Care sunt costurile medii ale creșterii unui copil?

Care sunt costurile medii ale creșterii unui copil?

Crescutul unui copil poate fi o provocare (din punct de vedere financiar). Cu toate acestea, de multe ori, parintii nu realizam exact la ce cheltuieli se face fata acolo unde copiii sunt implicati. Tot ce știm este ca este destul de costisitor. In cazul in care va ganditi sa aveti copii, sau daca deja aveti, costurile medii legate de cresterea lor sunt extrem de utile. Intr-adevar, stiti cate cheltuieli implica?

I. Factori de luat in considerare

Exista o multitudine de factori de luat in considerare atunci cand vine vorba despre costurile de crestere a copiilor. acestea variaza in functie de marimea familiei, locatia, cat de multe economii aveti, si acestea pot fi situate peste tot de la produse alimentare la cheltuieli scolare. Aceste factori includ:

• Alimentatie: Acest lucru poate varia in functie de marimea familiei, produse alimentare si cum se desfasoara alimentatia copilului.

• Imbracaminte: Cumpararea de haine poate fi o cheltuiala obisnuita pentru copii.

• Cheltuieli scolare: De la ghiozdane, rechizite si hartii, costurile scolare trebuie luate in considerare.• Furnizari: Asigurarea si sustenabilitatea apartamentului poate fi o cheltuiala costisitoare in special atunci cand vine vorba despre intretinere.

• Cheltuieli extrascolare: Aceste costuri includ activitati sportive, activitati after school sau tabere.

• Asigurari medicale: Asigurarea medicala trebuie luata in considerare atunci cand vine vorba despre cresterea unui copil.

II. Estimarea costurilor

Estimarea costurilor de crestere a unui copil depinde intr-adevar de situatia voastra, dar asa cum se poate vedea mai sus, este necesare sa acordati atentie costurilor subiectului. Stiinta preturilor de consum emise de Departamentul de Agricultura al Statelor Unite ofera o imagine clara asupra costurilor, oferind informatii de prognoza si medii ianuale pentru familii de diferite specializari si marimi.

• Familie cu un copil sub varsta de 17 ani (mai mica): 6.930 de dolari pe an

Beneficii ale marketingului prin e-mail Te-ar putea interesa si: Beneficii ale marketingului prin e-mail

• Familie cu doi copii sub varsta de 17 ani (mai mica): 14.590 de dolari pe an

• Familie cu un copil sub varsta de 17 ani (mai mare): 8.360 de dolari pe an

• Familie cu doi copii sub varsta de 17 ani (mai mare): 15.820 de dolari pe an

III. Moduri de economisire

De ce ar trebui sa economisiti? Fiindca, oricum, ar trebui sa va pregatiti pentru orice urmeaza sa va arate viata. Exista numeroase modalitati prin care viitorii parinti pot economisi resurse pe parcursul cresterea copiilor. Acestea includ:

• Alimentatie: Alegeti produse alimentare mai ieftine si reaprindeti obiceiuri alimentare casnice.

• Imbracaminte: Cumparati haine la outlet-uri si reduceri. Preluati, de asemenea, haine de la prieteni si familie.

• Cheltuieli scolare: Profita de sale-uri si cumparati produse scolare ieftine.

• Furnizari: Utilizati modele economice si produse eficiente din punct de vedere energetic.

• Cheltuieli extrascolare: Desfasurati activitati care nu necesita costuri mari sau profita de reduceri si discount-uri

• Asigurari medicale: Pastrati un program de sanatate la locul de munca acolo unde este oferit si optati pentru asigurari medicale la niveluri mai mici.

IV. Cheltuieli aditionale

In afara cheltuielilor enumerate mai sus exista si alte costuri, cum ar fi costurile medicale, asigurari auto sau costuri aditionale incluse in aderarea la cluburi. De asemenea, trebuie sa tineti cont si de eventuale cheltuieli neprevazute. Acestea includ costuri de criza sau urgente medicale, medicatie si chiar servicii veterinare.

Conform datelor prezentate, costurile medii pentru cresterea unui copil pot fi destul de ridicate. Cu toate acestea, aceste costuri pot fi reduse prin economisire in moduri strategic. Acestea sunt foarte utile atunci cand vine vorba despre pregatirea pentru viitor. Parintii ar trebui sa-si ceara ajutorul si sa ofere copiilor adecvata educatie financiara pentru a se asigura ca ei stiu sa ia decizii sanatoase pe parcursul vietii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Care sunt costurile medii ale creșterii unui copil?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×