Care este diferența dintre migrenă și dureri de cap?

Care este diferența dintre migrenă și dureri de cap?

Migrena și durerile de cap reprezintă două tipuri de durere de cap aparte și, chiar dacă au același obiectiv – adică să trateze durerea de cap – cele două tipuri se deosebesc prin apariție, simptome și tratament. Unele persoane simt migrena ca fiind o durere de cap periodică, iar altele simt aceasta ca o senzație dureroasă persistentă și intensă. Este important să înțelegeți diferența dintre cei doi termeni și ce duce la fiecare pentru a ști cum să să tratați durerea de cap în mod adecvat.

Ce este durerea de cap?

Durerea de cap poate fi descrisă în cuvinte simple ca fiind orice formă de durere localizată în partea din față a capului sau în regiunea gâtului. Aceasta poate fi moderată sau intensă și poate să dureze între câteva minute și câteva zile. Durerea de cap poate fi descrisă și împărțită în trei categorii: emoțională, organica și specifică.

Ce este migrena?

Migrena este o durere foarte intensă și persistentă localizată în regiunea templelor, frunții sau regiunea de dincolo de ochi și în spatele capului. Simptomele migrenei se pot agrava odată cu activități fizice minore, cum ar fi alergatul sau ridicatul obiectelor grele. Există, de asemenea, alte simptome asociate migrenei, cum ar fi vedere încețoșată, furnicături în mâini și cabluri și, de asemenea, greața.Principalele diferențe dintre migrenă și dureri de cap

Există mai multe diferențe între cele două tipuri de dureri de cap, inclusiv:

  1. simptome - durerile de cap și migrena au simptome diferite; în cazul durerilor de cap, nu există simptome precum greața și vedere încețoșată, care sunt prezente în cazul migrenei.

  2. etiologie - migrena, de asemenea, poate fi declanșată de factori diferiți, inclusiv anumite alimente, stresul și schimbările de presiune atmosferică; în cazul durerilor de cap, acești factori nu au un efect atât de semnificativ.

  3. Durata - îndată ce a fost provocată, durerea de cap este mai puțin persistentă; în schimb, o migrenă poate dura până la patru zile.

  4. Tratament - cele mai multe medicamente pentru dureri de cap sunt destinate să inhibe durerea; în cazul migrenei, medicamentele sunt destinate să prevină declanșarea episoadei recurente sau să stopeze migrena dacă ați început deja o episoade.

    Ce este gripa Keto și cum o tratezi? Te-ar putea interesa si: Ce este gripa Keto și cum o tratezi?

Și, în cele din urmă,

  1. Gravitatea - migrena are uneori o intensitate mai mare decât durerile de cap comune. Uneori, datorită intensitatea mare, persoana va avea nevoie de o reducere a luminii și a zgomotului sau chiar să doarmă.

Cum se trateaza durerizile de cap și migrenele?

Tratarea durerilor de cap și migrenelor depinde de cauzele și simptomele specifice. Pentru a trata migrenele, medicul dvs. poate recomanda diferite forme de tratament, inclusiv medicamente, modificarea stilului de viață și, în unele cazuri, tratament chirurgical. Tratamentul durerilor de cap poate varia în funcție de cauza sau tipul de durere de cap și poate fi, de asemenea, utilizat într-un amestec de tratamente medicamentoase și non-medicamentoase.

Tratamentele medicamentoase

Tratamentele medicamentoase pentru durerile de cap și migrenele țin cont de simptomele, gravitatea și condiția generală a persoanei. Medicamentele de durere sau analgezice, cum ar fi paracetamolul și ibuprofenul, sunt adesea folosite pentru tratamentul durerilor de cap. Aceste medicamente pot fi prescrise în doze și formulări diferite, inclusiv tablete solubile și comprimate, pentru a reduce sau elimina durerea în mod eficient.

Migrenele pot fi, de asemenea, tratate cu medicamente, deși medicamentele pot varia în funcție de persoana și simptomele pe care le întâmpină. Unele medicamente pot fi prescrise pentru prevenirea sau reducerea episoadelor recurente de migrenă și sunt disponibile sub formă de injecție sau spray-uri bucale, pentru a spori absorbția medicamentului.

Tratamentele non-medicamentoase

O serie de tratamente non-medicamentoase sunt, de asemenea, disponibile pentru amândouă tipurile de durere de cap, inclusiv terapia cu lumină albastră, terapia cu transorbție a luminii și terapia cu oxigen. Terapia cu lumină albastră implică expunerea la lumină albastră cu scopul de a creea un echilibru în producția de melatonină din corp. Terapia cu transorbție a luminii implică ridicarea unei paleți în jurul ochilor, care conține un toner cu scopul de a opri durerea. Oxigenoterapia implică un tub de oxigen care este introdus printr-o bucată de pânză în jurul nasului și gurii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Care este diferența dintre migrenă și dureri de cap?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×