Cărți clasice de citit cel puțin o dată în viață

Cărți clasice de citit cel puțin o dată în viață

Oricine poate deveni un cititor mai bun citind de la universitate, cărți clasice și lucruri despre care poate fi invățat. Chiar și în epoca digitală, cărțile clasice nu pot fi înlocuite, sunt și vor rămâne oameni care au nevoie de un exemplar tipărit, pe care să şi-l alinieze la raftul din bibliotecă. Din nefericire, devreme ce cărțile vechi nu figurează în topul tuturor listelor de cărți citite de astăzi, poate că unii dintre cititori nu apreciază destul, cele vechi. Astfel, în acest articol vom vedea stiri despre cărți clasice care trebuie citite cel puțin o dată în cursul vietii.

Reîntoarcerea în trecut

În vitrina noastră de cărți vechi există o mulţime de cărți clasice care, din multe puncte de vedere, sunt mult mai bune decât majoritatea titlurilor lansate acum. În cazul în care vrei să îți îmbogăţeşti cultura și educația, atunci va trebui să discutăm despre cărțile clasice care țin încă seama de gusturile cititorilor de astăzi. Aceste cărți se bazează pe principiile și moravurile legate de tematicile și valorilor ale secolelor trecute, ele oferind cititorului o perspectivă interesantă asupra ceea ce vedem astăzi. Ele sunt universale în sensul că vor rămâne adevărate în timp, în ciuda anilor care trec.Topul cărților de citit cel puțin o dată în viață

Îți prezentăm mai jos câteva exemple de cărți clasice care datorită valorilor și tematicilor abordate sunt esențiale în viața oricărui cititor și ei trebuie citite cel puțin o dată în viață:

 1. Orgoliul și prejudecățile, de Jane Austen Această carte descrie evoluția unui personaj care implică un caracter sarcasmatic ușor. Aceasta carte este considerată o "clasică" și creează o comedie care se bazează pe Decepție, Limbaj și Preconcepție.

 2. Moby Dick, de Herman Melville Aceasta carte este unul din cele mai bine turnate povești din toate timpurile. Ea surprinde confruntarea dintre dragostea pentru vânătoare și respingerea agresiunei, în cazul acestei confruntări fiind ilustrată lupta capitainului Ahab, care vânează balena albă.

  Cele mai bune cărți de poezie de citit acum Te-ar putea interesa si: Cele mai bune cărți de poezie de citit acum
 3. Don Quijote, de Miguel de Cervantes Don Quijote este o narațiune largă despre un cavaler nebun care luptă pentru o cauză împotriva "rațiunii". Acest personaj se îndreaptă spre o călătorie, în care cunoaște unul dintre cele mai amuzante și dragi caractere - Sancho.

 4. Omul Negru, William Faulkner Acest roman abordează tema schimbării vremurilor și durerea pe care o însoțește schimbarile social-culturale, Rutilului Compson fiind principala sursă de confruntare cu această schimbare.

 5. Frankenstein, Mary Shelley Frankenstein a rămas cunoscut ca un clasic gothic, despre o creatură venită din mai multe mecanisme medicale, care în cele din urmă iau viața și creează mister și teamă în cei care îl privesc.

 6. Domnul Nostru, de James Joyce Aceasta carte îi urmărește pe Leopold și Molly Bloom în ultimele 24 de ore ale vieții lor. Opera lui Joyce surprinde adulții trecând prin cele mai intense sentimente și aproape devenind copii atunci când sunt împreună cu fiul lor, Rudy.

 7. Ulise, de James Joyce Unul dintre cele mai cunoscute romane, Ulise urmărește călătoria lui Leopold Bloom prin comunitatea dublineză, pecețile trăite de acesta, pe parcursul unei zi nu se rezumă doar la jurnalele sale, ci oferă o percepție a vieții de zi cu zi a dublinezilor.

 8. Uitarea, de Marcel Proust Aceasta carte urmărește însăși căutarea și redescoperirea lui Marcel Proust a pasajelor copilariei sale. Alungându-și amintirile, această carte este una dintre cele mai frumoase despre nostalgia vremurilor trecute și despre regăsirea personajului.

 9. O mie și una de nopți, colecție de cărți Aceasta colecție de cărți se adresează în special tinerilor, fiind numeroase narațiuni despre eroi și costumecești, despre viziuni mirifice. Cu elemente de magie și magie, această colecție de cărți va captiva orice cititor.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cărți clasice de citit cel puțin o dată în viață

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×