Ce este clasa de mijloc?

Ce este clasa de mijloc?

Clasa de mijloc este o realitate economica comuna in majoritatea tarilor lumii. Este un grup demografic care, traditional, contribuie la economia unui stat si a avut in general un nivel mediu de venit, un loc de munca stabile si o protectie modesta a proprietatii. Desi se poate aplica la orice economie, acest termen se aplica, de obicei, la tarile industriale moderne, cum ar fi SUA, Canada si Japonia.

 1. Care este definitia unei clase de mijloc? Unii economisti definesc clasa de mijloc ca fiind o categorie sociala si economica care poate fi definita fie prin venituri, fie prin nivelul de educatie atins. In SUA, spre exemplu, clasa mijlocie poate fi deseori definita pe baza nivelului de educatie, care poate varia de la cei cu diploma de liceu pana la cei cu grade avansate. Din punct de vedere economic, membrii clasei de mijloc fac parte dintre cei care dispun de venituri mai mari decat mediana, dar mai mici decat cele ale elitei.

 2. Ce venituri se incadreaza in "clasa de mijloc"? In SUA, clasa mijlocie se concentreaza in jurul medianei familiilor de doua venituri si include anumite niveluri ale venitului individual. Desi depinde si de zona si costurile medii din acelasi stat, unii economisti sugereaza ca venitul de mijloc incepe cu aproximativ 25 000 de dolari pe an si se termina la 75 000 de dolari pe an. Cu toate acestea, cateva persoane pot depasi acest prag al venitului de mijloc, dar nu ofera nivelul de confort si stabilitate al unei familii de clasa medie.

  
  
  
 3. Care este stilul de viata al unei familii din clasa de mijloc? De obicei, membrii familiilor din clasa de mijloc au capacitatea de a se bucura de cateva luxuri, precum vacante obisnuite, masini moderne sau telefoane inteligente. Au suficienti bani pentru a cumpara produse élan sau pentru a investi in educatia copiilor lor. In esenta, membrii clasei de mijloc pot gasi un echilibru intre nevoile sale de baza, confortul si educatie si au potentialul de a deveni competitivi in domeniul prestarii proprietatii.

 4. Care sunt avantajele socio-economice ale clasei de mijloc? Grupurile din clasa de mijloc sunt esentiale pentru functionarea economii unei tari. Aceste persoane poseda urmatoarele avantaje socio-economice:

 • O economie poate depinde de o clasa de mijloc puternica. Membrii clasei de mijloc pot contribui la economia nationala prin cheltuieli mari in alimentele si produsele de baza. Acest lucru poate ajuta la mentinerea economiei tarii in crestere si iti poate oferi locuri de munca unei populatii in crestere.

  Ce este venitul net? Te-ar putea interesa si: Ce este venitul net?
 • De asemenea, membrii acestei clase s-ar putea sa fie mai imprevizibili decat elitele mari, influentand deciziile economice si politice.

 • In plus, este esential ca o societate sa aiba o clasa de mijloc puternica, pentru ca acestia sunt cei care isi pot permite sa ia riscuri in afaceri, care sunt esentiale pentru functionarea unei economii.

 1. Care sunt dezavantajele clasei de mijloc? Chiar daca membrii clasei de mijloc pot contribui la economia nationala si pot fi mai flexibili decat cei din elita, exista si anumite dezavantaje. Printre acestea se numara urmatoarele:
 • In unele tarile, membrii clasei de mijloc nu au mai multe drepturi decat cei din clasa inferioara.

 • Uneori, membrii clasei de mijloc nu reusesc sa se bucure de tot ceea ce ofera traiul de elite sau statusul superior.

 • De asemenea, din cauza schimbarilor legislative si socio-economice, este posibil ca persoanele din clasa mijlocie sa se confrunte cu schimbari bruste in nivelul veniturilor si sa se confrunte cu alte dificultati.

 1. Cum poate o persoana sa ajunga in clasa de mijloc? Este posibil pentru oricine sa ajunga in clasa de mijloc daca urmeaza urmatorii pasi:
 • In primul rand, este important sa ai un plan financiar. Un plan bun va preveni orice situatie de criza sau pierderi mari, care ar putea fi extrem de impovaratoare si ar putea impinge pe oricine in clasa inferioara.

 • De asemenea, trebuie sa va concentrati pe educatie. Din cei care fac parte din clasa de mijloc, o mare parte au un grad avansat sau un loc de munca bine platit. Educatia va poate ajuta sa ajungeti printre cei mai buni si sa primiti venituri suficiente pentru a statut in aceasta clasa de venituri.

 • In sfarsit, este important sa economisiti bani. Nu numai pentru a-si asigura confortul, ci si pentru a avea banii necesari pentru orice situatii neprevazute.

Cum puteti vedea, clasa mijlocie este esentiala pentru functionarea unei economii, fie ca o tara se lupta cu recesiunea, se bucura de o crestere economica sau incerca sa isi stabilizeze veniturile. Clasa mijlocie este reprezentata de persoane care detin certuri venituri si bucura de un nivel ridicat al educatiei si stabilitatii. Fiind atat de important, clasa mijlocie este subiectul atentiei economistilor si factor decisiv pentru succesul oricarei societati moderne.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este clasa de mijloc?

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×