Ce cauzează de fapt tulburarea bipolară?

Ce cauzează de fapt tulburarea bipolară?

Tulburarea Bipolară este una dintre cele mai frecvent întâlnite tulburări psihiatrice caracterizată prin fluctuații masive ale nivelurilor de energie și stării de spirit. Aceasta provoacă o varietate de simptome care pot limita severitatea calității vieții pacientului și oferă unui motiv concret de a cauta tratament profesional. Cu toții ar trebui să avem o înțelegere mai profundă despre boala și care sunt cauzele care stau la baza acesteia.

Ce cauzează de fapt tulburarea bipolară?

Exista numeroase teorii despre cauzele care stau la baza tulburării bipolare. Cu toate acestea, cercetătorii au identificat câteva factori care pot contribui la dezvoltarea condiției. Acesta dintre ele includ:

  1. Factori genetici

Unul dintre factorii care se consideră că stau la baza tulburării bipolare este predispoziția genetică. Persoanele care au rude de sânge care au fost diagnosticate cu tulburare bipolară au o șansă mult mai mare de a dezvolta și ele aceeași afecțiune. De asemenea, studiile arată că există anumite gene care, atunci când sunt activate sau dezactivate, pot contribui la dezvoltarea bolii.  1. Trăiri emoționale extreme

Unul dintre simptomele care definește tulburarea bipolară este capacitatea de a experimenta schimbări drastice ale dispoziției. De-a lungul timpului, au existat și diverse studii care au legat dezvoltarea acestei tulburări de stări emoționale extreme. De exemplu, dacă luăm în considerare standalizarea unui diagnostic corect, schimbarea stărilor emoționale poate fi un indicator al bolii înainte de a se întâlni cu alte simptome ale tulburării.

  1. Schimbări hormonale și chimice

Schimbarile hormonale și chimice din creier pot juca, de asemenea, un rol important în dezvoltarea tulburării bipolare. De exemplu, unul dintre factorii care sunt linkați la tulburare sunt an01nimbimile hormonului din creier, cum ar fi dopamine, serotonin și acetilcolină. Schimbările nivelurilor acestor hormoni pot influența și modela drastic starea de spirit și, în cele din urmă, conduc la schimbări masive ale dispoziției.

Unde a fost filmat de fapt filmul Netflix Welcome To Eden? Te-ar putea interesa si: Unde a fost filmat de fapt filmul Netflix Welcome To Eden?
  1. Experiențe stressful

Stresul poate fi, de asemenea, un cauzator al tulburărilor bipolare. Experiențele și circumstanțele stressante din viața unei persoane pot contribui la interactiunea sistemelor nervoase și endocrine din organism. Acest lucru are ca rezultat schimbări semnificative ale metabolismului și nivelul hormonal al creierului, ce poate, la rândul său, afecta modelarea dispoziției, perturbând astfel stare de spirit și, ulterior, tulburarea bipolară.

  1. Consumul de droguri și alcool

Excesul de droguri și alcool poate fi, de asemenea, un factor contribuabil la formarea tulburării bipolare. Acest lucru se datorează faptului că aceste substanțe pot afecta atât somnul, activitatea metaboolică, cât și nivelurile hormonale și chimice din creier. În ciuda faptului că acești factori nu provoacă în mod direct condiția, consumul excesiv poate schimba și modifica structura creierului și, în cele din urmă, contribui în dezvoltarea tulburării bipolare.

Tulburarea Bipolară este o tulburare psihiatrice caracterizată de fluctuații severe ale nivelului de energie și stării de spirit. Din acest motiv, este esențial de înteles cauza acestei afecțiuni. Factorii care se consideră că stau la baza tulburării bipolare includ predispoziția genetică, stările emoționale extreme, schimbări hormonale și chimice, experiențe stresante și consumul excesiv de droguri și alcool. Cu toate acestea, cauzele exacte sunt îndeobște inconclusive și trebuie să înțeleagă fiecare individ în mod individual.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce cauzează de fapt tulburarea bipolară?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×