Ce este arta contemporană?

Ce este arta contemporană?

Arta contemporană este expresia modernă a artistului şi o continuare drivată de tehnologie, cercetare, inovare şi experimentare. Această artă este o combinație între artele vizuale, designul, tehnologia și media. Ea se referă la ceea ce este creat în prezent, experimentând și explorând noua tehnologie ta de arătare. Arta contemporană a evoluat constant, în ultimul secol, oferind oamenilor oportunităţi de a experimenta și de a vedea moduri noi de a exprima artele.

Definiția artelor contemporane

Artele contemporane includ o varietate de medii, inclusiv sculptură, pictură, instalații, film video, fotografii, site-uri, grafică, muzică și media digitală. Aceste lucrări de artă acute modul în care arta este percepută. Artele contemporane pot fi privite ca „arte actuale”, deoarece sunt mai apropiate de tehnologia modernă și de provocările stilului de viaţă.

Istoricul artelor contemporane

Începând din anii 1960, arta contemporană s-a dezvoltat și s-a schimbat neîncetat. Fiecare artă și mediu creativ reflectă o schimbare socială, politică sau tehnologică. Unele momente importante în istoria artelor contemporane sunt:

• Expoziţia „Primary Structures" de la Muzeul de Artă Judaica din New York (1966). A fost prima manifestare importantă a unor sculpturi bazate pe formă și organizare. Această manifestare a marcat prima recunoaștere oficială a structurilor minimaliste de artă.• Anii '90 și 2000 au văzut experimentarea cu artele multimedia și artă digitală. Aceste arte au contribuit la modul neîncetat în care arta contemporană se schimbă.

• Expoziţia documentară „ Global Visions și Identităţi Degenerate: O deschidere la producţia contemporană”, Conectarea Reala între Arta si Ideologii", care a avut loc în 2008, pe 17 mai, a explorat subiecte precum rasismul, discriminarea, poziția socială și politică.

Caracteristicile artelor contemporane

Arta contemporană prezintă o gamă largă de caracteristici și se bazează pe nișa unui artist, contextul lor social și tehnologia disponibilă. Trăsăturile specifice includ:

• Accent pe utilizarea straturilor

• Precision: Arta contemporană poate fi detaliată și poartă un accent mare pe detalii

• Tehnologie: Multe arte contemporane se bazează pe tehnologia modernă și interacționează cu aceasta

• Contemporan : Programația computerizată și producția digitală sunt comune în arta contemporană

10 fapte cheie despre Claude Monet si arta sa Te-ar putea interesa si: 10 fapte cheie despre Claude Monet si arta sa

• Pluralism & Participare: Arta contemporană poate cuprinde forme și medii variate și poate sprijini participarea publicului

• Diversitate: Arta contemporană poate să răspundă diferitelor subiecte și este complexă și diversă în ceea ce privește culoarea și forma

Exemple de artă contemporană

Există o gamă variată de medii și forma de artă contemporană. Iată câteva dintre exemplele principale de artă contemporană:

  1. Instalaţii: Utilizând un sistem complex de culoare, textură și luminozitate, instalaţiile sunt un element integral al artelor contemporane.

  2. Monumente video: Această formă de artă combină sunetul și imagini digitale, ceea ce rezultă în opere filmate la nivel mare.

  3. Fotografie: În secolul 21, fotografia se bazează pe tehnologii digitale de producție. Fotografia poate merge mai departe decât asta și include retușuri complexe, artă abstractă și compoziții originale.

  4. Sculptura: Sculpturile din sticlă și ceramică sunt utilizate în arta contemporană pentru a evoca sentimente, relații de putere și idei politice.

  5. Pictura: Pictura se bazează adesea pe tehnologii digitale, inclusiv imersiunea 3D sau serigrafii. Acestea includ și picturi abstracte precum și lucrări tradiționale, cu acril, ulei sau vopsea.

Avantajele artelor contemporane

Studiile sugerează că creativitatea și interacțiunea cu arta sunt importante pentru dezvoltarea umană. În timp ce arta clasică poate servi în general ca un mijloc de a înţelege istoria unei naţiuni și a culturii sale, arta contemporană poate funcţiona ca un mod prin care oamenii au un impact asupra lumii noastre. Alte avantaje ale artelor contemporane includ:

• Stimulare intelectuală: Arta contemporană poate provoca gândirea critică și poate oferi alternativa la a vedea lumea din perspectiva noastră.

• Pregătire pentru Provocăarile Viitorului: Utilizând tehnologii în arta contemporană, artiștii pot dezvolta abiliăţi pentru a rezolva provocări și de a face față schimbărilor și provocărilor viitorului.

• Auto-cunoaștere: Acest tip de artă creează un spațiu în care oamenii să fie capabili să înțeleagă sentimentele și experințele subiective.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este arta contemporană?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×