Cărțile lui Jeffrey Archer în ordine

Cărțile lui Jeffrey Archer în ordine

Jeffrey Archer este una dintre cele mai cunoscute nume din literatura britanică. Cu peste 29 de cărți publicate în ultimii 40 de ani, el a câștigat numeroase premii literare și a vândut milioane de exemplare, ceea ce a condus la crearea unei game foarte diversificate de titluri. De la romanele sale de suspans istorice până la publicații de tineret, Archer a scris peste 29 de cărți. În acest articol vom discuta despre cărțile lui Jeffrey Archer în detaliu și vom enumera toate titlurile sale principale.

Jeffrey Archer, născut la 15 aprilie 1940, este un scriitor britanic care a vândut milioane de exemplare ale volumelor sale și și-a câștigat un număr uriaș de fani pe tot globul. Acesta și-a început cariera literară în 1979 și, de atunci, publică în fiecare an corpuri de lucru, precum romane politice și de suspans istorice, eseuri, poezii și lucrări pentru tineret. El este încurajat de ceva dintre cele mai renumite nume din literatura contemporană, cum ar fi J.K. Rowling, și se află în vârful bestseler-urilor din topurile britanice și internaționale.

Cărțile lui Jeffrey Archer în ordine

I. Cărțile pentru adulți:

  1. Not a Penny More, Not a Penny Less (1976)

„Not a Penny More, Not a Penny Less” a fost prima carte scrisă de Archer și publicată la sfârșitul anilor ’70. În ea sunt prezentate patru personajul principal, toți încercând să rezolve structuri financiare și să supraviețuiască în lumea competitivă a pieței de capital.  1. Kane and Abel (1979)

„Kane and Abel” este probabil cea mai cunoscută carte pe care Archer a scris-o. Este vorba despre doi bărbați din generații diferite, supuși legilor diferite, care se luptă pentru a se afla în top. Acest roman a devenit și un serial de televiziune în timpul anilor ’80 și a obținut recenzii pozitive pentru momentele sale emotionale.

  1. Shall We Tell the President (1977)

Şi această carte a primit recenzii pozitive din partea multor cititori și a publicațiilor de top, care au declarat-o "extraordinar de captivantă". Aceasta se concentrează asupra șefului de stat al SUA și are ca subiect numeroase chestiuni politice, cum ar fi controlul armelor nucleare și relația cu Marea Britanie.

  1. The Eleventh Commandment (1998)

"The Eleventh Commandment" este o carte despre curtea de justiție a SUA și despre anumite chestiuni legate de serviciul secret al președintelui. Coordonatele cu adevărat vii și personajele lui Archer au ajutat la crearea unei cărți pline de suspans.

Cele mai recente cărți și bestselleruri ale lui Danielle Steel Te-ar putea interesa si: Cele mai recente cărți și bestselleruri ale lui Danielle Steel
  1. Sons of Fortune (2003)

În această carte, Archer folosește mai mult de 50 de personaje și coboară spre seria sa din anii ’70, dar adaugă și câteva momente istorice și sociale pentru a sublinia tema cărții sale. Acesta aduce împreună doisprezece ani de facețiuni succesive, într-un roman captivant și plin de suspans.

II. Cărțile pentru tineret:

  1. The Exocet (1980)

Această carte este primul roman de tineret al lui Archer, ce cuprinde elemente de legal thriller și război juridic. În cadrul acestei cărți, Archer prezintă un proces istoric al apărării legale în fața unei acuzații de înalt trai.

  1. Harry Clifton (2008)

Publicată cu opt ani înaintea lansării ultimei cărți a lui Archer, "Harry Clifton" face parte din trilogia seriei Clifton Chronicals. Această carte se concentrează pe necazurile vieții lui Harry și explorează teme precum exersarea dreptului de a alege, responsabilitatea și familia.

  1. The House of Clouds (2011)

"The House of Clouds" urmărește pateicile familiei Danforth și evoluția lor de-a lungul unei perioade de aproape opt decenii, de la primul război mondial până la prezent. În mijlocul acestei cărți, Archer aduce o nouă puzzle care să se mute înainte în 2014.

  1. First Among Equals (1984)

"First Among Equals" (Întâi printre egalii) este prima carte din trilogia Chalfont. Acesta oferă o imagine a vieții politice a mării britanice și are ca subiect conflictul dintre cei patru principalii politicieni care apar în carte.

Și 5. Paths of Glory (1986)

"Paths of Glory" este ultimul roman al trilogiei Chalfont și se referă la o călătorie prin Europa și Orientul Mijlociu. Acesta se concentrează pe modul în care deciziile politice (ca războiul în Siria) se răsfrâng asupra vieții personale.

Jeffrey Archer a fost unul dintre cei mai prolifici scriitori din ultimul secol. Cu peste 29 de cărți publicate, Archer a înrâurat și câștigat câteva dintre cele mai renumite premii literare și a devenit un nume bine cunoscut.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cărțile lui Jeffrey Archer în ordine

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×