Ce Este 3D Secure 2 Și Cum Funcționează?

Ce Este 3D Secure 2 Și Cum Funcționează?

3D Secure e un sistem de securitate creat pentru tranzacțiile online care facilitează plata sigură între părțile implicate. Acesta folosește tehnologia criptografică pentru a face tranzacțiile online mai sigure și oferă o mai mare protecție cardurilor de debit și de credit împotriva fraudelor sau a altor abuzuri. A fost creat pentru a promova o mai mare încredere și responsabilitate atât în sectorul comercial, cât și în rândul consumatorilor. În prezent, 3D Secure face parte din programul MasterCard SecureCode și Verified by Visa. Aceste programe au fost concepute în scopul îmbunătățirii securității tranzacțiilor online și a reducerii riscului de fraudă. Acest articol explică ce este 3D Secure 2 și funcționalitățile sale.

Ce este 3D Secure 2?

3D Secure 2 (3DS2) este o evoluție a 3D secure folosită pentru tranzacțiile online sigure. Începând din 2019, 3DS2 devine un component obișnuit în sistemele de e-commerce. 3DS2 are la bază informații adunate despre un utilizator și se bazează pe o metodă mai sofisticată de gestionare a riscului. Folosește tehnologii avansate precum biometria, inclusiv auzul, vorbitul și mărturiile care îmbunătățesc semnificativ securitatea tranzacțiilor. Prin intermediul 3DS2, o tranzacție online presupune autentificarea cumpărătorului înainte ca aceasta să fie aprobată pe card.Beneficiile 3DS2

3DS2 reprezintă un pas înainte pentru partenerii bancari care ofera plati online si cunosc si inteleg importanta unei tranzactii online sigure pentru a pastra nivelul inalt de securitate si sunt conste pentru fenomenele din lumea moderna, odata ce aceasta este disponibila. Următoarele sunt principalele avantaje oferite de 3DS2:

  1. Securitate sporită: 3DS2 oferă o securitate sporită cumpărătorilor prin adăugarea unor tehnologii precum biometria, inclusiv verificarea vocală si inregistrarea mărcii vocale. Aceste tehnologii oferă mai multă securitate pentru tranzacții online și reduc riscul fraudei.

  2. Protecție sporită a cardului: 3DS2 identifică cumpărătorii înainte de a autoriza tranzacțiile efectuate cu cardurile de debit și de credit, evitând astfel fraudele și abuzul de carduri.

  3. Adaptarea prin creșterea conectivității: 3DS2 poate fi integrat atât în site, pe mobil, cât și pe aplicații pentru asemănătoare. 3DS2 face ușor pentru front-end de implementare și de gestionare a tranzacțiilor online.

    Ce Este Personalitatea Clientului Și De Ce Este Importantă Te-ar putea interesa si: Ce Este Personalitatea Clientului Și De Ce Este Importantă
  4. Oferta diferitelor metode de autentificare: 3DS2 oferă mai multă flexibilitate cumpărătorilor prin oferirea diferitelor metode de autentificare, inclusiv folosirea codului PIN, datele generate ale cardului, inregistrarea vocala, scanarea amprentei sau alte mărturi.

Cum funcționează 3D Secure 2?

3D Secure 2 utilizează o metodă de autentificare care se bazează pe informații personale suplimentare furnizate de către cumpărător. Aceasta include date precum numele de utilizator și parola, PIN-ul sau cuvintele de siguranță. Aceste informații sunt furnizate de către cumpărător și, în cele mai multe cazuri, sunt verificate prin intermediul unui proces de autentificare mai complicat, cum ar fi uneori folosirea unei mărci vocale sau scanarea amprentei.

Procesul de autentificare poate fi acreditat furnizorilor de carduri care ofera servicii 3D Secure, astfel încât să fie operat într-un mod îndeplinit elegant și simplu.

Înaintea procesului de autentificare, furnizorul de carduri trimite un mesaj emițătorului de carduri, care, la rândul său, trimite un mesaj de verificare cumpărătorului. În acest proces, cumpărătorul furnizează informații personale, cum ar fi datele cardului, numele de utilizator și parola, sau cu ajutorul procedurilor biometrice cum ar fi verificarea vocala sau scanarea amprentei. Acest proces de autentificare garantează că persoana care utilizează cardul este cumpărătorul real pe site.

Tranzacția este trimisă emițătorului de carduri, care la rândul său, trimite un mesaj de acreditare sau de respingere al tranzacției în funcție de raportul de risc primit. Dacă totul este în regulă, tranzacția este acceptată și finalizată.

Implicarea băncilor și a comercianților

3DS2 vizează crearea unei mai mari încrederi între un cumpărător și o bancă sau un comerciant.

Băncile acceptă această securitate sporită, astfel încât utilizatorii lor să se poată bucura de tranzacții online sigure. Aceste bănci vor fi responsabile pentru emisia unor carduri echipate cu tehnologia 3DS2 și de autorizarea lor pentru plăți online.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce Este 3D Secure 2 Și Cum Funcționează?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×