Care este diferența dintre manie și hipomanie?

Care este diferența dintre manie și hipomanie?

Mulți oameni se întreabă care este diferența dintre manie și hipomanie și în ce constau manifestările respective. Există câteva diferențe notabile între aceste două stări ale bunăstării mentale, care sunt esențiale atunci când se dorește identificarea acestor simptome și tratarea corectă a ambelor cazuri.

Manie și hipomanie sunt două condiții de stres mental aflate în spectrul bipolar. Ambii termeni reprezintă înțelesuri distincte între limitele uneia și aceleiași tulburări mentale: tulburarea bipolară. Manie și hipomanie se apropie îndeaproape ca manifestări, dar designația lor este în funcție de intensitatea episodului și simptomelor.

Ce înseamnă Manie?

Mania este clasificată în cazuri medicale ca fiind o stare foarte supralicitată a sistemului nervos. O persoană în starea de manie poate experimenta schimbări dramatice în comori, emoții și comportament, precum și schimbări în starea de conștientizare. Manii pot fi foarte grave și pot afecta grav calitatea vieții unei persoane.

Simptomele maniei includ:

• O schimbare bruscă a dispoziției, de la depresie la euforie ușoară și entuziasm față de lucruri neobișnuite și nerealiste.• O concentrare mai scăzută și dificultăți de concentrare.

• Îmbunătățirea poftei de mancare și nivelurilor de energie.

• O mai mare lonjitudine și gândire pozitivă față de toate lucrurile.

• O autostimă crescută și lipsa autoostilării raționale.

• Dificultăți în luarea deciziilor și alegerea adecvată a mijloacelor de acțiune.

• Petreceri prelungite și comportament impulsiv.

• O vorbire rapidă, împrăștiată și incoerentă.

Ce înseamnă Hipomanie?

Hipomania este în mare parte ca și mania, însă s-ar putea să nu fie suficient de serioasă pentru a fi considerată o afecțiune medicală distinctă. Ca simptom, hipomania ar putea fi cea mai profundă formă de entuziasm sau energie crescută. Aceasta este în general un simptom pozitiv și poate ajuta mult la realizarea tuturor lucrurilor pe care o persoană dorește să le realizeze.

Idei de Tatuaje | Peste 450 + Poze Din Care Te Poti Inspira Te-ar putea interesa si: Idei de Tatuaje | Peste 450 + Poze Din Care Te Poti Inspira

Simptomele hipomanii includ:

• O dispoziție care se schimbă destul de des de la depresie la exuberanță fără modificări mari în nivelele de energie

• O concentrare mai bună și nivele mai bune ale concentrului.

• O apetit crescut și anumite simptome ale insomniilor

• O stare generală pozitivă și foarte bună, poate fi greu de identificat pentru cei mai mulți dintre cei apropiați, deoarece starea poate părea destul de normală

• O alocare mai bună a resurselor și o mai mare creativitate

• Un mod foarte optimist și foarte iritabil,

• Activitate socială mai mare, împreună cu impulsivitate și tendințe impulsiv-cognitive în comportamentul social

Care este cea mai importanta diferență dintre Manie și Hipomanie?

Cea mai importantă diferență dintre manie și hipomanie este severitatea simptomelor. Maniile sunt mai severe și pot fi destul de dăunătoare atât pentru individ, cât și pentru cei din jur. Hipomania este mai puțin intensă și poate duce la performanțe mentale și funcționale ridicate. Pe de altă parte, aceasta poate deveni rapid iritantă dacă nu este controlată.

De asemenea, există și anumite manifestări vizibile ale acestor două stări. Maniile sunt clasificate de către specialiști în mai multe intensități, începând de la necompensat și moderat până la sever și extrem de sever. Pe de altă parte, hipomaniile sunt, de obicei, mai puțin observe și mai ușor de tolerat.

Cum se Diferențiază Manie și Hipomania la un Medic?

Atunci când o persoană își face programare la medic pentru a cere identificarea simptomelor, acesta va realiza un examen medical complet, bazat pe istoricul medical al pacientului. Examenul de diagnostic pentru manie și hipomanie poate include teste psihologice și de diagnosticare, precum și un examen al modului de funcționare al creierului și al stării de bunăstare fizică.

Totuși, medicii se bazează, de obicei, pe evaluarea directă a simptomelor pentru a diferenția cele două stări. Simptomele maniei sunt de obicei semnificativ mai severe decât simptomele hipomaniilor.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Care este diferența dintre manie și hipomanie?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×