Călătorie la capătul nopții de Louis-Ferdinand Céline: O călătorie întunecată prin Europa

Călătorie la capătul nopții de Louis-Ferdinand Céline: O călătorie întunecată prin Europa

Romanul intitulat „Călătorie la capătul nopții” de Louis-Ferdinand Céline a apărut pentru prima dată în 1932 și a rămas una dintre cele mai influente romane ale secolului al XX-lea. Romanul este o explorare poetică și viscerală a Europei de la începutul anilor 1920 până în anii 1930 și vorbește despre mizeria și luptele de supraviețuire dintr-o lume tulbură. Acest roman povestește, de asemenea, despre aventura vieții personajului principal în căutarea propriei sale identități. Acest articol vă va oferi o privire de ansamblu a călătoriei interesante pe care o face acest personaj și vă va oferi detalii despre modul în care acesta a evoluat ca și personaj în drumul său.

Rezumatul călătoriei lui Céline

Romanul „Călătorie la capătul nopții” urmărește aventurile ungurului Ferdyrand Céline. El parcurge o zonă mare a Europei începând de la casa sa în Ungaria și sfârșind într-un sat câmpeneasc în Franța. Pe parcursul călătoriei sale, el petrece câteva luni în Germania, voiajând mai departede prin Austria, Olanda, Belgia și adunându-i pe cei mai nedoriți oameni de pe drumul lui.Pe durata călătoriei lui Céline, el trece prin mai multe provocări și își găsește puterea de a întrevăga cerințele vieții. El se confruntă cu infidelități sexuale și lupta cu dependența de droguri, adunându-i și evoluând împreună cu persoana din jurul lui. El se obișnuiește cu mizeriile vieții și se expun la experiențe tulburătoare, învățând că a face față întunecimii și să iubești în mijlocul acestei lumi înseamnă să-ți găsești adevăratul sentiment.

Personajul principal

Ferdinand Céline este o persoană introvertită, deprimată și descurajată căutând inspirație în căutarea unei cărări în viață. El simte că drumul său în viață se schimbă odată cu începerea acestei călătorii și simte că poate controla un aspect important al vieții sale. El încearcă mereu să se reînnoiască și este revoltat de graba cu care lumea trece mai departe, el simte nevoia să existe acolo unde cealaltă lume nu vede, să observe greutățile altora și să încerce să vadă de asemenea iesirile dintre ele.

Margaret Atwood: O călătorie prin operele remarcabile ale lui Margaret Atwood Te-ar putea interesa si: Margaret Atwood: O călătorie prin operele remarcabile ale lui Margaret Atwood

Când el începe călătoria, el se consideră inutil și îngrijorat, încercând să descopere el însuși și să vadă viața dintr-o perspectivă diferită. El începe să înțeleagă că nu poate controla nimic și îi trebuie curaj să își construiască o viață în această lume tulbure.

Elemente de lume

Romanul în sine și lumea în care trăiesc personajele este una plină de praf, murdărie și corupție. Acest mediu este caracterizat prin absența elitei politice și sociale, precum și prin reduceri dramatice la drepturile noastre cetățenești. Acesta devine și mai tulbure odată cu războiul civil și Anschluss-ul aniversator, aducând mai multe decăderi și decadere în Europa.

În acest roman, elementele de lume sunt pregătite perfect și fac ca personajele să trăiască într-o lume întunecată și grea. Atmosfera se simte complet artizanală și se simte eșecul în mizeriile cotidiene ale vieții. Acest lucru este demonstrat prin elemente de lume, precum oamenii care locuiesc pe drumuri și în tomberoanele de gunoi, poporul care se agață de vlagă și de băuturi, dependenta de droguri, violența împotriva femeilor și izolarea sociala.

Conflictul

Céline trebuie să învingă inevitabilele eșecuri și dezamăgiri de pe drumul său și să învețe mai bine cine este acesta și ce vrea să devină. Acest lucru îl face să găsească puterea de a folosi călătoria sa inițiatică ca să-și găsească propriile resurse interioare și să transcrie mizeriile în arta sa.

Céline își asumă rolul de observator și încearcă să înțeleagă situațiile altora. El se simte superior față de alții și memorează mizeriile, creând o opera mai profundă despre sensul sau lipsa acestuia.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Călătorie la capătul nopții de Louis-Ferdinand Céline: O călătorie întunecată prin Europa

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×