Câte curmale ar trebui să mănânci pe zi?

Câte curmale ar trebui să mănânci pe zi?

Curmalele sunt fructele perfecte pentru a adăuga sănătate într-o dietă echilibrată. Acestea au un conținut bogat de fibră, antioxidanți, vitamine și minerale, oferind organismului beneficii excelente. În plus, curmalele sunt bogate în substanțe nutritive, dar au un conținut scăzut de calorii. Din această cauză este important să cunoaștem câte curmale ar trebui să mâncăm pe zi pentru a ne atinge obiectivele nutritive.

Beneficiile mancarii curmalelor

Curmalele sunt fructele foarte complete și utile organismului nostru. Datorită conținutului lor bogat de suc și nutrienți, ele au numeroase beneficii nutritionale. Unele dintre principalele beneficii sunt:

 1. Substanțe nutritive esențiale: Curmalele conțin nutrienti esențiali pentru a asigura buna funcționare a organismului, cum ar fi carbohidrații, proteine, lipide, vitamine moleculare și minerale.

 2. Tremurarea energiei: Acest fruct bomboane oferă un aport natural și durabil de energie, ceea ce îl face ideal pentru a ne reîmprospăta în momentele de oboseală.

 3. Constipatia: Acestea conțin o cantitate considerabilă de fibre, care ajută la mentinerea funcțiilor digestive și eliminarea toxinelor din organism.

 4. Prevenirea bolilor: Acestea conțin antioxidanți care ajută la protejarea organismului de diferite boli și dăunează efectul radicalilor liberi, neutralizându-le acțiunea distructivă.

  
  
  
 5. Controlul greutatii: Deoarece conțin numai 100 de calorii în fiecare 100 de grame, curmalele pot fi unul din cele mai bune alimente pentru cei care încearcă să scadă în greutate.

 6. Modificări ale aphophytei: Aceste fructe fac parte din categoria alimentelor care ajută la prevenirea corrosiunii țesutului și curăță vasele de sânge astfel încât să poată transporta mai bine oxigenul și substanțele nutritive.

Câte curmale ar trebui să mănânce pe zi

Având în vedere beneficiile mancarii curmalelor, conținutul lor de substanțe nutritive și, mai ales, numărul scăzut de calorii, este important să știm câte curmale ar trebui să mănâncăm pe zi.

Potrivit Dieteticienilor Americani, greutatea medie a unei curmale este între aproximativ 6-10 grame. Acest lucru înseamnă că o persoană trebuie să mănânce aproximativ 4-10 curmale pe zi pentru a obține nutrienții și beneficiile necesare pentru a desfășura activitățile de zi cu zi.

Semne că mănânci în exces: află cum să revii pe drumul cel bun Te-ar putea interesa si: Semne că mănânci în exces: află cum să revii pe drumul cel bun

Dar această cantitate poate varia în funcție de necesarul de nutrienți al fiecăruia. Unele persoane pot mânca mai multe curmale și altele mai puține, chiar și în funcție de obiectivele sale - de ex., Atletii, spre deosebire de persoanele sedentare.

Rețineți că, indiferent de cantitatea de curmale pe care o mâncăm pe zi, nu trebuie să uităm de dieta noastră echilibrată și variată. Mai presus de toate, nu trebuie să uităm să consumăm și alte fructe și legume, care sunt, de asemenea, foarte bune pentru sănătatea noastră.

Variatii de curmale si de ce ar trebui sa le consumam

Curmalele apar în foarte multe varietăți. Unele dintre cele mai cunoscute și mai consumate sunt:

 1. Curmale sălbatice: Acestea sunt cele mai bogate varietăți în vitamine și minerale, accelerează metabolismul și ajută la eliminarea toxinelor din corp.

 2. Curmale uscate: Acestea sunt disponibile sub două forme - uscate și prăjite. Fiecare are beneficii diferite, dar ele reprezintă o alegere foarte utilă pentru persoanele care vor să slăbească.

 3. Curmale (dulci): Acestea sunt cele mai populare varietăți și furnizează un aport echilibrat de substanțe nutritive și energie fără a adăuga prea multe calorii.

Alte varietăți de curmale includ si:

• Curmale africane

• Curmale indoneziene

• Curmale de mare

• Curmale roșii

• Curmale verzi

Deși toate varietățile de curmale oferă organismului nostru substanțe nutritive importante, curmalele sălbatice sunt recomandate, deoarece conțin o mare cantitate de antioxidanți, vitamine, minerale și proteine.

Curmalele sălbatice pot fi folosite pentru a mânca în forme variate. Ele pot fi consumate crude sau uscate, în amestecuri de supere, salate sau sucuri sau utilizate pentru a face produse culinare. Odată uscate, curmalele pot fi prăjite pentru a obține "curmale prăjite"; aceasta este o gustare excelentă și foarte dulce la același timp.

Deși există mai multe varietăți și rețete de curmale, țineți cont de cantitate. Chiar și o cantitate mare de curmale este încă destul de redusă din punct de vedere al caloriilor, dar poate fi foarte ușor să consumați mai mult decât este necesar.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Câte curmale ar trebui să mănânci pe zi?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×