Beneficii pentru sănătate ale porumbului

Beneficii pentru sănătate ale porumbului

Lumea trebuie să fie conştientă de importanta unui regim alimentar sănătos. Acest lucru înseamnă mâncarea unei alimentaţii variate, completă, echilibrată şi adaptată condiţiilor dumneavoastră de viaţă. Porumbul este o cereale, cu numeroase beneficii, recomandatîn orice dietă. În acest articol, vom vorbi despre ce beneficii aduce pentru sănătate porumbul și de ce ar trebui să-l consumați.

Pe scurt despre porumb

Porumbul este o plantă cu frunze verzi erbacee, care face parte din familia Poaceae. Este cea mai mare plantă de cereale cultivată în lume, crescând pe aproximativ 125 de milioane de hectare. Porumbul a avut o mare importanţă în istoria ştiinţei, fiind primul organism genetic modificat genetic și permiând dezvoltarea unor variate studii de genetică și biologie moleculară.

Beneficiile pentru sănătate ale porumbului

Cercetările arată că comsumul de porumb ajută sănătatea în mai multe moduri. Porumbul are numeroase beneficii pentru organism, iar mai jos va prezentăm principalele:1. Combat obezitatea

Porumbul era folosit de către mayași și azteci, ca aliment pentru scăderea în greutate. Acest lucru se datorează conţinutului său scăzut de calorii şi conţinutul crescut de fibre. Porumbul aduce un număr de nutrienţi importante, precum acidul folic, potasiu, vitamina C, dar se micşorează numărul de calorii, care poate fi consumată la fiecare ceas.

2. Reduce colesterolul

Un consum regulat de porumb ajută la reducerea colesterolului rău. Aceasta se datorează fitoestrogenilor din porumb, care sunt substanţe fitochimice ce ajută la scăderea nivelului de colesterol rău. De asemenea, există și fibra din porumb care ajută organismul la eliminarea toxinelor, care la rândul lor măresc nivelul de colesterol.

3. Reduce presiunea sângelui

Cât de repede poți elimina balonarea pentru sezonul de vară? Te-ar putea interesa si: Cât de repede poți elimina balonarea pentru sezonul de vară?

Un alt beneficiu al consumului de porumb este faptul că scade nivelul tensiunii arteriale. Acest fenomen se datorează magneziului și potasiului din porumb, care ajută la reglarea presiunii sângelui. De asemenea, fiinţe conținutul crescut de fibre, organismul se relaxează și presiunea arterială se micșorează.

4. Apară organismul de cancer

Compusii fitochimici din cereale, cu precădere și porumb, pot ajuta la protejarea organismului de cancer, prin inhibarea creşterii celulare anormale şi a altor afecţiuni. Zaharul acumulat în diverse organisme, cum ar fi ciuperci și bacterii, se numește “pektin" și este regăsit în porumb. Acest compus natural are efecte antioxidante, pozitive în prevenirea apariției cancerului de colon și a cancerului de piele.

5.Dă energie

Porumbul, alături de alte cerealem conţin o cantitate ridicaţa de carbohidraţi, care ajută la furnizarea de energie. Carbohidraţii sunt utilizaţi în organismul uman pentru a obţine energie, care este necesară pentru activitatea fizică şi intelectuală.

6. Conţine numeroşi nutrienţi

Mai jos au fost listaţi principalele nutrienţi dintr‐un porumb:

 • Proteine: 3,43 g;
 • Carbohidraţi: 20 g;
 • Fibre: 2,3 g;
 • Magneziu: 55 mg;
 • Fier: 1,38 mg ;
 • Acid folic: 41 µg ;
 • Zinc: 1,03 mg ;
 • Vitamina A: 8 µg ;
 • Vitamina E: 1,56 mg ;
 • Acid pantotenic: 0,44 mg ;
 • Vitamina C: 4 mg ;

Prin urmare, porumbul este o sursă bogată de nutrienţi, beneficii care ajută la prevenirea apariției anumitor boli și care furnizează energie și forță organismului. Însă consumul excesiv de porumb poate cauza afecţiuni digestive și diabet, astfel încât este recomandat să consumați porumb cu moderație.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficii pentru sănătate ale porumbului

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×