Ce este atribuirea de marketing?

Ce este atribuirea de marketing?

Atribuirea de marketing este o strategie importanta de a monitoriza si mesura impactul reclamelor media asupra cresterii brandului si vanzarilor. Stiinta atribuirii poate fi complicata, dar, cu cunostinte adecvate, orice persoana responsabila de marketing poate folosi aceasta metoda. Acest articol explica in detaliu ce presupune, de ce este importanta si cum poate fi folosita atribuirea de marketing pentru a atinge obiectivele de vanzari si brand pentru companiile de marketing.

Definitie Atribuirea de marketing (sau "modelarea atribuirii") este procesul de utilizare a informatiilor detaliate pentru a determina impactul fiecarei activitati media asupra rezultatelor finale. Acest proces poate fi folosit pentru a masura eficienta si pentru a determina modul in care anumite canale media contribuie la rezultatul final.

De exemplu, atunci cand formuleaza o campanie de marketing, o persoana responsabila de marketing poate utiliza informatiile oferite de atribuirea de marketing in afara vanzarilor pentru a determina daca banii ar fi mai bine investiti in media traditionale, precum televiziune sau radio, sau in online, cum ar fi retelele sociale, campanii Google Ads sau marketingul prin email.Cum functioneaza atribuirea de marketing? Atribuirea de marketing utilizeaza deseori tehnologia de monitorizare a comportamentului pentru a urmari interactiunile dintre consumatori si mesajele de marketing. Tehnologia de urmarire va oferi o imagine clara despre comportamentul consumatorilor, inclusiv informatii despre ceea ce au cautat consumatorii pe un site web, cate pagini au vizitat si ce produse au adaugat in cos.

Aceste informatii pot fi apoi folosite pentru a urmari raspunsurile consumatorilor la mediul media si pentru a vedea ce canale sunt mai eficiente, cum actioneaza consumatorii si care sunt canalele cele mai eficiente pentru a se conecta cu publicul tinta.

Beneficiile utilizarii atribuirii de marketing

Atribuirea de marketing poate face o gama larga de schimbari in strategia de marketing, inclusiv:

  1. Maximizarea roi-ului: Atribuirea de marketing poate ajuta la maximizarea randamentului pe investitie al unei campanii de marketing. Multe campanii de marketing includ diferite canale, fiecare canal fiind responsabil pentru o parte din rezultate. Utilizand un model de atribuire, persoanele responsabile de marketing pot vedea exact ce canale ofera cea mai buna performanta si pot orienta mai multa energie si fonduri catre acestea.

    Ce este email marketing? Și de ce contează? Te-ar putea interesa si: Ce este email marketing? Și de ce contează?
  2. Monitorizarea impactului pe termen lung: Atribuirea de marketing permite oamenilor de marketing sa urmareasca impactul pe care l-au avut imaginea de marca si vanzarile pe termen lung. Acest lucru poate ajuta la identificarea surselor de marketing care creeaza un flux constant de clienti si evaluarea modului in care face parte din marketingul mix-ului bate in conformitate cu obiectivele sale.

  3. Oferirea unui feedback rapid: Atribuirea de marketing permite marketerilor sa ia decizii mai rapide si sa regandeasca abordarile lor, in functie de informatiile furnizate. Acest lucru permite marketerilor sa fie mai flexibili si sa se adapteze la mediile de marketing in schimbare si sa raspunda la cererile consumatorilor mai rapid.

  4. Clarificarea mercurului cu clientii: Atribuirea de marketing furnizeaza poate cele mai clare informatii despre calea directa si indirecta a consumatorilor catre cumparare. Aceste informatii pot fi folosite pentru a intelege pe deplin clientul si a identifica punctele critice de pe parcursul procesului de achizitie.

  5. Reducerea costurilor: Strategiile de atribuire pot ajuta la gestionarea bugetului. Cu ajutorul unui model de atribuire, companiile pot face ajustari imediate ale bugetelor, pentru a asigura ca sunt cheltuiti numai banii necesari pentru fiecare canal media si ca obiectivele de vanzari sunt atinse.

Atribuirea de marketing poate fi un instrument puternic in mainile marketerilor, folosit pentru a obtine informatii precise despre performanta campaniilor media. Acesta poate ajuta la maximizarea randamentului pe investitie in mediul media, poate furniza informatii clare despre comportamentul consumatorilor, poate oferi feedback rapid si poate ajuta la clarificarea mercurului cu clientii. Cu toate acestea, este esential ca marketerii sa inteleaga cum functioneaza atribuirea de marketing si sa-si faca timp pentru a se bucura de toate beneficiile pe care le ofera.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este atribuirea de marketing?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×