Care sunt primele beneficii ale înotului?

Care sunt primele beneficii ale înotului?

Cu toţii cunoastem beneficiile înotului, de la reducerea stresului, la efectele relaxante asupra corpului. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu ne gândim la primele beneficii ale înotului. Înotul este o activitate extrem de utilă, care oferă multe avantaje, și dacă îi dedicăm timpul potrivit, poate aduce rezultate uimitoare. Citiți mai departe pentru a afla despre primele beneficii ale înotului!

Ce e înotul și de ce e important?

Înotul este o formă de exerciţiu ce implică îmbinarea mișcărilor corpului. Această formă de exerciţiu necesită efort și antrenament, dar poate aduce rezultate maxime în ceea ce privește starea fizică și mentală. Pe lângă asta, înotul activează toate grupele musculare, ceea ce înseamnă că ne umple cu energie. Înotul joacă un rol important în dezvoltarea și întărirea sănătății fizice și a stilului de viață activ.

Principalele beneficii ale înotului

Înotul aduce cu sine multe beneficii asupra corpului și a sănătăţii generale. Iată principalele beneficii ale înotului: 1. Îmbunătăţirea respirației: înotul ne obligă să expirăm profund în timp ce îndumnezeim apei și să inspirăm apoi de mai multe ori, punând în mișcare toți mușchii abdominali. Această activitate întărește plămânii și îmbunătățește oxigenarea tuturor celulelor. Pe deasupra, ejacutarea de aer adânc, împreună cu relaxarea musculară, ne ia iresponsibiul de relaxare.

 2. Îmbunătăţirea circulației: înotul aduce beneficii asupra circulației sanguine, marind fluxul de sânge și oxigen în organe. Este foarte eficient pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale inimii, deoarece participarea la sesiuni de înot reduce pulsul, presiunea arterială și riscul de stroke.

 3. Îmbunătăţirea statei mentale: înotul reduce stresul și anxietatea, deoarece eliberează endorfine, ceea ce înseamnă că bombăneala e înlocuită cu o stare de euforie și calm. Într-o cercetare realizată pe 16 vârste diferite, s-a constatat că persoanele care fac înot cel puțin o dată pe săptămână au mai puține simptome de depresie decât cei care nu fac înot deloc.

  Vitamina e: Proprietati si beneficii Te-ar putea interesa si: Vitamina e: Proprietati si beneficii
 4. Îmbunătăţirea coordonării: înotul ne ajută să-mbunătăţim reacțiile neuromusculare. Pe măsură ce ne antrenăm, învăţam să coordonăm mai bine mișcările servicii, orespiratia și forța musculară.

 5. Îmbunătăţirea posturii și a flexibilității: înotul reprezintă o modalitate excelentă de a lucra pe întregul corp simultan, deoarece mâinile și picioarele se mișcă în sincron. Acest lucru ajută la îmbunătăţirea posturii, a lanțurilor musculare și a flexibilității, oferindu-ne o mai mare mobilitate.

 6. Îmbunătăţirea forței musculare și a rezistenței: înotul permit transformarea grăsimilor în mușchi, ceea ce presupune că veți arde numeroase calorii și veți îmbunătăți rezistența metabolică. Pe măsură ce înoți mai des, vei vedea cum forța musculară crește, boală rutină ce poate fi adaptată pentru fiecare persoană în parte.

 7. Îmbunătăţirea rezistenţei: înotul face din corpul tău o mașină capabilă de a face faţă solicitărilor. Cu cât vei înota mai mult, cu atât vei obține rezultate mai bune. Înotul îți va crește rezistența și vei vedea că mentalul îți este întărit, ceea ce înseamnă că poți face față presiunilor.

 8. Îmbunătăţi metabolismul organismului: înotul poate accelera metabolismul și duce la arderea unui număr mai mare de calorii, făcând organismul să intensifice nivelul de energie și de concentrare.

 9. Îmbunătăţirea respiraţiei: înotul ne îmbunătăţește capacitatea de înotator, deoarece ne solicită să expirăm adânc și să inspirăm apoi profund. Respiraţia profunda îngreunează mușchii corectă și ajută la reducerea stresului și anxietății.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Care sunt primele beneficii ale înotului?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×