Care este regula lui 72?

Care este regula lui 72?

Regula lui 72, de asemenea, cunoscută sub numele de distribuția a 72-urilor sau principiul lui 72, este un mod convenabil de a estima cât timp poate dura un proces financiar de investire pentru a-și dubla valoarea. În cazul în care investiția financiară se mărește cu o rată anuală fixă, acesta poate fi calculat cu ajutorul regulii lui 72. Posesorii de investiții folosesc acest principiu pentru a prezice când investiția lor va duce la o creștere a veniturilor sau a câștigurilor.

Regula lui 72 are o formula extrem de simplă: numărați câte ani durează pentru ca o investiție să se dubleze. Calculează 72 și împarte cu rata de creștere. Rezultatul va reprezenta numărul de ani și luni necesare pentru ca investiția dvs. să se dubleze.

Ce este Regula lui 72?

Regula lui 72 este o regulă general acceptată folosită pentru a estima cât de mult timp durează dublarea investițiilor. Calculul, simplu, se face împărțind 72 la rata de creștere estimată pentru investiție. Acest lucru va indica aproximativ când investiția dvs. se va dubla. De fapt, aceasta poate fi folosită pentru a previziona cât de repede se va acumula investiția ta, în funcție de anumite rate de creștere, fie că este vorba de dobânzi sau de aprecierea prețurilor.Formula Regulii lui 72

Formula pentru Regula lui 72 poate fi folosită pentru a face estimări pentru un număr de scopuri, inclusiv:

• Determinarea perioadei și a ratei de creștere necesare pentru a dubla o investiție;

• Estimarea când prețul unui activ financial va fi dublu față de prețul său actual; și

• Estimarea când o economie se va recupera după o recesiune.

Formula este: 72 ÷ (rata de creștere anuală sau rate de dobândă) = numărul de ani necesari pentru a dubla investiția.

De ce se numesc distribuțiile lui 72?

Distribuțiile lui 72 au primit numele lor de la principiul lor fundamental, care este acela că dacă investiția poate crește constant și continuu cu aceeași rată de creștere anuală sau rata de dobândă, va fi nevoie de momentul exact de 72 de ani pentru ca investiția să se duble. De fapt, termenul este folosit pentru a se referi la numărul 72, despre care se crede că este tocmai numărul de ani necesari pentru ca o investiție să se dubleze.

Factorii care afectează distribuția 72-urilor

Criptomonede: Ce sunt si care este valoarea acestora Te-ar putea interesa si: Criptomonede: Ce sunt si care este valoarea acestora

Această regulă estimativă nu este 100% exactă, deoarece este influențată de factori externi precum impozitarea investițiilor, comisioanele, alte persoane implicate în afacerea de investiții și ratele de schimb. Alt factor pe care trebuie să-l luați în considerare este inflația, deoarece aceasta poate afecta valoarea bunurilor și serviciilor ale investiției respective.

• Impozite și comisioane: acest lucru poate afecta profilul de schimb al investiției. Investitorii trebuie să ia în calcul toate facturile sau impozitele care pot fi platite în cursul acestei investiții, deoarece acestea pot afecta în mod semnificativ profiturile lor.

• Rate de schimb: aceste rate pot afecta semnificativ valoarea investițiilor internaționale dacă terminațiile sunt diferite în monedele locale și străine.

• Inflație: aceasta poate provoca o reducere a puterii cumpărării investiției, deoarece efectul de creștere al investițiilor poate fi acoperit de efectul de scădere al monedei.

Avantajele Regulii lui 72

Regula lui 72 este foarte ușor de utilizat atât pentru investitorii profesioniști, cât și pentru cei începători. Cel mai important avantaj al folosirii acestei reguli este simplitatea sa.

În plus, acest proces poate fi utilizat pentru a calcula rapid cât timp necesită dublarea unei astfel de inițiative. Mai ales dacă sunteți un investitor începător, ar putea fi mai ușor să folosiți această etalon pentru a face estimări. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că aceasta nu este o metodă câștigătoare garantată.

Dezavantajele Regulii lui 72

Deși această regulă poate oferi o estimare aproximativă a perioadei de investiții necesare pentru a dubla un cont de investiții, există multe variabile greu de prevăzut care vă pot influența rezultatele, cum ar fi volatilitatea pietei sau fluctuațiile vremii. În cazul în care investiția inițială este mare, poate fi dificil să se aștepte să dubleze într-un interval de 72 de ani.

De asemenea, acest lucru nu permite niciun fel de reflectare asupra performanței investiției sau a costului acesteia. Acesta ar putea fi unul dintre motivele principale pentru care această metodă de estimare nu este numită cel mai bun indicator al ratelor de rentabilitate.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Care este regula lui 72?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×