Beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice: Un ghid cuprinzător

Beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice: Un ghid cuprinzător

Exercitiul fizic poate fi definit de mai multe moduri, dar cel mai important dintre ele este adesea vazut ca orice activitate fizica sau sport pe care o practici care implica o crestere a nivelului de energie ars. Făcând exerciţii regulat este cel mai important lucru pe care îl poţi face pentru managementul sănătăţii tale. Practicarea exerciţiilor fizice are beneficii benefice în îmbunătăţirea sănătăţii generale şi a durabilităţii vieţii tale. Acest ghid cuprinzător se va concentra pe beneficiile pentru sănătate ale exerciţiilor fizice.

Beneficiile generale ale exerciţiilor fizice

Exerciţiile fizice au beneficii generale pentru sănătatea mentală şi fizică. Unele dintre aceste beneficii includ:

 1. Sănătatea generală îmbunătăţită: Exerciţiile fizice sunt necesare pentru a vă menţine o greutate sănătoasă, pentru a vă menţine în formă şi pentru a reduce inflamaţia, una dintre cauzele principale ale unei vieţi sănătoase.

 2. Reduce riscul de boli cronice: Exerciţiile fizice pot contribui la reducerea riscului de boli cronice,cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă şi cancerul.

 3. Sănătatea mintală îmbunătăţită: Exerciţiile fizice pot avea beneficii directe asupra starii mentale, cum ar fi simptomele depresiei şi anxietăţii.

  
  
  

Beneficiile specifice ale exerciţiilor fizice

Exerciţiile fizice au beneficii specifice în funcţie de tipul de exerciţiu pe care îl faceţi. Unele dintre beneficiile specifice asociate cu practicarea exerciţiilor fizice includ:

Exerciţii aerobice

 1. Creşterea rezistenta inimii şi circulaţiei sângelui: Exercitiile aerobice sunt, de obicei, acele activitati care sunt facute pe perioade lungi de timp la intensitati reduse. Exercitiile aerobice, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, innotul si fitnessul, ajuta la imbunatatirea performantelor inimii si a circulatiei sangelui.

 2. Construirea masei musculare: Exercitiile aerobice pot ajuta la construirea unei cantitati satisfacatoare de masa musculara. Trebuie sa va concentrati pe lucrul unei grupe specifice de muschi pentru a obtine este model armonios, dar exercitiile aerobice sunt folositoare in procesul de construire a masei musculare.

  Suplimente alimentare: Plan nutritiv cu vitamine si minerale pentru beneficii maxime Te-ar putea interesa si: Suplimente alimentare: Plan nutritiv cu vitamine si minerale pentru beneficii maxime
 3. Cresterea consumului de calorii: Exercitiile aerobice sunt, de obicei, facultate de a arde un numar mare de calorii. Acest lucru poate ajuta la infrângerea extra de kilograme.

Exerciţii de rezistenţă

 1. Creşterea forţei: Exercitiile de rezistenta- cum ar fi forfecarea, ridicarea greutatilor, impingerea sau tragerea unei benzi de rezistenta - pot ajuta la cresterea fortei musculare generale si a fortei unor grupe de muschi specifice.

 2. Cresterea densitatii osoase: Incontestabil, exercitiile de rezistenta ajuta la cresterea densitatii osoase. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru persoanele cu osteoporoza sau alte persoane cu probleme osoase.

 3. Concentratii crescute de energie: Realizarea de exercitii de rezistenta poate ajuta la cresterea cantitatii de energie pe care o are corpul. Acest lucru se datoreaza stimularii metabolismului, stimularii producerii de celule noi si cresterea fluxului de energie.

Cum să te pregătești pentru a face exerciții fizice

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când pregătiți exerciții fizice este să alegeți o activitate care să se potrivească stilului dvs. de viață și nivelului dvs. de condiție fizică. Apoi, puneți-vă obiective realistice și urmați-le pas cu pas. Următoarele sunt câteva lucruri de luat în considerare atunci când vă decideți să faceți exerciții fizice:

 1. Alegeți exercițiile pe care le veți face. Oricare ar fi exercițiul pe care îl alegeți, urmăriți să vă simțiți confortabil cu el.

 2. Stabiliți-vă un program. Acesta poate fi oricare dintre urmatoarele:

  • Exerciții ușoare de încălzire pre-exerciții
  • Exerciții cardiovasculare
  • Exerciții de rezistență
  • Relaxare
  • Exerciții de respirație profundă
 3. Concentrați-vă asupra alimentației și stresului. Un stil de viață sănătos poate face o mare diferență în beneficiile pe care le veți obține din exerciții. Obțineți suficient odihnă, mâncați alimente sănătoase și încercați să gestionați stresul.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice: Un ghid cuprinzător

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×