Beneficii pentru sănătate ale consumului unui măr în fiecare zi

Beneficii pentru sănătate ale consumului unui măr în fiecare zi

Consumul unui măr este asociat, de către majoritatea oamenilor, cu un „ pahar de lapte curat” : o porție de nutrienți buni și un sentiment de sănătate adus corpului. Un măr poate să fie mult mai bun decât atât, consumarea lui având numeroase beneficii asupra sănătății. Iată câteva dintre ele!

Cum acționează un măr asupra sănătății umane

Un măr are o armată de nutrienți și fitochimicale care, când este consumat frecvent, contribuie la îmbunătățirea sănătății: fibre, minerale, vitamine și antioxidanți. De asemenea, conținutul de apă al unui măr este destul de mare, ceea ce îl face ideal pentru a hidrata organismul și pentru a fi un bun adjunct al unei diete sănătoase.

Iată ce beneficii pentru sănătate aduce consumul regulat al unui măr:

  1. Sănătatea inimii

Consumul regulat de măr asigură funcționarea adecvată a inimii. Acesta conține un flavonoid numit quercetin, care relaxează vasele de sânge si stimuleaza circulația sanguină. Pe lângă quercetin, mărul conține, de asemenea, pectină, un nutrient solubil în fibra care ajută la scăderea colesterolului rău.  1. Protejarea inimii

Un studiu efectuat în Germania a arătat că persoanele care mănâncă măr zilnic au un risc mai mic de a suferi de boli cardiace, deoarece polifenolii din măr pot preveni apariția placii și inflamația, iar fibrele pot ajuta la scăderea colesterolului.

  1. Sănătatea intelectuală

Un alt beneficiu important al mărului constă în proprietățile sale neuroprotectoare, cunoscute sub denumirea de boli cognitive. Polifenolii și antioxidanții din măr sunt cunoscuți pentru a oferi protecție împotriva radicalilor liberi, factorii principali ai îmbătrânirii și a altor afecțiuni nefavorabile, precum anxietatea sau depresia.

  1. Sănătatea digestivă

Mărul dăunează microflorei intestinale, prevenind astfel constipația și alte probleme digestive. De asemenea, fibrele solubile din măr se găsesc în schimb în abundență, susținând tranzitul și reînnoirea poftei de mâncare, precum și funcția intestinului.

3 sfaturi pentru un pancreas sănătos Te-ar putea interesa si: 3 sfaturi pentru un pancreas sănătos
  1. Sănătatea pielii

Antioxidanții și elementele nutritive din măr sunt esențiale pentru menținerea sănătății pielii. Și, în caz de arsuri solare, unele studii au demonstrat că aplicarea zdrobită a mărului (sau a castravete) poate ajuta la refacerea pielii.

  1. Sănătatea ochilor

O alta parte importanta a sănătății umane, care poate fi influențată de măr este în ceea ce ține de sănătatea ochilor. Oamenii de știința spun că consumul mărului ajută la reducerea riscului de pierdere a vederii și de apariția cataractei.

  1. Sănătatea dentală

O proprietate mai puțin cunoscută a mărului este efectul său asupra sănătății gurii. Mărul conține acid malic, un acid organic natural, care ajută la prevenirea cariilor, reducerea inflamației gingivale și promovarea sănătății cavității orale.

  1. Oase puternice

Consumul regulat de măr ajută și la susținerea sănătății oaselor. Acesta conține fitochimicale și minerale (calciu, magneziu, fosfor și potasiu) esențiale pentru menținerea greutății adecvate și construirea unor oase puternice.

De ce este un măr bun pentru sănătate

Beneficiile sănătății oferite de măr sunt legate în mare parte de conținutul său de antioxidanți și de fitochimicale. Aceste nutrienți pot ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi, care, la rândul lor, produc deteriorări în celule și pot provoca o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și alte boli cronice. Mărul conține de asemenea, vitamine și minerale esențiale, precum și circa 5-10 grame de fibre pe porție, iar fibrele au efecte benefice asupra sănătății digestive și asupra metabolismului.

Sfaturi pentru consumul mărului

Una dintre cele mai bune moduri de a beneficia de măr este să-l mâncați întreg, eventual însoțit de semințe sau nuci și o porție mică de ulei de măsline. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficii pentru sănătate ale consumului unui măr în fiecare zi

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×