Bhutan: Cea mai fericită țară din toată Asia

Bhutan: Cea mai fericită țară din toată Asia

Vorbesc despre Bhutan, țara celebră pentru frumusețea sa exotică și liniștea care o învăluie ca o mătase caldă. Bhutan, țara care se află într-una dintre cele mai înalte țări din Asia de Sud, este renumită pentru profunda sa înțelegere a culturii, drepturilor omului și politicilor sale și, mai presus de toate, ca cel mai fericit popor din lume.

Este o țară incitantă, cu unele dintre cele mai frumoase peisaje montane, picturi și arhitecturi tradiționale vechi de peste secole. Muntele Bhutan, munții înalți, văile și lacurile dramatice oferă călătorilor o gamă largă de aspecte unice de văzut.

O țară frumoasă și înfloritoare, Bhutanul este un loc minunat pentru a vedea cultura, preparatele reci și hotelurile bine întreținute. Însoțită de vasta sa istorie și istorie spirituală, el oferă vizitatorilor o experiență plină de emoție care chiar îi poate schimba viața.

Istoria lui Bhutan

Istoria Bhutan-ului este extrem de interesantă și plină de evenimente interesante, de la Invazia Mongolă din secolul al XII-lea și până la apariția monarhiei Bhutanului și a Legilor ale Lamaismului în secolul al XVIII-lea. Fiecare epocă a lăsat Bhutanului produse culturale specifice, construite pe baze spirituale, de la mănăstiri, manastiri vechi si picturi interesante la arhitectura, arta textilă și chiar design.Spațiul și limitele Bhutanului a fost pus în discuție de-a lungul istoriei și a cunoscut anumite schimbări de-a lungul anilor. Timpul Bhutanului modern a fost domnit de măreații regi Ngawang Namgyal, Jigme Dorji Wangchuck și actualul monarh, domnul Jigme Khesar Namgyal Wangchuck care a luat tronul în 2008.

Geografia și climatul țării Bhutanului

Bhutan este așezat într-o poziție strategică la est de Tibet și la nord de India. Țara se întinde pe aproximativ 38,394 kilometri pătrați și are granițele sale deschise spre China și India. Bhutan are caracteristici de relief montane de la înălțimi mici în partea de est, aproximativ 300 de metri la nivelul mării, la Himalaya cu cea mai înaltă înălțime din țară: Chomolhari, situat la aproximativ 7,300 de metri deasupra nivelului mării.

Islanda sau Groenlanda? Ce țară ar trebui să vizitezi? Te-ar putea interesa si: Islanda sau Groenlanda? Ce țară ar trebui să vizitezi?

Clima și habitatul din Bhutan sunt influențate direct de poziția geografică și înalțimea variabilă a regiunii. Temperaturile în Bhutan variază în funcție de altitudinea țării și, în general, sunt scăzute, variind între 0 și 27 grade Celsius.

Cultura și spiritualitatea Bhutanului

Cultura și spiritualitatea Bhutanului au fost cultivate și îmbunătățite de-a lungul timpurilor. Lumea budistă a lăsat o amprentă adâncă și durabilă în Bhutan, reușind să transforme imperfecțiunile în virtuți. Cultura Bhutanului este înfloritoare și respectă vechile tradiții ale țării.

Cei mai cunoscuți oameni din Bhutan sunt clasele de elite spirituale care au făcut țara ceea ce este astăzi. Lamai, aghori, geshei acoperă țara, depunând eforturi exemplare pentru a păstra vechi legi. Bhutanul este monarhie teocratică, iar budismul țării este foarte strict și disciplinat. Lumea budistă ia foarte în serios disciplinele spirituale și credințele, fapt care contribuie la păstrarea identității culturale și sociale a Bhutanului.

Dress Code-ul din țara Bhutanului

Unul dintre trăsăturile de identitate ale culturii Bhutanului sunt hainele tradiționale pe care călătorii le văd peste tot în țară. Aceste haine tradiționale îmblânzesc înfățișarea și audiența țării, o armură pentru a se proteja de puterea demonilor și o uniformă numită Lhotsam, preluată în arhitectura veche a Bhutanului. Etnicii bhutanezi purtau și purta astfel de haine simple și comode înainte ca alte țări să aibă haine similare.

Hainele tradiționale din Bhutan au împleticiri lungi prețioase, astfel încât să se armonizeze cu costumele occidentale fără să încalce normele comunității. Dress code-ul Bhutanului constă dintr-o cămașă tradițională largă numită Gho și o fustă largă sau o fustă numită Kira. Toți bărbații bhutanezi și majoritatea femeilor îmbrăcau costumele lor tradiționale în mod tradițional. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Bhutan: Cea mai fericită țară din toată Asia

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×