prezintă un risc mai mare de dezvoltare a unui nivel crescut de colesterol, ceea ce poate duce la ateroscleroză. Din fericire, majoritatea tipurilor obișnuite de brânză contine grasimi nesaturate, care sunt cunoscute pentru a ajuta la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului. De asemenea, unele tipuri de brânză conțin antioxidanți, cum ar fi Omega 3 și care protejează împotriva aterosclerozei și infarctului miocardic. Cu toate acestea, anumite tipuri de brânză conțin mult sodiu, asimilându-seși saltului și comprimatelor în dieta noastră, ceea ce va pune stres inimii, astfel încâ t consumul lor ar trebui să se realizeze într-o cantitate adecvată.

Beneficii pentru Digestie

Brânza conține probiotice, ceea ce înseamnă că este un factor cheie pentru creșterea numărului de bacterii bune și pentru funcționarea optimă a sistemului digestiv. Microorganismele prezente în brânză con țin celulelor din organism și cu asta impact impact pozitiv asupra digestiei, absorbției nutrientilor și rezistenței imunitare. Mai mult decât atât, acești microorganisme pot avea un efect pozitiv asupra sănătății intestinului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficii pentru sănătate ale brânzei

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×