Beneficiile extraordinare pentru sănătate ale orezului negru

Beneficiile extraordinare pentru sănătate ale orezului negru

Orezul negru este o cunoștință veche a oamenilor în țări precum Japonia și China. Unii cultivatori spun că această cultură veche provine din epoca imperială japoneză și a fost cultivată în jurul anului 1700. În anii 1980, cultura a început să se răspândească în întreaga lume, cu milioane de oameni care aleg să-și orienteze alimentația spre aceasta în următorii decenii. Principala deosebire între orezul convențional și orezul negru o constituie conținutul nutrițional, fiind bogat în antioxidanți, minerale și fibre. Acesta aduce cu sine multe beneficii pentru sănătate și devenit un aliment fundamental pentru multe persoane.

Beneficiile consumului de orez negru pentru sănătate

Alimentarea cu orez negru fiind o soluție excelentă pentru obținerea nutrienților necesari funcționării optime a corpului.Beneficiile sale sunt cu adevărat remarcabile pentru sănătatea noastră și sunt enumerate mai jos:

 1. Efect benefic asupra inimii: Orezul negru este cunoscut pentru uleiurile sale bogate în fier,vitamine din complexul B și minerale,care previn formarea cheagurilor de sânge,ajutând la controlul presiunii arteriale și reducerea riscului de accident vascular cerebral și a atacurilor de cord. De asemenea,este conținutul său bogat de fibre solubile,care ajută în digestie și reglează circulația sângelui prin organism.

  
  
  
 2. Ajută în pierderea în greutate: Consumul de orez negru poate ajuta la scăderea în greutate. Acesta conține cantități mici de calorii, fiind considerat un aliment foarte facil de digerat. Acesta îmbogățește numărul de fibre dietetice și contribuie, de asemenea, la controlul diabetului și îmbunătățește senzația de sațietate a consumatorului.

 3. Protecție împotriva cancerului: Orezul negru are mulți antioxidanți care distrug radicalii liberi din organism,împiedicând deteriorarea celulelor și prevenind astfel apariția tumorilor maligne,ca de exemplu în cazul cancerului de sân.

4.Beneficii pentru piele: Consumul regulat de orez negru ajută la curățarea tractului digestiv,eliminând toxinele din corpul nostru. Pe de altă parte, conținutul său de antioxidanți încetinește procesul de îmbătrânire,ajutând la menținerea elasticității pielii.

7 Motive pentru a face un dus rece dimineata Te-ar putea interesa si: 7 Motive pentru a face un dus rece dimineata
 1. Aport nutritiv: Orezul negru conține vitamine cum ar fi vitaminele B, magneziu, fier și calciu. De asemenea,mănâncați orez negru crește logic cantitatea și calitatea fibrelor și poate sprijini producerea de naruri

 2. Beneficii pentru digestie: Orezul negru conține cantități importante de alcaloizi naturali,care ajută la eliminarea materiilor toxice din organism. De asemenea,are proprietăți prebiotice,care ajută la armonizarea florei intestinale și susține funcționarea sistemului digestiv.

 3. Ajută la reducerea nivelului de colesterol: Consumul regulat de orez negru ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la prevenirea complicațiilor de sănătate cauzate de acesta.

Cum să îl consumați pe orezul negru pentru a obține cele mai bune beneficii

Știm, de asemenea, că este important să știm cum să preparăm corect orezul negru pentru a obține cele mai bune rezultate. Iată pasii pe care trebuie să-i urmați pentru a maximiza beneficiile orezului negru:

 1. Curățați orezul negru cu atenție pentru a scăpa de impurități.

2.Adăugați apă proporțional în raport de 1:2, și aduceți la fierbere.

3.Adăugați aproximativ o lingură de ulei și sare după gust.

4.Acoperiți vasul și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 15-20 de minute.

5.Scurgeți excesul de apă și lăsați să se răcească.

6.Ahgustați-l cu mazăre, carne, legume sau orice alt aliment doriți.

Cum pot fi prepare și alte variante nutritive de orez negru

Datorită popularității sale crescânde, orezul negru este prezent și într-o serie de alte preparate,permițând astfel consumatorilor să-și facă dieta mai variată și să obțină protecția oferită de acest aliment.

• Salate- Orezul negru poate fi folosit pentru a prepara o intrare ușoară, gustoasă și densă în nutrienți.

• Smoothie - Se pot adăuga oțet și fructe în smoothie pentru a face o băutură energizantă și nutritivă.

• Deserturi - Carbohidrații în orezul negru dau o consistență dulce preparatelor de pudding și budincă.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficiile extraordinare pentru sănătate ale orezului negru

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×