Ce este Art Brut? Frumusețea crudă a artei din exterior

Ce este Art Brut? Frumusețea crudă a artei din exterior

Arta bruta - adesea cunoscuta sub numele de outsider art - reprezinta un tip special de expresie artistica creata de artisti care provin din sistemele sociale marginale. Ei vor sa scape de limitarile formale si canoanele impuse regulat creativitatii. Acesti artisti folosesc elemente surrealiste, metafore dramatice si urme ale contextei lor sociale. Ce inseamna Arta bruta si care sunt diferentele si similitudinile sale fata de alte forme de arta? Acest articol urmareste sa raspunda la aceste intrebari, oferindu-ti o introducere generala si incursiune in frumusetea nebuna a artei brute.

Ce este Arta Brută?

Arta bruta se refera la acei artisti care transforma trairile emotionale, experientele personale si relatiile umane inoperabile si abuzive. Acestia utilizeaza materialele neobisnuite in exprimarea ideilor personale si libertatea lor creativa. Arta bruta este considerata a fi o forma anti-talent si isi ia radacinile din underground-ul artistilor rejetati de scoala oficiala, care creeaza opere ignorate sau respinse de sistemele culturale si sociale.

Desi contradicția dintre structurile formale de arta si arta bruta este evidentă, liderii structurilor formale erau interesati inule de muncile acestor artisti. Aceasta a condus la lansarea primei expozitii de arta bruta in anul 1945. Expozitia a adus laolalta 10 artisti, printre care Jean Dubuffet si diferite abordari pentru a facilita acceptarea publica a acestei forme de arta. Forma bruta a devenit recunoscuta in tot lumea, avand o influenta majora asupra artei si culturii contemporane.Care sunt elementele Art Brut?

Arta bruta include elemente sociologice, precum abuzul, trauma, tulburarile anxioase, marginalizarea si relatia omului cu natura. Acestea se furxibodesc in lucrarile artistice prin forme multiple, cum ar fi imagini abstracte, materiale brutale, tehnici si medii inexacte, simboluri si interpretari emotionale.

Tehnicile de creatie ale artelor brute nu sunt constranse de canoanele si structurile formale. Mai degraba, instinctul artistului si ideile liber creative guverneaza creativitatea. Artistii se bazeaza pe materiale inexacte si nu se limiteaza la o anumita tehnica pentru a crea lucrari unice.

Unele dintre elementele centrale ale stilului Art Brut sunt Autodidactismul, improvizatia, individualitatea spirituala, asocierea si imaginatia. Autodidactismul serveste ca un mijloc izvor pentru manifestarea spiritului creativ si propriului stil. Improvizatia respinge acceptarea canoanelor pedante. Individualitatea spirituala incurajeaza artistii sa-si prezinte viziunea originala asupra lumii si sa expuna construirea lor. Asocierea vizuala identifica modele abstracte prin reprezentari si culori date. Imaginatia ofera artistilor libertatea de a aborda orice tema fara constrangerile materialelor sau tehnicilor.

Care sunt diferentele intre Arta bruta si alte forme de arta?

Arta bruta se caracterizeaza prin aceea ca respinge regulile si limitarile sociale si impuse, oferindu-le artistilor libertatea necesara pentru a spune povesti unice si directe prin operele lor. In contrast, alte forme de arta au nevoie sa se conformeze regulilor stabilite de cei care controleaza sistemele artistice. Arta bruta este, de asemenea, principalul omologe al artelor expressive, care folostesc simboluri si metafore pentru a ilustra sentimentele si ruperi ale sensibilitatii individuale. Aceste lucrari necesita talentul si manifestarile ce provin de la expresia libera si non-reglementata.

Pictori abstracti celebri care au eliberat lumea artei Te-ar putea interesa si: Pictori abstracti celebri care au eliberat lumea artei

O alta diferenta intre arta bruta si alte forme de arta este ca aceasta are obiective diferite de cele ale artei traditionale. Arta bruta are rolul de a raspandi ideile arhitectului artist, in cazul rationalizarii unei situatii sociale, mentinandu-si unicitatea prin personal­itatea artistului. Pe de alta parte, alte forme de arta, cum ar fi arta clasica sau arta moderna, isi propun sa presupuna si sa depaseasca experientele sentimentale ale artistului.

Care sunt similitudinile dintre Arta bruta si alte forme de arta?

Chiar daca arta bruta se deosebeste prin strategiile sale neconventionale, exista si similitudini intre aceasta si alte forme de arta.

In primul rand, arta bruta si alte forme de arta utilizeaza materiale si instrumente similare. Acestea sunt utilizate in moduri diferite, dar reprezinta aceleasi tool-uri de expresie creativa. De exemplu, artistii bruti utilizeaza deseori tool-uri si materiale de tipar, cum ar fi hartia, creioanele, pixurile, acuarelele, vopselele si pastelele.

Arta bruta seasociaza, de asemenea, altor forme de arta prin conceptele si elementele vizuale pe care le prezinta. Arta bruta moderna se caracterizeaza prin prezenta simbolurilor, culorilor vii, motivului pastoral al naturii si prezenta arhitecturii si a portretelor. Acestea sunt elemente identice si in alte forme de arta, cum ar fi Arta moderna, Humanismul sau Post-Impresionismul.

De asemenea, arta bruta face parte din paradigma culturii vii, evidenta si prezenta in alte forme de arta, cum ar fi arta experimentala sau performanta. Aceste forme de arta folosesc tehnici similare in crearea de emisiuni, deployarea interactiunii cu toti spectatorii, evenimente culturale si performante.

Arta bruta este una dintre formele de arta cele mai dezbateri si ea reprezinta o expresie libera si originala a artistilor. Acesti artisti resping limitarile impuse de sistemele artistice si folosesc tehnici, materiale si medii diferite pentru a exprima libertatea si imaginatia creatiei lor.

Tehnicile creative ale Art Brut includ autodidactismul, improvizatia, individualitatea spirituala, asocierea si imaginatia. Acestea se diferentiaza de celelalte forme de arta, wiliaminta aceastea sunt unice, prin comunicarea direta a sentimentelor si stare de spiritul celor care le-au creat. In plus, exista similitudini intre arta bruta si alte forme de arta, cum ar fi aceea ca ele includ aceleasi materiale, simboluri si elementele vizuale.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este Art Brut? Frumusețea crudă a artei din exterior

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×