Cărți care te ajută să te cunoști mai bine

Cărți care te ajută să te cunoști mai bine

In ultimii ani, s-a constatat o crestere substantiala a interesului pentru auto-dezvoltare si constientizarea propriilor trasaturi mentale. Cunoasterea de sine devine din ce in ce mai importanta in lumea moderna, pentru ca indiferent de domeniul in care lucrezi, ai nevoie sa iti cunosti si sa iti dezvolti potentailul.

Mai mult decat atat, descoperirea elementelor de esenta ale persoanei tale te ajuta sa intelegi mai bine lumea care te inconjoara. Oferind aceasta cunoastere, poti sa te conectezi cu ceilalti in mod mai profund, sa poti intelege mai bine actiunile altora si sa te simti mai bine conectat cu propriile sentimente.

Una dintre modalitatile de auto-descoperire este sa citesti carti despre autocunoastere. Acestea contin in general teorii psihologice, principii filozofice si mecanisme psihologice cum ar fi tehnici de constientizare si antrenarea mintii. Desi pot fi citite de oricine, cartile de autocunoastere sunt, in general, destinate adultilor.

In continuare, vom prezenta o lista de carti care te vor ajuta sa te cunosti mai bine și sa experimentezi auto-descoperirea si auto-consilierea:

 1. "The Power of Now" de Eckhart Tolle: aceasta carte exploratorie ofera cititorilor exemple fizice, metafore, analogii si intrebari ganditoare care arata cum sa treci mai departe de trecut sau emotii pozitive. Cartea provoaca gandirea profunda si consilierea ta.

  
  
  
 2. „Sufletul intrebarilor” de Frederich J. Grad: aceasta carte analizeaza si explorarea principiilor sau intrebarilor, folosindu-le pentru a dezvolta propriul caracter si de a evolua interior. Cartea aprofundeaza subiectele cum ar fi altruismul si limitele si provoaca cititorii sa se gandeasca la raspunsuri complete la intrebarile proprii.

 3. „Puterea sufletului” de Gary Zukav: aceasta carte descrie dualitatea sufletului si modul in care aceasta plaseaza cunoasterea personala intr-un fir mai mare al manifestarii divine. Ea se concentreaza pe conectarea prin comunicare spirituala a fiintei-suflet si, prin urmare, va face lumina asupra anumitor aspecte din vietile cititorilor.

 4. „Dimensiunea ascunsa a fiintei” de Jean Gebser: aceasta carte analizeaza mai multe moduri prin care identitatea si constientizarea de sine pot fi transformate de trecerea timpului. Cartea abordeaza de asemenea subiecte cum ar fi memoria, educatia si comportamentul.

  Cele mai bune cărți cu monștri pentru copii Te-ar putea interesa si: Cele mai bune cărți cu monștri pentru copii
 5. „Intelepciunea corpului nostru” de Dr. Randolph Stone: aceasta carte exploreaza conectarea corpului nostru la templul si fortele divine. Ea include tehnici de respiratie, masaj terapeutic, yoga, tehnici de autorare si rolul sufletului.

 6. „Intelepciunea vointei” de Julia Cameron: aceasta carte se concentreaza pe intelepciunea vointei si furnizeaza un ghid pas cu pas. Ea abordeaza subiecte cum ar fi rezolvarea problemelor, comunicarea, gandirea pozitiva si postura, toate acestea pentru a-ti conecta directia vietii tale cu constiinta ta.

In plus fata de cartile cu tematica autocunoasterii si consilierii, exista si carti care exploreaza subiecte cum ar fi relatii, inteligenta emotionala si angajamentele. Acestea ar putea fi de asemenea utile in understandarea modului in care interacti cu ceilalti si cu tine insuti.

Unele din aceste carti, care te ajuta sa te cunosti mai bine, sunt "Cuplu fericit" de John Gottman, care explica cum poti dezvolta si mentine relatii durabile, „Principiile inteligentei emotionale” de Daniel Goleman, care abordeaza inteligenta emotionala si abilitatile noastre de a ne simti si intelege sentimente, si "Cellular Wisdom" de Deardra Shala, care prezinta tehnici de intelegere a corpului si abilitatile sale regenerarea.

Experienta auto-descoperirii prin carti poate fi aprofundata prin audierea conferintelor, vizionarea videoclipurilor sau prin intrarea in comunitati spirituale precum grupuri de meditatie. Acestea te ajuta sa te conectezi mai bine cu cunoasterea ta interioara si sa transcendi limitele constiintei.

Prin intermediul tuturor acestor carti si a metodelor mentionate, vei invata sa te cunosti pe tine insuti, sa te dezvolti spiritual, sa iti intelegi trasaturile si de a face fata mai bine circumstantelor vietii. Pe langa acestea, vei intelege mai bine persoanele care iti sunt apropiate, sentimentele tale proprii si sensul vietii.

Citirea cartilor de autocunoastere este esentiala pentru motivarea gandurilor si sentimentelor si pentru a da sens vietii. Plecand de la acestea, adauga carti care te ajuta sa te cunosti mai bine listei tale de carti citite si bucura-te de experienta auto-descoperirii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cărți care te ajută să te cunoști mai bine

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×