Cărți uluitoare din primul război mondial de citit

Cărți uluitoare din primul război mondial de citit

Primul război mondial a avut un impact mare asupra planetei și a schimbat cursul istoriei. Au existat numeroase cărți scriu despre această perioadă, iar genul literaturii a devenit mai bun odată cu trecerea timpului. Publicarea cărților despre Primul Război Mondial de-a lungul deceniilor a crescut, astfel că acum există o gamă largă de cărți de citit care îți oferă șansa de a citi despre acest eveniment de avut loc acum mai bine de un secol.

Iată o listă cu cele mai bune cărți despre primul razboi mondial care merită citite.

 1. „Dulcea mamă razboi” de Sebastian Farr – Cartea se concentrează pe istoria personală și spirituală a soldaților englezi trimiși în Franța pentru a lupta în Primul Război Mondial. Este povestea lor și a impactului pe care acest conflict l-a avut asupra lor.

 2. „The Guns of August” de Barbara Tuchman – Prețiosul roman al câștigătoarei premiului Pulitzer tratează începutul Primului Război Mondial din minunata perspectivă a istoriei. Autorul prezintă pregătirile pentru război și trece prin evenimentele dramatice care au avut loc în timpul conflictului prin ochii șefului militarilor englezi.

  
  
  
 3. „Paradise Lost” de Peter Hart – O abordare minuțioasă asupra experiențelor soldaților britanici care au luptat în Somme. Hart oferă informații depline despre stilul de luptă și modul în care acest armați au luptat pentru a-și învinge adversarii.

 4. „The Great War and Modern Memory” de Paul Fussell – Unul dintre cele mai venite cărți despre Primul Război Mondial, scris de un veteran, reflectă modul în care războiul a schimbat modul în care oamenii au văzut lumea și a dat naștere unuia dintre cele mai memorabile evenimente în istoria omenirii.

 5. „Bronekater” de William Manchester – Scris de William Manchester, un înțelept al războiului, cărțile sale au devenit instant clasice. Acest roman deosebit are drept subiect Primul Război Mondial și urmărește povestea unui bărbat care luptă pe front și a echipajului său și relația pe care aceștia o dezvoltă.

Motivarea de a citi despre Primul Război Mondial

Primul Război Mondial a fost un conflict transformator care a schimbat lumea și al cărui impact se simte și astăzi. Cărțile despre primul război mondial ne ajută să înțelegem mai bine care au fost cele mai mari realizări și evenimente care au avut loc în acea perioadă și mai ales, le facem mai accesibile tuturor oamenilor, nu numai specialiștilor în istorie.

Cărți despre sport pe care merită să le citești Te-ar putea interesa si: Cărți despre sport pe care merită să le citești

Drumul către Primul Război Mondial

Înainte de Primul Război Mondial, Europa se bucura de pace de mai bine de jumătate de secol în timp ce se dedica rețelelor sale economice, relațiilor și politicilor, și conflictele ultimilor ani au fost relativ mici. Dar, în vara anului 1914, aceste pace prea bună s-a sfârșit și a început un nor a războiul care avea să aduce le schimbe fundamentale în istoria europeană.

Declanșarea primului razboi mondial

Primul Război Mondial s-a declanșat în 28 iulie, 1914, când Serbia a fost declarata în razboi de către Austria-Ungaria. Cauza inițială a războiului datează de la asasinarea suveranului austriac, Franz Ferdinand. În acele vremuri, în Europa erau alianțe solide care obligau diferite țări să se alăture războiului. Până la sfârșitul lunii august, aproape toate țările mari din Europa deveniseră parte a Primului Război Mondial, inclusiv Franța, Marea Britanie și Germania.

Regimurile care au aprut in urma Primului Război Mondial

Înfrângerea Germaniei în Primul Război Mondial a dus la colapsul imperiului și a schimbat cursul istoriei. Sfârșitul războiului a deschis calea pentru o multitudine de regimuri și grupuri noi care vroiau să preia controlul. Între acestea se număra fascismul italian și nazismul german, care au influențat relațiile internaționale ale Europei și au lansat segunda mondială.

Impactul Primului Război Mondial

Primul Război Mondial a schimbat mulți oameni și țări pe toate continentele, și a adus noi tehnologii, schimbări economice și sociale, precum și descoperiri medicinale. Unul dintre cele mai importante schingeri a fost apariția feminismului, ceea ce a dus la erodarea stereotipurilor tradiționale, favoarea egalitate de gen și promovarea dezvoltării unei culturi mai avansate.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cărți uluitoare din primul război mondial de citit

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×