Beneficiile Jocului De Ping-Pong Pentru Sănătatea Și Mintea Ta

Beneficiile Jocului De Ping-Pong Pentru Sănătatea Și Mintea Ta

Jocul de ping-pong este cunoscut încă din antichitate, dar este încă foarte popular în zilele noastre. Proaspăt mărit, jocul oferă beneficii mentale și fizice remarcabile, cu toate acestea, putini oameni stiu cate beneficii ofera jocul de ping-pong si ca adevaratii profesionisti chiar se bucura de aceste avantaje.

Din această perspectivă, în acest articol, vom încerca să lămurim mai bine beneficiile jocului de ping-pong pentru sănătatea și mintea ta. Înainte de a discuta despre beneficiile jocului de ping-pong, să discutăm despre fundamentele jocului.

I. Ce Beneficii Ofera Jocul De Ping-Pong

  1. Crește Tonusul Și Flexibilitatea Musculaturii Și Articulațiilor

Jocul de ping-pong este un joc excelent pentru a vă înfășura articulațiile și flexibilitatea musculară. Practicarea regulată necesită mai multă mobilitate și flexibilitate în corp și teren.

Jucarea ping-pong nu se reduce doar la bucuria de a lovi mingea din partea dreaptă a mesei la stânga, ci necesită și efort pentru a sări, a se întinde, a se întoarce și chiar a se adapta la schimbările de viteză ale mingii. Aceste schimbări îmbunătățesc forța și tonusul muscular.  1. Crește Respirația Și Circulația

A juca ping-pong este benefic și pentru a îmbunătăți fluxul de sânge și fluxul circulator. Cele două oponenți se confruntă peste mese, acest lucru necesită brusc deplasarea de la stânga la dreapta. Trebuie să crească ritmul respirației și să își ofere aceeași doză suplimentară de sânge la nivelul creierului și al spatelui.

Practicarea jocului de ping-pong duce, de asemenea, la o tararea rapida si pozitiva a drenajului limfatic. Acesta liberatează organismul de toxine și afluxul de nutrienți la nivelul celulelor și țesuturilor.

  1. Concentrația Si Echilibrul

Jocul de ping-pong necesită o concentrare continuă și foarte ridicată. Jucatorul trebuie sa fie in pas cu schimbarile constante de viteza care se produc datorita lovirilor oponentului.

De asemenea, jucatorul trebuie sa isi folosesca maine, picioare si ochiul minții pentru a pastra echilibrul corect și pentru a ajunge la locul mingii se loveste la momentul potrivit.

Cele Mai Bune Cărți Pentru Un Începător La Pariuri Sportive Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Cărți Pentru Un Începător La Pariuri Sportive
  1. Mintea Si Concentrarea

Jucarea ping-pong implica în mod continuu schimbarea, adaptarea și reacția oponenților cu fiecare schimbare a atacurilor. Acest lucru cerinta rapiditate mentala și concentrare si ajuta la prevenirea a degradarii cognitiva asociata inaintarii in varsta.

Mai mult decat atat, jucarea ping-pong ajuta la imbunatatirea comportamentului și face ca și alte activități care presupun comunicarea, cum ar fi exprimarea și ascultarea, să devină mai organizate.

II. Avantajele Fizice Si Mentale Ale Jocului De Ping-Pong

  1. Viteză, Reflextt și Precizie

O mare parte din jocul de ping-pong este reflex și reactionează rapid la mișcarea mingei. Acestului necesita dezvoltarea vitezei. Mai mult decat atat necesita precizie si fortea de a lovi mingea din loc spre loc pe masa.

Obejectivul principal al jocului de ping-pong este sa fii rapid si precis si in plus, putem folosi miscarile corporale pentru a obtine viteza si precizie. Lovitul mingii din mai multe locuri de pe masa ajuta, de asemenea, la dezvoltarea acestor aptitudini.

  1. Buna Coordinare

Nu trebuie doar sa fie rapide dar si pentru realizarea diferitelor invartiri ale corpului si obtinerea pozitiilor corecte. Acest lucru necesita coplierea miscarilor eficiente și precise ale mainilor si corpului.

Pe langa acest lucru, necesita multa maiestrie pentru a imprima masina de sprijinit miscarilile loivirii unei mingi in schimbul unei pozitii de forte cat mai eficiente. Pe langa toate acestea, coordonarea ritmica a miscarilor poate fi de asemenea antrenat prin jocul de ping-pong.

  1. Prevenirea Oboselii Si Depresiei

Prin practicarea regulata a jocului de ping-pong, se poate preveni oboseala psihica si fizica cronica si depresia. Activitatea exercitiilor anaerobe compensează reducerea energiei și penetrarea acumulării zgomotului din creier. De asemenea, componenta sociala a jocului de ping-pong, prin interactiunea cu alti jucatori, poate ajuta la ameliorarea emotiilor si sentimentelor negative.

Jucarea ping-pong are, de asemenea, efecte benefice asupra atenției și a memoriilor cognitive, îmbunatățind, de asemenea, memoria de scurta durata.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficiile Jocului De Ping-Pong Pentru Sănătatea Și Mintea Ta

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×