Care Este Mixul De Marketing?

Care Este Mixul De Marketing?

Mai multi marketeri de succes sustin ideea ca mixul de marketing poate fi lucrul ce face diferenta intre produsele si serviciile de succes si cele esuate. Ceea ce inseamna mixul de marketing? Este important pentru companiile de afaceri sa inteleaga profund ce este mixul de marketing si cum este folosit in mod eficient pentru a obtine rezultatele scontate.

1 Ce este Mixul de Marketing?

Mixul de marketing este unul dintre principalele instrumente de marketing pe care o companie le poate folosi pentru a-si atinge obiectivele si scopurile. Acesta se refera la modul in care compania alearga campanii de marketing si cum isi gestioneaza elementele sale principale, cum ar fi publicitatea, promovarea, distributia, pretul si servirea clientilor.

Combinatia dintre toate aceste elemente se refera la mixul de marketing si reprezinta modalitatea in care companiile combina aceste caracteristici pentru a obtine cea mai buna rata de succes. Fiecare element trebuie sa contribuie direct la bugetul, obiectivele de marketing si la viziunea generala asupra afacerii.

Mixul de marketing are rolul de a crea, mentine si strange noi clienti prin folosirea mai multor aspecte cum ar fi cresterea vizibilitatii, si, daca este nevoie, au ca scop si obtinerea cresterii vanzarilor.

De obicei, mixul de marketing se refera la cele sapte Ps-uri. Acestea sunt produsele, promovarea, pretul, cazare, personalul, distribuirea si servirea.

2 Produsele

Produsele sunt elementul cheie al mixului de marketing si partea care trebuie fundamentata inainte ca produsele sau serviciile sa poata fi vandute. Odata ce produsele sunt definite corect, compania poate sa le ofere clientilor. Acestea sunt cumparate pentru gradul lor de satisfactie oferita si pentru modul in care se pot potrivi necesitatilor acestora. Produsele se bazeaza si pe pret si pe imaginea asociata cu marca.3 Promotion

Promovarea faciliteaza publicului sa fie constient de existenta produselor si a brandului. Exista diferite metode prin care se poate realiza promovarea, generand astfel cunostinte despre produse. Acesta poate incepe de la publicitate radio, TV sau mari afise la strada si poate include pana la tehnologii online cum ar fi email-uri sau campanii de publicitate pay-per-click. Acestea trebuie sa modeleze imaginea, aspiratiile si sentimentele clientului.

4 Pretul

Pretul determina daca produsele si serviciile sunt cumparate sau nu. Este o decizie importanta pe care compania trebuie sa o ia pentru a atinge maxima profitabilitate. In addition to providing value to customers, pricing should also provide enough return on investment to make the business profitable. Valoarea produselor trebuie sa fie raportata la pret ca raport de calitate pret si trebuie sa acopere cheltuielile aferente produselor.

5 Fizic

Fizicul se refera la distributia produselor si serviciilor si la cum acestea ajung din punctul A (producator) la punctul B (client). Exemplele includ magazinele si magazinele online, livrarile acasa, sau prin puncte de vanzare din magazine. Se pot folosi diferite metode de distributie si lanturi de aprovizionare, care depind in mare masura de produse si servicii pe care compania le vinde.

Ce Este Capitalul Social Și Cum Funcționează? Te-ar putea interesa si: Ce Este Capitalul Social Și Cum Funcționează?

6 Personalul

Personalul reprezinta cei ce interacioneaza direct cu clientii si calitatea serviciilor pe care compania le ofera. Oamenii intreprinzatori preluasera personalul potrivit pentru a asigura cresterea continua a serviciilor si productivitatii. Este esentiala abordarea si pregatirea corecta a personalului in ceea ce priveste vanzari in scopul maximizarii vanzarilor.

7 Servirea Clientilor

Servirea clientilor se refera la modul in care compania ofera sprijin si tratament pentru cei ce cumpara produsele sau serviciile. Servirea clientilor poate fi asigurata prin servicii dedicate precum asistenta pentru clienti, aplicatii oflinre si online, garantii de produs sau prin asistenta tehnica. Din ce in ce mai multi clienti acorda o importanta mare serviciilor si ramane suficient motiv pentru care compania sa puna accentul pe aceasta.

8 Cum se Utilizeaza Mixul de Marketing

Este esential pentru orice companie sa foloseasca corect mixul de marketing pentru ca acest lucru reprezinta diferenta intre produsele de succes si produsele ce nu-si ating obiectivele. Trebuie sa se ia in considerare fiecare element in parte in momentul evaluarii mixului de marketing.

Este important sa se aloce bugete pentru produse, publicitate, promovare, preturi, distribuire si garantie. Fiecare element trebuie luat in calcul si sa fie essential la strategiile de marketing ale companiei si contribuie la planurile pe termen lung si scurt ale acesteia.

Un example ar fi crearea si promovarea unei campanii, in timp ce pretul sa fie acceptabil si distribuirea sa fie eficienta si rapida.

Cand companiile se hotarasc sa implementeze mixul de marketing si sa-l foloseasca corect, acestea pot incepe sa ia in considerare geografia piata corecta si publicul tinta pe care doresc sa-l atinga.

9 Avantajele Mixului de Marketing

  1. Flexibilitatea si Controlul – Mixul de marketing ofera o companiei controlul asupra modalitatii de promovare si distributii, care cresc rutatnului si vizibilitatea.

  2. Creativitatea – Mixul de marketing ofera o companiei sansa de a se concentra pe creativitate si originalitate, ceea ce poate fi creativ si unic.

  3. Identifica Nevoi si Competitia - Mixul de marketing hraneaza piata si contribuie la reinventarea produselor sau serviciilor, asigurand astfel ca compania pastreaza un pas inaintea concurentei.

  4. Creste Brand Awareness – Mixul de marketing ajuta la cresterea constientizarii a brandului si la construirea unei imagini pozitive.

  5. Maximizeaza Distributia – Este important ca produsele sa ajunga cat mai aproape de clientul tinta, asa ca mix simplu de marketing este esential pentru a maximize distributia.

Mixul de marketing este esential pentru orice companie care are contiuniu dezvoltare si succes. Pasii necesari implementarii sale se refera la identificarea produselor, distribuitorilor, utilizarea colaborarilor. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Care Este Mixul De Marketing?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×